• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekde negatif aldıktan sonra hamile kalan var mı?

Hayat57

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Merhabalar. Tüp bebek tedavisi olumsuz sonuçlananlar yani negatifi aldıktan sonra kendiliğinden hamile kalan oldu mu ? Gerçekten böyle bir şey var mı merak ediyorum. Öğrenmek,bilmek isterim açıkçası.

Bir arkadaşımın oyle oldu şimdi kucagında bebegi hemde rezev bitme noktasındaydı tam anlamıyla mucize.. Burada da cok okudum var boyle guzel hikayeler..

bu mucizeyi yaşamak nasıl olurdu? Doğal yolla hamile kalmak nasıl birsey kimbilir. Yıllardır tüp ilgilenen biri olarak bana çok ilginç geliyor:) sanki masallarda olur gibi bugun transfer sonucum negatif çıktı. Moralim bozuk. Ama boýle bir olayı hayal etmek bile harika.

Neden tüp bebek yaptirdigina bagli aslinda. Tupler tamamen tikali ise kendiliginden hamile kalmak mümkün degil mesela. Ama pcos, sperm faktoru gibi sebepler ise kendiliginden de olabilir.

bu mucizeyi yaşamak nasıl olurdu? Doğal yolla hamile kalmak nasıl birsey kimbilir. Yıllardır tüp ilgilenen biri olarak bana çok ilginç geliyor:) sanki masallarda olur gibi bugun transfer sonucum negatif çıktı. Moralim bozuk. Ama boýle bir olayı hayal etmek bile harika.
Bugun ben de ilk tup bebek denememin negatif sonucunu aldim. Cok uzgunum 😕

Çok üzüldüm 😔 Genelde ilk tüp bebek transferi başarısız olur diyorlar,ne kadar doğru bilmiyorum. Benim de ilk transferim negatif oldu maalesef.
Biraz arastirmam sonucunda tup bebek basarisini %80 embriyonun genetik olarak sorunsuz olmasi etkiliyormus. %20de rahimde polip olmasi gibi etkenler basarisizliga sebep oluyormus. Bana transfer edilen embriyo 6. gün iyi kalitede hatta cozduruldukten sonra bana transfer edene kadar bile hizla gelisim gosteren (embriyologun demesine gore) bir embriyoydu. Ama bir doktorun videosunda embriyonun kaliteli olmasi genetik olarak duzgun oldugunu gostermez dedigini dinledim. Ornegin kromozomal olarak sorunlu bir embriyoda blastokist evresine ulasip gayet kaliteli olabilir dedi. Ve sunu da ekledi tutmamasi cogu zaman kisinin lehinedir, cunku genetik olarak sorunlu embriyo tuttugu takdirde yuksek ihtimal ile dusuk olacak olmasa bile sagliksiz bir bebek dunyaya gelecek. Rahim her zaman en sorunsuz olani kabul etmek istermis. Dolayisiyla biraz sans aslinda kacinci da tutacagi. Ben cok uzuldum ilk gunler her sey o kadar olumluyken bile tutmadiysa hangisi tutacak diye. Ama bu doktorun videosunu izleyince her zaman hayirlisini istedigim Rabbim anladim ki yine hayirlisini vermis. Belki ikinci de belki besincide denk gelecek saglikli embriyo bilemeyiz ki. Isi sansa birakmamak icin genetik test yaptirilip saglikli embriyo bulunabilir tabi. Bakalim bir sonraki da tutmazsa o secenegi dusunecegiz. Yine de her zaman hayirlisi tabi 🙂 sizde kendinizi uzmeyin.

Back
X