• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek yöntemiyle hamile kalmış ve amniyosentez yaptırmış olanlar

prenses2020

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
246
2
96
Denizli
arkadaşlar 3.tüp bebek denememden sonra hamile kaldım...şimdi 17 haftalık hamileyim....37 yaşındayım...ikili ve dörtlü testlerimde yaş faktörü riski çıktı....2 doktora ayrıntılı ultrason yaptırdım...ultrasonda da herşey yolunda çıktı....fetus eko bile yaptırdım yani bebeğimin kalbine bile baktırdım..onda da bir problem yok ama yaş faktörü riski canımı çok sıkıyor....doktorum amniyosentezi tercihini bana bıraktı.....onunda bazı riskleri var..benim durumumda olupta yani amniyosentez yaptıranlar deneyimlerinize ihtiyacım var.........

selam ben de 4 tüp bebek denemesi negatif sonuç ve daha sonra
ansızın kendiliğinden hamile kaldım yaşım 39 ve dr da 2 li 3 lü testlere
gerek yok onlar pek doğru sonuç vermiyor seni daha da strese sokar
en iyisi direk amniyosentez yaptıralım dedi ve benim de arkadaşlarım
daha önceden yaptırdı bir korkum yok dr uma güveniyorum ve beni en güvenilir
emin ellere göndereceğinden de eminim benim içim çok rahat
17. haftada yaptıracakmışım hadi hayırlısı senin de için nasıl rahat ediyorsa öyle yap
genelde 2li 3 lü testler yanılıyor sonuçta bir şey çıkmıyor allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
kıymetlilerimizi

sevgiler.....

o kadar uğraşmışsın hamile kalmak için. testlerinde temiz çıkmış. neden şimdi bebeğini riske atıyosun? çok düşük bi ihtimalde olsa düşük tehlikesi var. allah korusun ya bişey olursa. bence yaptırma. ama sen bilirsin. daha yeni yaşanan bi olay anlatıyım sana.
bi akrabam 40 yaşında kazayla hamile kalmış. gebeliği gayet güzel giderken doktorlar yaşından dolayı amıosentez yapmak istemişler. buda tamam demiş. kendisi çok inançlı bi insan zaten kötü bişey çıksa bile bebeğini aldırmıcak. ama yaptırmış. daha sonucu gelmeden bebeğini düşürmüş. sonucundada yanılmıyosam amıosentez sonucuda temiz çıkmış. kafanı karıştırmak istemem ama durum böyle.
hem allah korusun amıosentez sonucun kötü çıksa bebeğine kıyabilecekmisin? bence hiçbişey yaptırma hamileliğinin tadını cıkar. hem amıosentezde bile kötü sonuöçlar alıp sapasağlam çocuklar doğuran var. herşey ALLAHtan.

Ben tüp bebek yolu ile hamile kaldım.Toplanan 11 yumurtanın 1 tanesi sağlam çıkınca doktorum amniyosentez yaptırmamı şart koştu.Aynı zamanda kontrollerimde perinatolog gözetimindeydim.Per,natoloğum gerek yok demesine rağmen tüp bebek drum istediği için yaptırdım.Yaptırıken 300 de bir düşük riski olduğunu ve kabul ettiğime dair kağıt imzaladım.Herne kadar bu ihtimal beni korkutsa da sağlıksız bir bebeğin bakımının ne kadar zor olabileceğini tahmin ettiğimden ben yaptırdım.
Ortamın streril olması ve dorunun profesyonel olması çok önemli.Bir kaç dakika da biten bir işlem.Karnına iğne sokuluyor ve amniyosentez sıvısından alnınyor.Bildiğim tüm duaları okuyup yaptırdım...Yaptıran tanıdıklarınmdan hiç düşük olmadı.Ben yaptırdığıma pişman olmadım.Sonraki aylar boyunca acaba demektense yaptırmak daha iyi gibi geliyor bana.
Tabiki kararı sen ve eşin vereceksiniz.Herşey Allah'tan.
Bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim...

begonvil07 ne zaman yaptırıcaksın amniyoyu? Bana 22 haziranda gün verdiler.allah yardımcımız olsun

selam canım ben 17. haftada yaptıracakmışım tam günü kontrole gittiğim 8 haziranda belli olacak allah yardımcımız olsun gerçekten ama herşey yavrularımızın iyiliği için onlar şimdi rabbimize emanet... yine haberleşelim bu zamanda yalnız kalmamış oluruz...a.s.

arkadaşlar 3.tüp bebek denememden sonra hamile kaldım...şimdi 17 haftalık hamileyim....37 yaşındayım...ikili ve dörtlü testlerimde yaş faktörü riski çıktı....2 doktora ayrıntılı ultrason yaptırdım...ultrasonda da herşey yolunda çıktı....fetus eko bile yaptırdım yani bebeğimin kalbine bile baktırdım..onda da bir problem yok ama yaş faktörü riski canımı çok sıkıyor....doktorum amniyosentezi tercihini bana bıraktı.....onunda bazı riskleri var..benim durumumda olupta yani amniyosentez yaptıranlar deneyimlerinize ihtiyacım var.........

selam prenses2020 ne yaptın gelişmeler neler? neye karar verdin?
bir haber ver bizlere merak ediyoruz bu arada umarım iyisindir...a.s.

Ben kesin yaptırıcam gibi gözüküyor. 16 haftam dolmuş olucak yaptırdığımda. Benim riskim çok fazla değil ama dr uma çok güveniyorum. Yaptır seni riske atmayalım dedi bana.Kısmetleri varsa sağlıkla doğar çocuklarımız inşallah.

kızlar,denizli'de kendi doktorumun dışında 2 doçent ve bir profosöregöründün geçtiğimiz hafta...ayrıntılı ultrasona girdim...kendi doktorumda dahil diğer doktorlarımda ,testlerin temiz çıktığını sadece yaş faktörü nedeniyle riskin bu tahlillerde böyle çıkacağını,kan değerleriyle bu riskin 850/1 e düştüğünü ve bizim çok pinpirik olduğumuzu söylediler......ayrıca tekrar fetüs ekosu çektirdim....yine çok temiz çıktı....doktorlarım amniyosenteze gerek görmediklerini söyledi.....çünkü amniyosentezde düşük riski %5 miş.....artık bunca şeyden sonra da ben yaptırmamaya karar verdim......Allahım hayırlısını nasip eder inşallah.............hepimiz sağlıklı sıhhatli bebeklerimizi kucağımıza alırız......

Ben tüp bebek yolu ile hamile kaldım.Toplanan 11 yumurtanın 1 tanesi sağlam çıkınca doktorum amniyosentez yaptırmamı şart koştu.Aynı zamanda kontrollerimde perinatolog gözetimindeydim.Per,natoloğum gerek yok demesine rağmen tüp bebek drum istediği için yaptırdım.Yaptırıken 300 de bir düşük riski olduğunu ve kabul ettiğime dair kağıt imzaladım.Herne kadar bu ihtimal beni korkutsa da sağlıksız bir bebeğin bakımının ne kadar zor olabileceğini tahmin ettiğimden ben yaptırdım.
Ortamın streril olması ve dorunun profesyonel olması çok önemli.Bir kaç dakika da biten bir işlem.Karnına iğne sokuluyor ve amniyosentez sıvısından alnınyor.Bildiğim tüm duaları okuyup yaptırdım...Yaptıran tanıdıklarınmdan hiç düşük olmadı.Ben yaptırdığıma pişman olmadım.Sonraki aylar boyunca acaba demektense yaptırmak daha iyi gibi geliyor bana.
Tabiki kararı sen ve eşin vereceksiniz.Herşey Allah'tan.
Bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim...

selam amniyosentez konusunda bu kadar pozitif olman
açıkçası beni de pozitif yaptı gerçi benimde çevremde yaptıranlar
oldu benim de pek tereddütüm yok doktoruma güveniyorum
umarım herşey yolunda gider 2 hafta sonra yaptıracağım ve bol bol
dua edeceğim allahım bebeğimizi bize bağışlasın diye....
senin nasıl gidiyor şu anda herşey yolunda değil mi?:nazar:

Back