Tüp bebek ve yumurta sayısı

Switzerland

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2022
238
124
33
Merhaba ben 39 yaşındayım 5 kere tüp bebek denedim Acıbadem Maslak ve 2 kerede Şişli memorial. Bu 6. Deneme için gittiğimde sadece 1 folikül 2 tanede küçük yumurta adayı gördü doktor. Mayıs/2024 de 5 yumurta toplanmıştı. Negatif oldu embriyolar. Tekrar başa aldım ama bu defa yumurta az diye iptal ettim kendi isteğimle. Başına böyle birşey gelipte diğer aylar yumurta sayısı biraz daha artan ve tedavisi olumlu olanlar lütfen yazabilir tecrübelerini ihtiyacı olan insanlarla paylaşabilir mi acaba. Şimdiden teşekkürler

Kaliteleri neydi
Eşinizin sperm morf ve ileri hızı kaçtı
Transferleri Doğal siklusla mı oldunuz ? İlaçlı mı?
Piezzo ,imsi,kalsiyum kullanıldı mı?
İğne dozları kaçtı?
Hepsi olgun çıktı mı yumurtaların ?
Transferde rahim kalınlığı kaçtı?
Bu detaylar önemli..

5ab ve 5bb sperm 12 mio hareketli %92 diğerlerini bilmiyorum piezzo germe yok çünkü yumurtalar dölleniyor 5. Güne geliyordu. Hepsi olgun çıktı. Rahim kalınlığı hatırlamıyorum ama doktor çok iyi istediğimiz gibi 3 çizgiyi gördüm deriz beyaz serum takıldı. İmsi kalsiyum bilemiyorum onları sormadım ama son mayıs ayında 5 yumurta toplandı 4 taneside blast oldu ama benim transferde tutmadı. 2 taneside 4bb olanlar çözülürken bozuldu. Bu ayda sadece 1 yumurta 2 tanede arkadan gelen vardı be bende iptal etmek istedim. İstanbuöa her defasında isviçreden gelip tedavi oluyorum ama artık yolun sonu gibi geldi

Sperm sayısı az 12 milyon..morf önemli..dna hasarı da önemli..bu konu üstünde durmuyorlar genelde malesef. Androloji doktoruna bi testinizi atın ,Tansel kaplancan dm den dönüş yapıyor.
Bazen ilaçlı transferde rahim kabul etmiyor,doğal olmadıysanız bu da bi ihtimal.
İmsi ile sperm daha iyi olanlar seçiliyor .
Bozulmaları soru işareti oluşturdu..labtan kaynaklı da olabilir..
İğne dozu fazla gelmişte olabilir buda bi ihtimal..

DNA hasarı %1 di onuda yaptırdık. Doğal transfer oldu doktor sperm sayısı hareketine gayet iyi dedi. Lab için Türkiye’nin en iyi lab diyorlar. Yani bu kadar şeyi ben nasıl sorgularım onlar boşuna mı doktor oldu .

Yeri gelince sorgulamakta lazım insan yaşaya yaşaya öğreniyor neyin yanlış neyin doğru olduğunu malesef.. tüp bebek artık ticari bir sektör bunu yaptıranlar ,deneyimleyip görmüştür..bende dahil.
Ben size cevaplarını bilmediğim soruları sordum ,siz kendiniz düşünüp belki bi cevap bulursunuz diye ihtimalleri sıraladım .

Blastokist olan embriyo Dondurulurken kullandıkları hatalı yöntemden kaynaklı bozulma olurmuş ,sizin için öğrendim. O da %2 lik bi ihtimalmiş.

Fsh iniz iyiymiş bu değer yumurtanın olgunluğunu belirliyormuş
Olgun değilde kaliteli olduğunu söyledi doktor bana ama bu ay yüksekti bence ölçtürmedim sadece 1 yumurta gördü solda iki tanede ufak. O yüzden tedavim iptal oldu artık umudumda bitmek üzere

Bende son tedavime baslamadan bir kac kere folikul sayısına baktırdım 4-5 çıkıyordu. Tedaviye başladığım ay 11 tane yumurta toplandı. Ama 3tane embriyo oluştu o ayrı.

Merhaba acaba şişli Memorialde tüp bebek icin kaç günde bir muayene için çağırıyorlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…