• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek transferinden önce yapılması gerekenler ?

flower42

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
5
2
16
Konya
Merhaba Arkadaşlar

Aranıza yeni katıldım ve sizlere bir kaç sorum olacak.

Eşimde Sperm azlığı vardı biraz tedavi sürecini denedik bu süreçte sperm sayısı baya bir arttı yaklaşık olarak %400 lük bir düzelme oldu fakat hala yetersizdi (14 milyon) ayrıca morfoloji bozuktu sayı arttı ancak morfoloji fazla düzelmedi.Tüp bebek yaptırmaya karar verdik 2012 şubat ayında Tüp bebek yaptırdık negatif sonuçlandı Doktor neden tutmadığını araştıralım dedi ve 2 ay sonra gelmemi istedi Nisan ayında Doktora tekrar gittiğimde Histeroskopi yapıldı ve yumurtalıklarımda 3 adet Miyom tespit edildi. Bu Miyomlar ameliyatla alındı Tüp bebeğin tutmama sebebi bu dedi doktor bi kaç tane de kan testi istedi onlarında sonuçlarını bekliyorum şimdi.Benim sizlere sorum şöyle arkadaşlar ;

1-) Tedavi öncesi testler için sadece ultrason,Kan testi ve rahim filmi yeterlimi ?

2-) Histeroskopi Tüp bebek transferinden önce yapılması gerekmiyor mu ?

3-) Yumurtalılarında Miyom bulunan bir kadının hamile kalma olasılığı nedir ?

Son düzenleme:
merhaba,
biz suan tup bebek oncesi yapilmasi gereken testleri yaptirmakla ugrasiyoruz insallah bu ayin sonunda tedaviye baslayacagiz.
suana kadar kan tahlilleri yaptirdik. benden hormon testleri istendi.
esimin semen analizlerini yaptirdik 1 tane daha yapilmasi gerekiyormus. ( bizim suan icin gozuken problemimiz sperm sayisi azligi)
dun histeroskopi yaptirdim sonucunu henuz alamadim :( cok meraak ediyorum doktorada ulasamadim bugun.
son olarakda cumartesi kromozom analizi yaptirmak icin kan verecegiz. problem cikarsa pgt yapilmasi gerekicekmis. (insallah cikmaz)
bu benim ilk tup bebek denemem olacak. genetik tani yani kromozom analizini normalde her doktor istemiyor ama benim doktorum bu bir seferlik bir test kisi basi 100 tl yaptiralim icimiz rahat olsun. sonradan bir problem ciktiginda keske yaptirsaydik demeyelim dedi.

ben anlamiyorum neden histeroskopiyi veya genetik taniyi doktorlar onceden yaptirmiyorlar. bir cok kisi 1-2 negatif sonuc aldiktan sonra doktorun sebebini arastirmak icin istedigini yazmis.
insanlar o kadar sikinti cekiyor. en bastan bunlarin onlemini almamalarinin sebebi nedir bilmiyorum. once yapilsaydi belkide ilk denemende negatif sonuc almayacakti bir cok kisi.

tabiki bunlarin hepsi sebep nasibi varsa her sekilde olur. demekki henuz vakti gelmemis.
ama allah bize akil vermis onlemini al gerisini bana birak demis.
doktorumuzu bazi konularda yonlendirmemiz gerektigini dusunuyorum.
erkek faktoru olunca cogu zaman kadini fazla incelemiyorlar halbuki kadindada bazi sorunlar cika biliyor malesef.
hakkimizda hayirlisi olsun. rabbim hepimize saglikli imanli evlatlar nasib etsin...

Son düzenleme:
Back