Tüp bebek tedavisine korkarak ve endişe ile başlıyorum

SaskinAnne

Zeynep'im... babasının süsü annesinin ömrü...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
7.754
8.268
41
Merhaba arkadaşlar
ben 4 yıllık evliyim bunun 39 ayı bebek istemi ile geçti
klomen serophene Puregon menogon Gonal-f hepsini kullandım en son ocak ayında asilama yapildi
sorun ne derseniz sorun yok sebepsiz mis eşim iyi ben iyi ama olmuyor...
asilama negatif olunca ( 3 büyük yumurtaya ragmen) doktorum tüp dedi öğretmenim ben çalışırken olmasın yazın olsun dedik sonra ramazan girdi araya hep bir bahane ile erteledigim tüp bebekte ertelenen her ay hasretle doğal gebelik bekledim olmadı
bugün kararı verdik regl oldum ve raporu çıkartıp tedaviye başlayacağız
bunu yazarken bile ağlamaklı oluyorum çok endişeliyim iğne kullanmak anestezi almak geriyor beni
sizden ricam bana destek olmanız süreç zormu rahat mı biraz bilgiye ihtiyacım var

Öncelikle LÜTFEN!!! SAkin ol canım.BU aşamada mücadele veren sadece sen değilsin onu düşün.3 gün sonra (inşallah)OPU su olacak biri olarak söylüyorum,bu tedavi stresi sevmiyor.NE KADAR SAKİN VE STRESSSİZ OLURSAN O KADAR RAHAT GEÇER VE UNUTMA Kİ,Rabbim ol dediğinde olacak.Yaptığımız tüm tedaviler,iğneler ilaçlar hepsi vesile.Sana öncelikle bol dua etmeni,sonra da akupunkturu tavsiye edebilirim.Stres yok,sabırlı ve sakin ol,işallah bebeğine ya da bebeklerine kavuşacaksın.Allah yardımcın olsun.

Slm bende suan tedavi görüyorum akupunktur da almayi düşünüyorum benimde hiç bilgim yok tedaviyle ilgili OPU ne demek hangi aşama merak ettim

Arkadasim oncelikle sakin olmalisin bence en rahat donem tedavi donemi.ben hep relakstim hatta opu olurken uyuttuklari zaman uyandigimda nasil uyandim diye hemsirelerle gulusurduk.transfer sonrasi en zor donem 12 gun gecmek bilmiyor meraktan.sonrasi pozitifi goruyorsun kese olusacakmi kalp atimi duyacakmiyim ve donem uzadikca artan merak dolu anlar..bence rahat gecirmeye bak bu donemini ki guzel ve kaliteli yumuryalar olussun daha sonrasinda embriyo olsunlar..

Benimde ilk denemem di endişelerim vardı. Birçoğu yersizmis. İğneler muayeneler opu transfer...hepsi sandığındancçok daha kolaymis. Enn zoru transferden sonraki 12gunmus. Zaman hiç bu kadar ağır ilerlememisti. Bence tedavinin kendisi için hiiiicc gerilme. Bunu hastanelerin önünden geçerken bile karnı ağrıyan heyecanlanan bir insan olarak söylüyorum. Anneler güçlüdür bence biz anne adayı olarakta çok gucluymusuz bunu anladim. Allah bize bu sevinci yaşasın hayirlisiyla. Tedavilerden korkmuyorum

size bişey daha soracagim transfer sirasinda anestezi alacağım bunun bebeğe zararı olur mu

inş. tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz.. bi sorununuz da yokmuş olur tüp bebekle Allah ın izniyle.. skıntı yapmayın kendinize.. bizde 2 yıldır istiyoruz..bir yıldır da tedavi.. bugün yine iğneye başladım.. rapor çıkardık demişsiniz. ne raporu ? tüp bebekte prosedür nasıl işliyor? birde devlette mi yaptırcaksınız? çok soru sordum kusura bakmayın..bende bilgilenmek istiyordum..

Merhaba.. Tedaviniz hayırlı olsun öncelikle. Her adayda oldugu gibi sizin de endişeleriniz var haliyle. Ben kısaca hikayemi anlatayım. Polistik overliyim. Yani yumurta tembelliği. Yumurtam kendiliğinden çatlıyorsa bile hangi zamana denk geldiğini bilmediğimiz için hemen tedaviye başladık. Tam 3 sene.. İlk senesi boşa gitti, sadece adet düzenleyici ilaç vermişti doktor. Sonra birinin tavsiyesiyle profesyonel bir doktor bulduk. Haydi bismillah başladık :)
3 ay klomen ve negatif, 5 aşılama ve negatif.. Tabi 2 sene içinde oldu bunlar da. Bazen yumurtalar büyümedi felan..Ara da verdim negatifi görünce. En son tüp bebeğe geçtik. Tabi ben negstifleri gördüm ya bu bilinç altıma yerleştiği için olmaz diyorum yine. Ama hep dua ediyorum. Neyse puregon ve pergoveris ile 10 yumurtam oluştu. Çatlatma iğnesi vurduktan 1,5 gün sonra beni yumurta toplama işlemi için aldılar. Ben tabi korkuyorum ya uyuduktan sonra uyanamazsam felan diye.. Eşime de dedim hatta, o da saçmalama dedi. Nasip bu ya olur olur dedim. Neyse odaya aldılar gayet rahattım, anestezi uzmanı iyi ilgilendi güler yüzlüydü. İnce bir şey giydim içimde hiç birşey yoktu. Kilomu boyumu felan sordu. Sonra toplama işlemi yapacak doktor geldi gülerek, sonra görüşürüz dedi el sallayarak :) O arada insanları ikişer üçer görür gibi oldum. Gerisini hatırlamıyorum. Uyandığımda ağzımda oksijen hortumu vardı hafif ağrım da vardı ama normal. Bi yarım saat nerdeyim noldu derken odama çıktım az da orda dinlendim. Eşim de o arada sperm vermişti. Sonra evimize geldik. 2 gün sonra 8 döllenmiş embriyo oldugunu söylediler ve 3. Günü transfer olacaktım.
En kalitesini seçip ağrısız bir işlemle 2-3 dk da bitti transfer. Tek embriyo transfer edildi çünki prosedür öyleymiş.
Doktor 10 gün sonraya kan testi istedi. Ama ben olmaz diyorum bi yanımda umut dolu.
Eve gelirken bile diyorum ki belki de akıp gitmiştir içimden. 4-5 gün dinlendim kalkıp yemek yedim tabi ama eşim yaptı işleri sağolsun. Sonra kalkıp yemek yaptım temizlik yaptım yavaş yavaş yormadan. Abartıldığı gibi sürekli yatarak geçirmedim.
Ve yogun regl ağrısı bastırdı, dedim yine olmadı. Bi idrar testi yapayım dedim,yaptım silik çıktı. Daha önce de silik çıkmıştı ve negatifti. Bu kezde öyledir dedim umursamadım. 10.gün kan verdim. Akşam eşim geldi sonuç elinde,gözleri kızarmış ağlamış. Sonra sarıldık ağlamaya başladık. Çok garip bişeydi, yıllardır hayal ettiğim şey olmuştu. Sonra yeni bir süreç başladı bizim için. Aramızda geçen onca sorunlar yaşanan kavgalar unutuldu. Yeni bir sayfa açtık.
Rabbime her zaman dua ettim. Sen bilirsin hakkımda en iyisini diyerek ağlayarak.
Şimdi doğuma 3 haftam kaldı. Allahtan dilerim sizin de hayaliniz gerçek olur. Allah yüzünüzü güldürsün.

size bişey daha soracagim transfer sirasinda anestezi alacağım bunun bebeğe zararı olur mu
Zannetmiyorum. Cok hafif bir anestezi oluyormuş. Bana sedasyon demişlerdi araştırabilirsiniz. Zararlı olsa unutmadan yaparlardı TTüp bebekte doktorlar çok detaylı düşünüyorlar yasam kalitesini onemsiyorlar. O yüzden ben zararı var mi diye aklıma bile getirmedim. Sana da evham yapmamanın öneririm. Sakin kalmak gerekiyor

Transfer sırasında henüz bebeğiniz oluşmamıştır.Toplanan yumurtalarınız eşinizin spermiyle labaratuvar ortamında birleştirilerek embriyo oluşturulur(tabi bazen döllenme olmazsa embriyo da oluşmaz).Bu konuyu ben de çok araştırdım,alacağınız anestezinin yumurta kaliteniz üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi yoktur.Canlı canlı anestezi almadan toplatıp tüp bebeği tutmayan da var,anesteziyle tutan da...BU sebeple ilgisi yoktur,dr lar açıklıyorlar.Ama kullandığınız sprey,ideodorant,şampuan,vücut losyonu ve şampuanı,özellikle saç boyası,çay ve kahve gibi kafeinli içecekler ve gazlı içeceklerin yumurta kalitesini olumsuz etkilediği konusunda dr lar uyarıyor.Bu sebeple bitkisel kozmetikler kullanmak iyi olur.

ilaç raporu çıkacak 3. Raporum olacak ama devlette değil özelde yapıyor doktorum

Ama agladim okurken Allah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin ne de güzel anlAtmissin Rabbim bana da nasip etsin insaallah
Endiselerim azalmaya başladı sonunu düşünüyorum tutabilir de 3 Embryo transfer edecekti doktorum yaşım 30 üstünde ama eşim 2 istiyor bakalım o aşamaya gelelim ne kadar kaliteli olacak
ikisininde tuttuğunu hayal ediyorum onları düşününce işlemler gözümde buyumuyor
Birde ohss korkum var

Sevinç gözyaşları Olur İnşaAllah bunlar :)
Doktor iğne dozunu iyi ayarlamalı bu yüzden deneyimli bir doktordur İnşaallah. Ama ben o ihtimali hiç düşünmedim. Siz de düşünmeyin. Stres yapmayın ki yumurtalar güzel gelişsin. Gayet rahat olmanız gerekiyor. Benim ilk başta 3 yumurtam vardı toplama işleminde 10 yumurta toplanmış. Çok dua etmiştim. Dua edin hep ben de edicem. Olacak Allahın izniyle

Bugün gittim adetin 21.günü lucrine başlayacağız sonra lucrin menogon ve gonal f aynı anda kullanacagim sonra kontroller opu ve transfer
birde bugünden itibaren Centrum verdi

canımcım benden korkak kimse yoktur bu dunyada derdım ben nasıl dayanırım igneden korkan ben evlenınce neler yasadım neler 4 yıllık evlıyım bende aynıı sorunlar her ay bekle yok sonra doktor kapıları kist var amelıyat rahım filmi asşılama ıgne ılacc dusun iğne yanında hiç kaldı ve korkak biri olarak tüp bebege karar verdım ne geceler agladım ben 47 kılo nasıl dayanırım naparım yapamam ayrılmalıyım veremıyorum cocuk neler geldı gectı aklımdan eşime her baktıgımda acaba baba olamıyacakmı ee sorun yok dıyorlar ama adamın spermi iyi benımde yumurtalarm gayet ıyı ama olmuyorsa rahımde bısey vardr derdım ve subatta gttım doktora ben gıdıcem dedım cıkarın ne gerekıyorsa yapın dedım ve o an rabbim guc verdı gercekten allahım yardım edıyor oyle bır sabrını gucunu verıyorkı nasıl gectı anlamıyırsun canım esımin ellerı terlerken tıtrerken ben onu teselli ettım asılamaya gıderken hungur hungur aglayan ben tup bebege gulerek gttım herkes bana sen dayanamazsın gucun ne yapamazsın bekle dedı ben vermıstım kararımı tup bebekte ıdrara sıkısık olman gerekıyor ve ben asla dayanamam aklımdan cıkmayan tek o tuvalete gıdıp ıdrarımı yapmak ıcın oturup nur dedım tut yoksa bebegın olmaz o klozete bakıp aglaya aglaya gerı dondum ben tutamıcam dedım tekrar tuvalete gttım yapıcam banane dedım ıcımde savastım hadı yap dedım at bebegını kenara att onca emegını paranı kenara dedım yapmadan cıktım ve sabır dedım gırdım koydular bebeklerımı ve ben onunla dondum allahıma sukurler olsun nolur korkma sen allaha sıgın gerısı gelıyor dua et yerleştırırlerken allahın ısımlerini okudum bebegım bırakma dedım tutun annene ben senın ııcın nelere dayandım sende dayan dedım bende yazarken aglıyorum ve cok iyi anlıyorum emın ol olacak sakın korkma olmaz deme rabbim hyardımcın olsun

Allah kucağına almayi nasip etsin
bugün doktorumla konuşunca rahatladım ama her ne kadar rahatım desemde endişeli olmam normal herhalde bilmediğim bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…