Tüp bebek tedavisinde 2.gün embriyosu transferi

1Meyra3

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2018
49
24
8
38
Herkese merhaba arkadaşlar. Uzun bir süredir bebek sahibi olmak istiyorum. Bu süreçte sitelerde bilgi edinmeye çalışırken ben niye yaşadıklarımı örnekleme olsun diye anlatmıyorum diye sordum kendime. Ve başlıyorum:

İlk olarak kan değerlerimden bahsetmek istiyorum. Ben kronik eklem romatizması hastasıyım ASO değerim 700-800 lerde falan bununla ilgili ekstra bir tedavi görmüyorum. FSH en son yaptırdığım PRP (yumurta gençleştirme işlemi) den sonra 16 dan 10 a düştü ancak AMH değerlerinde bir iyileşme yok, o hala 0,73. Şu sıralarda 2.tüp bebek tedavimi görüyorum. İlkinde kullandığım bir sürü iğneye rağmen sadece 1 adet yumurtam oluştu. o yumurta döllendi ve 2.gün 3 hücreli bir embriyo olarak transfer edildi. Transfer sonrası dekort-estoferm-elevit-dvit-progesteron ilaçlarını kullandım ancak sonuç olumsuz oldu.

2.tedavimde doktorum önce PRP işlemini önerdi. PRP işlemi sizden alınan bir tüp kanın ayrıştırılmasıyla elde edilen kendi kanınızın trombosit hücrelerinden zengin kısmının, oluşturulan yumurtalar toplandıktan sonra yumurta içlerine enjekte edilmesi işlemidir.

Bu tedaviden sonra aldığım iğne ve tedaviler neticesinde 7 adet yumurta elde ettik. Bunlardan 5 tanesi içi dolu çıktı ve toplama işlemiyle toplandı. Ancak 5 tane den 3 tanesi döllendi ve 2 tanesi 2.gün embriyosu (3,5 hücreli :) ) olarak transfer edildi. Kalan 1 adet yumurta gerekli ilerlemeyi sağlayamadığı için dondurulamadı.

Transferden sonra progesteron-corasprin-folikasit-dekort almaya devam ediyorum ayrıca transferin 2.günü gonapeptyl iğnesi ve 4.gün choriomon yarım doz iğnesi vurdum. Bugun 4. gün testlerini yaptırdım : e2 380, progesteron >40 değerlerinde çıktı. Doktorum herhangi bir iğne yada ilaç takviyesi vermedi. Yazdığım diğer ilaçları almaya devam edeceğim taa ki hamilelik testine kadar...

Bugünkü belirtilerden bahsetmek isterim biraz. Bugün transferin 4. günü, kasıklarımda inanılmaz bir sancı ağrı var (öyle ki 2gün işe gidemedim) sanki adet olacakmışım gibi,ayrıca göğüslerim de acıyor. hayırlısı bakalım.

Süreçle ilgili bilgilendirme yapmaya devam edeceğim.
Benim durumumda olan arkadaşlarım var ise birbirimize destek olmak için konu başlığımın altıda yorum yazmaya davet ediyorum.

SEVGİLER ...

Son düzenleme:
Uzulmeyin lutfen allah cok buyuk bende cok negatif gordum pes etmedim cabalamaya devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…