• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek tedavisi olumlu sonuç verenler yardimci olurmusunuz

kelebek74

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
83
2
286
İstanbul
Arkadaşlar tüp bebek tedavisinde transferden sonra günlük hayatına normal olarak devam edip (her işini yapıp çalışmaya devam edenler, hiç bir şey olmamış gibi) olumlu sonuç alanlar varmı acama.
2 defa tüp bebek denedim ve ikisinde doktor günlük hayatına devam edebilirsin dediği için dinlenmedim.Ama şimdi acaba diyorum yatsamıydım.Bir sonraki tedavimde hep istirahatmi etmeliyim.Kafama takıldı yaşayanlar yardımcı olursa sevinirim.

Canım ben ilk 2 gün tuvalet ihtiyacı dışında yataktan hiç kalkmadım. Yemeğim bile yatağa geldi. Sonraki 3 gün süresince yemeği masada yemeye başladım. 5.günden sonra sadece evin içinde dolaşıyordum. 6.gün annelere(bize çok yakınlar) gidip balkonda oturduk 1-2 saat. 7. günden sonra kendimi çok yormadan markete falan da gittik. Son 2 gün normal tempoma döndüm.

Tup bebek tedavisinde transferden sonraki 30 dk -1 Saat cok önemli embriyolar bu süre içerisinde yerleşiyorlar. Ben 3-4 gün yatak istirahatı yaptım sadece tuvalet ve yemek için kalkıyordum. 5. gün işe başladım. Oturarak çalıştığım için sorun olmadı. Kendimi yormamaya dikkat ettim. Yorulduğum zamanlar dinlendim.

ben de ilk 3 gün çok dikkat ettim, birazcık gezindim tabi evin içinde ama hiçbir iş yapmadım. bana da dr.um normal hayatına dönebilirsin demişti ama yine de 3 gün çok dikkat ettim. sonra çarşıya bile çıktım yavaş yavaş 1 haftalıkken. kabız olmamaya dikkat ettim. bu kadar. sürekli dualar okuyup karnıma üfledim ve konuştum bebeklerimle. inşallah olumlu sonucunu alırsın canım.

bizim embriolog doktorumuz da transferden sonraki 36 saat sonra zıplasan atsanda birşey olmayacağını söyler ama ilk 24 saat kısıtlı hareketler önerir

kızlar aslında benimde en çok merak ettiğim konıu bu?Transferden sonra neler yapmak gerek?Örneğin transferden sonra ki ilk 1 saat içerisinde nasıl yatmak gerek?

biz genelde hastaların ayaklarını biraz yukarı kaldırtıp düz bir şekilde yatırıyoruz sonrada kaldırıp evine gönderiyoruz

Arkadaşlar tüp bebeğin en önemli kısmı transfer ve sonrasındaki ilk üç gün bence onlarca yazı okudum başarılı sonuçlar alan hastalarla görüştüm ve uyguladım.embriyonun kendine uygun olan yeri seçmesi ve kabuğunu delip endometriuma yerleşmesi bu dönemde oluyor yemek ve tuvalet dışında gezip dolaşmamak istirat halinde olmak gerekiyor.üç günden sonrada ev içinde dolaşıp hareket edilebilir basit işler yapılabilir. daha önceki doktorum direkt günlük yaşama dönebilirsin demişti ve öyle yaptım ama çalışma tempom beni çok yordu malesef başarısız olduk ilk denemede.ikinci uygulamada da doktorumu dinledim ama bu sefer doktorum ve hemşire hanım kesinlikle istirat önermişti..bir de daha rahat olmaya çalıştım ...

Arkadaşlar ben transferden sonra hastanede yarım saat yatak istirahatinden sonra evime geldim, yıllık iznimi kullandım 15 gün işe gitmedim evdede hafif işler yaptım mümkün olduğunca dinlendim
bence keşke dememek için mümkün olduğunca dinlenmekte fayda var ama sürekli yatmak var olan kabızlığı arttırıyor ve gaz sancısı yaratıyor hafif işler yapılabilir
Allah herkesin yardımcısı olsun

bende transferden sonraki ilk 3 gün tuvalet dışında hiç kalkmadım, yemeğimi de yatakta yedim. tabii kabız olmamak için dikkat etmek lazım, evde yapılmış meyve suyu içtim bol bol. 3. günden sonra da yormadım pek kendimi gerçi hala yormuyorum. dikkat etmek lazım.

biz genelde hastaların ayaklarını biraz yukarı kaldırtıp düz bir şekilde yatırıyoruz sonrada kaldırıp evine gönderiyoruz

Sanirim siz hemsiresiniz.Benimtedavi oldugum merkezde transferden sonra kalkiyorsun hemen tuvalete gidiyotsun yavas adimlarla tabi, sonra yuruyerek yatagina gidiyorsun, yarim saat dinleniyorsun progesteron igne vuruluyor ve eve gidiyorsun.Ben bu dinlenme olayini sordum.Hicbir faydasi yok kalkmamanin altina sonda takilmasinin dendi.Bir kerede Almanyada tedavi oldum ordada kondu ve hemen eve gonderildim.Simdi 4. denememi yapacagim ve transferde de narkoz istedim bu sefer cunku o andaki ciplakliktan cok cekiniyorum ve cok geriliyorum birde sonda taktirayim da cise kalkmayayim diyorum.Evle hastane arasida 40 dakika falan.Arabamizla donuyoruz sonrada ben 5. katta oturuyorum yuruyerek yavas yavas cikiyorum.Sizce narkozlu transferin zarari olur mu ve bu merdivenlerin zarari olur mu

bende çoğu kişiden ilk 3-4 yattık diye duydum .. Dinlenmenin bence faydası var mutlaka bende tedavime başlarsam allahın izni ile 15 gunluk yıllık iznime çıkmayı talep Edicem şirkete

Sanirim siz hemsiresiniz.Benimtedavi oldugum merkezde transferden sonra kalkiyorsun hemen tuvalete gidiyotsun yavas adimlarla tabi, sonra yuruyerek yatagina gidiyorsun, yarim saat dinleniyorsun progesteron igne vuruluyor ve eve gidiyorsun.Ben bu dinlenme olayini sordum.Hicbir faydasi yok kalkmamanin altina sonda takilmasinin dendi.Bir kerede Almanyada tedavi oldum ordada kondu ve hemen eve gonderildim.Simdi 4. denememi yapacagim ve transferde de narkoz istedim bu sefer cunku o andaki ciplakliktan cok cekiniyorum ve cok geriliyorum birde sonda taktirayim da cise kalkmayayim diyorum.Evle hastane arasida 40 dakika falan.Arabamizla donuyoruz sonrada ben 5. katta oturuyorum yuruyerek yavas yavas cikiyorum.Sizce narkozlu transferin zarari olur mu ve bu merdivenlerin zarari olur mu

hülyacım ben transferden sonra sonda istemedim ama olmaz wc.ye kalkamazsınız diye taktılar. sonra 1,5 saat kadar yattım orda. bu arada yine tuvaletim geldi tabi. kalkayım gideyim dedim ona da izin vermediler ve sürgü verdiler.madem öyle bugün hastanede kalayım ve hiç kalkmayım dedim o kadarına da gerek yok dediler ve 2 saatin ardından kalktım geldim. senin hemen wc.ye gitmen tuhaf geldi. sen de bi danış istersen dr.una. 1 gece kalsam olurmu hastanede diye.hele bide 5 kat çıkmışsın yürüyerek...

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkür ederim.Ama benim gibi hemen kalkan yok sanırım.Kendimce neden tutmadının sebebini bulmaya çalışıyorum.Aslında biliyorum ki takdiri ilahi rabbim isterse olur.Bundan sonraki tedavimden önce 1 - 2 ay sonrasında da 1 ay ücretsiz izin almaya çalışam işyerimden gerçi inşallah gerek kalmadan kendiliğinden hamile kalırım ( bu sanırım hepimizin en büyük hayalidir tedavi öncesi kendiliğinde hamile kalmak ).Bi de bunu deneyim
Allah inşallah hepimizin hakkında hayırlısını ve bize de dayanma sabrı verir.

arkadaşlar merhaba.bana transferden sonra tuvalet ihtiyacım için sürgü verdiler.1 saat yatırdılar ve daha sonra eve gönderdiler.ilk üç gün kendimi yormamamı daha sonra ağır işler yapmamak şartıyla günlük hayatıma döneceğimi söylediler.ben şu anda 5+4 oldum ama hala normal hayatıma dönemedim.elimde değil çok dikkat ediyorum.öğretmenim ve 12 hafta dolana kadar inşallah okula gitmeyi düşünmüyorum.rapor aylıksız izin bi şekilde idare edeceğim.çok zor şeyler yaşıyoruz.bence istirahat edmeli ve kendimizi yormamalıyız.belki ben biraz abartılı yaşıyorum ama zaten azıcık iş yapınca bile çok yoruluyorum ve belimde hafif bi ağrı oluyo bu da beni dinlenmeye mecbur ediyo.hepimize geçmiş olsun.

yumurta toplama gününde anestezi doktoruma genel anestezi olmak istediğimi söyledim.ve isteğim üzere genel anestezi oldum.tabii işlem sırasında uykuda olduğum için hiç bir acı duymadım fakat sonrasında çok yorgun halsiz bitkin düştüm.tüm vücudumda ağrılar çok şiddetli öksürüğüm beni daha da çok yıprattı. ben tüm şikayetlerimin sebebini genel anestezi olduğunu düşündüm.transferin 3.günü dr.mu aradım ve şikayetlerimin sürdüğünü olumsuz risk faktörü olup olmayacağını sordum.tabii benim vücut ağrılarım kullandığım ilaçlara bağlıymış.şiddetli öksürüğüm yumurta sayımın fazlalığıymış.

ben sadece transferden sonra 2 saat hastanede yattım, sonrada evde sadece yemek ve tuvalet için kalktım 11. güne kadar da evdeydim sadece yemek yaptım... kendimi çok strese sokmadım bebişlerimlede hem ben hem de babası hep konustuk... banyo 3 günden sonra yaptım... evde kitap okudum buradaki arkadaşları takip ettim... hep sevdiğim şeyleri düşündüm ve hiç olumsuz diye düşünmedim allahım uamrım sizin de gönlünüze göre verir en kısa zamanda

ben transferden sonra yataktan hiç kalkmadım tuvaletim geldi rica ettim sonda taktırdım. 1 gün sonra bursadan afyona yola çıktık (3,5-4 saat)2 gün evde dinlendim.3 gün bitiminde günlük hayatıma döndüm ramazan bayramına denk geldi misafirimde geldi bizde gittik ziyaretlere ama stres yapmamaya çalıştım ve bol bol dua ettim.

ilk üç denememde 10 gün yatağa bağlıydım nerdeyse. tuvalet suyu ılık olacak, asla oturup banyo yapmayacaksın, namazı imayla kılacaksın dediler ama olmadı. son denememi alman hastanesinde yaptım. aşırı yorulmama dışında hiç kısıtlama vermediler. transfer sonrası akupunktur yaptıkları için 1 saat yattım. öncikilerden alışkanlık kalkmak istemeyip sürgü istedim ama yapamadım. wc'ye gidip normal hayatıma döndüm. ve çok şükür transferden sonraki 18. günüm ve biyokimyasal da olsa hamileyim. bence olay kafada bitiyo. rahat olmak lazım. yatağa bağımlıyken sıkıntıdan bel ağrısından bunalmıştım. sadece oldu mu olmadı mı diye düşünüp duruyodum. kısıtlanmayınca 10-15 dk yürüyüş mesafesinde dolaştım. parka gidip kuş sesleri dinledim. ben bunların olumlu etkisi olduğunu düşünüyorum. inşallah devamı gelir.

Back