xncx ,ve farkedin Allah kucağınıza almayı kısmet etsin bebişlerinizi arkadaşım, darısı başıma ve tüm anne olmak isteyenlere olsun.
xncx, canım benim durumum karışık süleymaniye de iç heyet rp. ile yapılcak ilk deneme 30 nisanda başladım tahlil falan herşey bitti dahiliyeden heyet rp geldi sıra dotor tahlillere bakmadan direkt tarttı beni bu arada marttan beri 12 kilo verdim kot kemer ve convers ayakkabılarla 84,400 gr geldim 79 olmazsan rp veremem dedi aman yaşım zamanım doluyo dememe rağmen veremem devlet karşılamıyor dedi kilonu ver gel oldu sinirlerim zıpladı tabi üstümdekiler en az 2 kg:) diyetisyenimle birlikte daha sıkı bir programa girdim 16 temmuzda tekrar gidicem bu arada tüp doktorum tedaviye başlayalım yaş nedeni ile vaktimiz yok dedi estrofem tablet , bant ve progesteron yazdı kullanmaya başladım çok sıkıntılı dönem canım hem kilo vericem hem ilaçlarımın kilo yapma olasılığı var daralmış hissediyorum kendimi bu arada reglim en son 24 mayıstaydı sanırım sitresten hala olamadım bu tedavide moral gerekli bende ise kocaman bir sıfır
hadi yaaa rapor için kilo şartı da mı var?diyetisyenle ve senin de gayretinle zamanında kurtulursun canım inşallah kilolarından bu arada ilaçlara gerçekten dikkat et bence.ilaçlarla alakalı olduğunu düşündüğüm 2-3 kilo almışlığım var şu 1 ay içinde.
normalde ne kadar zamanda adet oluyosun? yoksa????kendiliğinden olmuş olabilirmi ki?
evet canım devletteysen kilo sorundiyetim iyi gidiyor üstesinden gelicem 80,900 gramım:) ilaçlar iştah açıyor doğrusu ama ben direniyorum olcak bu iş..........
adet kısmına gelince 28 gün bazen 24 gün ama hiç 35 günü geçmemişti şu an 43 gün oldu tık yok stres diye düşünüyorum ama hamile değilim test yaptık doktor ilaçlara başlamadan önce test istedi.
Ayy hadi canım çok az kalmış kilolar gitmiş temmuz 16 da görünecektin galiba doktora o zamana kadar da 79un da altına inersin senDaha çok bekletmeden gelecekse gelsin artık adet de dimi raporunu alınca bir an önce tedaviye başlayıp o güzel mucizeye ulaşırsın inşşşaaallllaaahhhh
Çok şükür ben de ilk denemede hamile kaldım daha çok yeni pazartesi öğrendim sonucu.Darısı isteyen herkesin başına.Olmaması için hiç bir neden yok olumlu düşünmek lazım her zaman.
Çok sevindim senin adına allah devamını getirip kucağına almayı kısmet etsin inşallah. neler yaptın peki kısaca anlatırmısın o süreci????
Anlatırım tabi ki canım.Benim yumurtalar 30 haziranda toplandı.Toplam 15 yumurta toplandı benden 10 tanesi döllenebilecek olgunluktaydı asma sadece 5 tanesi döllendi.4tanesi 5. güne kadar iyi bir şekilde geldi ve 5. gün tek embriyo transferi yapıldı diğer 3ü de donduruldu.
Gelelim neler yaptığıma.Öncelikle moralimi hep çok yüksek tuttum ve hep olacak diye düşündüm.Forumda okumuştum daha önce ananas olayını o yüzden transferden birkaç gün önce ve sonra günde 2-3 dilim ananas ve kivi yedim.Ne gibi bir etkisi var bilmiyorum ama kabız olamamı engelledi benim.
Transfer günü eve gelince yattım biraz ama arada sırada evin içinde de dolandım.Hiçbir zaman hasta gibi yatmadım sadece dinlenim.Transferden sonraki 2. gün dışarıya çıkmaya başladım.Yemeğe gittik,sahilde dolaştık,alışverişe gittik eşimle yani hergün için plan yaptık evde olmak ve sürekli yatmak psikolojimi bozuyor benim o yüzden canım ne isterse kendimi nasıl iyi hissedeceksem öyle yaptım.Ama ayakta çok kalmadım çok yormadım kenidimi.Dışarıda en fazla 2-3 saat kalıyorduk ve arada oturup dinleniyordum.Doktorum bana hep şunu söyledi,yatmak çözüm değil ertesi gün normal hayatına dönebilirsin,sadece kendini çok yorma va kabız olma yeter::)Ben de öyle yaptım.
Transferden sonraki 6. günde idrar testi yaptım ve 2. çizgiyi gördüm.Ve hergün gittikçe koyulaştı çizgi.O yüzden çok rahat atlattım ondan sonrasını.9. günde kan testi yaptırdım 84 çıktı 11. günde de 190.
Böyle işte canım.Daha keseyi ve bebişi göremedim doktor 1 ağğustosa randevu verdi.Bakalım hayırlısı onu da görünce rahatlayacağım.
Darısı isteyen herkesin başına.
Çok şükür ben de ilk denemede hamile kaldım daha çok yeni pazartesi öğrendim sonucu.Darısı isteyen herkesin başına.Olmaması için hiç bir neden yok olumlu düşünmek lazım her zaman.
Çok sevindim senin adına allah devamını getirip kucağına almayı kısmet etsin inşallah. neler yaptın peki kısaca anlatırmısın o süreci????
Mrb arkadaşım nasılsın ne yaptın göründün mü doktora kilolar gitti mi tamamen başlıcan mı tedaviye?
Çok soru sordum galiba
Sor canım sor bu süreçte dilime vurdu hep anlatasım var zaten çevremdekilere tekrar tekrar anlatıyorum:)
Çok şükür 79 kiloyla raporumu aldım,progestan ,estrofem tablet ve bantı 25 ine kadar kullancam pazartesi gitmemi istedi doktor ,ilaçları kesince regl olcakmışım ve iğnelere başlıcakmış,
ama zaman geçmiyor hiçbirşeye konsantre olamıyorum sersem sepelek ev ve iş arasında gidip geliyorum:) yaptığım tek şey kk yı okumak kim ne yaşamış sırada ne var ,benilme aynı durumda olan varmı?
Allah tüm anne adaylarının yüzünü güldürsün inşallah.
ooooo hadi bakalım hayırlısıyla başlıyorsun bu sürece ben cetrotide ve menogon iğneleri kullanmıştım kendim göbekten yapmıştım yumurtaları olgunlaştırıcıydı sonra da yumurtalar toplandı ardından transfer tabi bu arada da hep folbiol ve elevit ilaçları içtim eleviti hala içiyorum transferden sonra 5 gün kullandığım progynex iğne kadar çekmedim hiçbişeyden bu süreçte yürüyemedim neredeyse işe gidemedim rapor aldım kendi doktoruma söyleyince iğneyi kesti crinone jel verdi
Ama olsun bunların hepsi bebeklerimize sağ salim kavuşmak için Çok şükür şimdilik herşey güzel gidiyo devamı da böyle olur inşallah darısı da başta senin ve tüm isteyenlerin başına olsun:)
iğne aşamasına geldim sayılır bakalım beni neler bekliyor ,biraz korktum doğrusu.........