Tüp Bebek Tedavisi ile Ilk Denemede Hamile Kalanlar

Ben o şanslı gruptanımyerimseniben

adetimi beklerken ,sigrayı bıraktım.Aslında daha önce bırakmalıydım ama olmadı .
sHayatımdan cola ,mayonez,ketçap ve hazır çorbayı çıkardım.
Et ,süt ,balık gibi protein yönünden yüksek gıdalarla beslendim düzenli olarak.
ılaçlarımı çok düzenli kullandım.
Çok şükür güzellikle hatırlayacak bir tedavinin sonunda ikizlerime kavuştum.

Düşünüyorum da öncelikle hep sakindim.
Aşamaları yazdığım bir takvimim vardı
Yavaş yavaş sonuca ulaştık.
ığneler başladı ,yumurtalar oluştu
Neredeyse hiç aklıma takmadım.
Hiç hayal kurmadım ,sonra üzülmemek için.
Doktorum bile demişti
Ne kadar sakinsin ,hiç sevinmiyorsun diye

ben de sonucumu alayım o zaman sevinirim demiştimalkisalkisalkis

yani kısacası çok güzel beslendim
uykuma çok dikkat ettim.
Bu süreçde sakin ve huzurlu olmak çok önemli.

evet bende prety e katılıyorum...hayatımda hiç olmadığım kadar sakin olmaya çalıştım.olumlu olumsuz hiç bişey düşünmedim..açıkçası 2 gün istirahat yaptım ama gündelik işlerimide kendimi zorlamadan yaptım..evet yememe içmeme bende dikkat ettim.ama ben en çok duaya inananlardanım..transferin olduğu gün sadece dedim ki!!!
''ALLAHIM YUMOŞLARIM VE BEN SANA EMANETıZ..HAKKIMIZDA HAYIRLISI NEYSE BıZE ONU NASıB ET..''ve allaha şükür ilk denememde hamile kaldım..:CüvCüv:inş rabbim sonuna kadar nasib eder..rabbim inş hiçbirinizin emeklerini boşa çıkartmasın..sizede bu mukaddes duyguyu yaşatsın..:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Arkadaşlar merhaba,

Ben uzun zamandır sitede yazılanları takip ediyorum fakat üye olmamıştım bende tüp bebek aşamalarında başımdan geçenlerisizinle paylaşmak istiyorum.

Ben 2.5 yıllık evliyim 4 yıl önce çilolata listi ameliyatı oldum.Evlendikten sonra da korunmadık 1 yıl geçti bebeğimiz olmayınca dr.um gittim tabi bu arada da dr.uma defalarca gittim ama tüplere bakmak için evliliğimizin 1 yılı doldurmasını istedi ve tüplerime bakıldığında da ameliyat sonrası sol tüpümün tıkandığını öğrendim.Artık bekleme gerek yoktu Amerikan hastanesinde ilk aşılamayı denedik başarı elde edmedik sonraki ay hemmen uzun protokol uygulanarak tüp bebek tedavisine başladık ve 3 transfer yapıldı ve 3 ü de tuttu asıl sorunu o zaman başladı dr.lar 3 bebekle yola devam edemiyeceğimizi ve redükte işlemi yapılarak 12. haftada bebek sayısını 2 ye düşürmemiz gerektiğini söylediler ve biz bunun üzerine bir çok prof.la görüştük ve malesef onlardan da bu cevabı aldık. 12.haftada redükte işlemini yaptırdık ama canımdan can gitti canım acımda ama vicdanen çöktüm.Vee 13 haftada kanamam başladı diğer bebeklerimden biride bu işlemden dolayı zarar görmüşlerdi ben hastaneye yattım 23. haftaya kadar hastaneden dışarı çıkamadı bir oda içinde wc ilw yatak arasında gittim geldim.Yapılan işlemden dolayı bebeklerimden biri zarar görmüştü ve sıvı kaybı oldu amniyo sıvısı 21. haftada tamamne bitmişti. 23. haftada erken doğumla sağlıklı bebeğimide kaybettim ve Amerikan hastanesiyle tüm ilişkimi 14. haftada kesmiştim çünki redükte işleminden sonra bana ve bebeklerime sahip çıkmadılar açtım sıkıntılarımı anlattım onlarla dahi ilgilenmediler.Bebeklerimi kaybettikten sonra uzun süre piskolojik yardım aldım tam 9 ay oldu bebeklerime kaybettiğime ve ben yine tüp bebek denemesi yaptım İstanbul Cerrahi Hastanesinde 8 hücreli 2 transfer yapıldı ve şundaki sonucum da pozitif kısmet olursa kese yada kesleri görmek için 6 Mart tarihini bekliyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun ve hiçbirinize benim yaşadığım süreci sıkıntıyı yaşatması.
Çok yazdım sizide sıktım özür dilerim.

cnsn
çok üzüldüm arkadaşım.rabbim inş bundan sonra yüzüne bakar..
bende şimdi sıkıntı yaptım..benimde muhtemelen çoğul gebelik yani üçüz..
bizde redükte işlemi yaptırıcaz diye düşünüyorduk.şimdi senin yazını okuyunca korktum..allahım hepimizin yardımcısı olsun.hakkımızda hayırlısını nasib etsin..

Arkadaşlar merhaba,

Ben uzun zamandır sitede yazılanları takip ediyorum fakat üye olmamıştım bende tüp bebek aşamalarında başımdan geçenlerisizinle paylaşmak istiyorum.

Ben 2.5 yıllık evliyim 4 yıl önce çilolata listi ameliyatı oldum.Evlendikten sonra da korunmadık 1 yıl geçti bebeğimiz olmayınca dr.um gittim tabi bu arada da dr.uma defalarca gittim ama tüplere bakmak için evliliğimizin 1 yılı doldurmasını istedi ve tüplerime bakıldığında da ameliyat sonrası sol tüpümün tıkandığını öğrendim.Artık bekleme gerek yoktu Amerikan hastanesinde ilk aşılamayı denedik başarı elde edmedik sonraki ay hemmen uzun protokol uygulanarak tüp bebek tedavisine başladık ve 3 transfer yapıldı ve 3 ü de tuttu asıl sorunu o zaman başladı dr.lar 3 bebekle yola devam edemiyeceğimizi ve redükte işlemi yapılarak 12. haftada bebek sayısını 2 ye düşürmemiz gerektiğini söylediler ve biz bunun üzerine bir çok prof.la görüştük ve malesef onlardan da bu cevabı aldık. 12.haftada redükte işlemini yaptırdık ama canımdan can gitti canım acımda ama vicdanen çöktüm.Vee 13 haftada kanamam başladı diğer bebeklerimden biride bu işlemden dolayı zarar görmüşlerdi ben hastaneye yattım 23. haftaya kadar hastaneden dışarı çıkamadı bir oda içinde wc ilw yatak arasında gittim geldim.Yapılan işlemden dolayı bebeklerimden biri zarar görmüştü ve sıvı kaybı oldu amniyo sıvısı 21. haftada tamamne bitmişti. 23. haftada erken doğumla sağlıklı bebeğimide kaybettim ve Amerikan hastanesiyle tüm ilişkimi 14. haftada kesmiştim çünki redükte işleminden sonra bana ve bebeklerime sahip çıkmadılar açtım sıkıntılarımı anlattım onlarla dahi ilgilenmediler.Bebeklerimi kaybettikten sonra uzun süre piskolojik yardım aldım tam 9 ay oldu bebeklerime kaybettiğime ve ben yine tüp bebek denemesi yaptım İstanbul Cerrahi Hastanesinde 8 hücreli 2 transfer yapıldı ve şundaki sonucum da pozitif kısmet olursa kese yada kesleri görmek için 6 Mart tarihini bekliyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun ve hiçbirinize benim yaşadığım süreci sıkıntıyı yaşatması.
Çok yazdım sizide sıktım özür dilerim.
yaşadığın şeyler gerçekten çok acıymışş..benim de 3 transferim oldu büyük ihtimal doktor 3 ü de tuttu deii...çok korkuyorum..12. gün hcg değerim 390 çıktı..14.gün 990..çoğul gebelik olabilir dediler..ama ben de birini kaybetmekten çok korkuoyrum diğerlerine de bişe olur diyee

yaşadığın şeyler gerçekten çok acıymışş..benim de 3 transferim oldu büyük ihtimal doktor 3 ü de tuttu deii...çok korkuyorum..12. gün hcg değerim 390 çıktı..14.gün 990..çoğul gebelik olabilir dediler..ama ben de birini kaybetmekten çok korkuoyrum diğerlerine de bişe olur diyee

bence canım senin muhtemlen ikiz gibi görünüyor..banada 3 emriyo transfer edildi.12.gün değerim 864 tü.asıl benim çoğul gebelik.korkma rahat ol.rabim ne yazdıysa onu görücez geris boşş.inş herşey gönlünce olur canım..:Saruboceq:

Merhabalar,
Benim ilk hamileliğimdeki 12. gün değerim 566 idi 14.gün değerim 1200 bulmuştu bu kadar yüksek değerler ve fazlasıyla katlıyarak gidiyorsa çoook üzgünüm ama çoğul gebelik. Bana kalırsa kesinlikle redükte işlemi yaptırmayın derim ama dediğim gibi bu benim şimdiki verebileceğim karar :KK43:( Allahım biz bir tane isterken üç taneyi birden veriyorsa bir bildiği vardır ben halen bu konuda kendimi affetmiş değilim ve diğer bebeklerimi benden alarak da Allahımın beni cezalandırdığını düşünüyorum ben bu psikolojiden halen kurtulamadım.
2.tüp bebek denememde 2 embriyo transferi yaptırdık değerlerim ilk hamileliğime göre çok düşük çıktı 12.gün değerim 106 14. gün değerim 205 çıktı sanıyorum ki tek kese çıkacak 6 mart da ilk ultrason kontrolüm var Allaha emanet , Allahım hepimiz için herşeyin hayırlısını versin.
Redükte işlemi yaptıracak olan arkadaşlara söyleyebileceğim tekbirşey var Allah yardımcınız olsun ve dr.unuzu çooook iyi araştırın bizim dr.umuz Amerikan hastanesinin dr.uydu bir çok prof.lada görüştük ama devlet hastanesine gitmedik :KK43:( ama sizin imkanlarınız varsa gidin Çapa Tıp Fakültesinin Prof.larını araştırın çook iyi dr.lar varmış benim için artık çok geç :KK43:( bende şimdiki dr.umdan öğrendim Çapa Tıp Fakültesinde bu işi dünyada ilk kez yapan Prof.lar varmış kesinlikle araştırın......
Amacım sizi korkutmak değil kesinlikle beni yanlış anlamanızı istemem benim başıma gelenler sizinde başınıza gelecek diye birşey yok hepimiz kendi kaderimizi yaşıyoruz, ama lütfen iyi düşünün doğru kararlar alın sonradan pişman olacağınız kararlar almayın.
Neyse yine çok yazdım benim canım yandı başkalarının canı yansın istemiyorum bizim bebeklerimiz kendiliğinden gelen bebekler olmadıkları için şartlarımız diğerlerine göre maddi manevi çok daha ağır :KK43:( Allahım herkesin gönlüne göre varsin.......

Son düzenleme:
cnsn gerçekten çok üzüldüm okurken....am şükürler olsunki yine hamilesin....bende ilk tüp bebekle hamile kaldım ve embriyolar çok kaliteliydi 5 güne kadar bölünme ve birleşme olmuştu toplam 9 kaliteli embriyom vardı ve drm kaliteli çoğul tutma olasılığı çok yüksek diye 2 tane trasfer etti 7 taneyide dondurduk...ve 12. gün kan değerim 360,14. gün 860 tı ikiisde tutmuş sanırım dedi drm ama keseyi gördük ve tekti...olabiliyo yani sağlıklı gebelikte yüksek çıkabiliyo...Allah'a sığının arkadaşlar ve o ne veriyosa razı olun 3 te olsa...ben hep diyodum 3 tane transfer edilse ve tutsada ne denirse densin onlar yaşayana kadar duracak diyordum veren Rabbim mutlaka koruyacaktır...ve şuanda tek meleğim var ve 9. haftaya girdik...Allah'ım tüm isteyenlere nasipetsin...birde yeni yaptıracak anne adaylarına yaptığım şeyi söyleyeyim arkadaşlar yiyeceklere dikkat edin evet bol sıvı alın....ama duayı eksik etmeyin meryem suresini hergün okuyun ben öyle yaptım...

bence canım senin muhtemlen ikiz gibi görünüyor..banada 3 emriyo transfer edildi.12.gün değerim 864 tü.asıl benim çoğul gebelik.korkma rahat ol.rabim ne yazdıysa onu görücez geris boşş.inş herşey gönlünce olur canım..:Saruboceq:

belkide ikizdir dua edin arkadaşlar Allah herşeyin hayırlısını versin hayırlı ne ise o olsun Allah'a emanet olun bebişlerinizle...

Rüyalar senin adına çok sevindim ,Allah sağlıkla bebeğini kucağına almanı nasip etsin.Bu süreç sıkıntılı bir süreç ben şimdi kese görebilmek için 6 Martı bekliyorum, sanıyorum ki benim de tek embriyom tutmuştur benim kan sonuçlarım bu defa çok yüksek değil herkes için herşeyin hayırlısı olsun.....

Benimde ilkm tedavimdi ve Subat ayında basladık tedavi sonunda Allah yuzumuzu guldurdu pozitif haberi aldık, simdi ilk muayene icin gun sayiyorum. Darisi isteyen herkesin basina.

Benimde ilkm tedavimdi ve Subat ayında basladık tedavi sonunda Allah yuzumuzu guldurdu pozitif haberi aldık, simdi ilk muayene icin gun sayiyorum. Darisi isteyen herkesin basina.

Kan testindeki değerlerini yazabilirmisin ..... Hayırlı olsun.....

12.gun degerim 318 14.gun degerim 696 idi.

2 transfer mi yapılmıştı değerleriniz çok iyi maşallah benim ilk denememde 12. gün değerim 566 çıkmıştı 14. gün değerim 1200 olmuştu ve 3 transferimizde tutmuştu :KK43:( şimdi iki trasfer yapıldı 12. gün değerim 106 14.gün 205 sanıyorumki tek bebişimiz tutundu hayırlısı olsun merakla bekliyorum sonucu 6 Martda ultrasonla göreceğiz..

merhaba ben ilk denemede hamile kaldım
ALLAH yardımcınız olsun
sizi çok iyiy anlıyorum lütfen dok iyi seçin araştırın
ALLAH kucanızı doldursun

merhaba arkadaşlar

bende şuan tüp bebek yöntemi ile hamile kalan biriyim 30 aralıkta transfer yapılmıştı ve geçen hafta kanda tahlil yapıldı ve gebelik çıktı. aynı zamanda çalışıyordum bu yuzden 20 gunluk rapor verdıler bu 20 gun boyunca bolbol yattım - saglıklı urunler tukettım - ( kabız yapacak olan herseyden uzak durdum ) en az 3 litre gunde su tukettım bunu ozellikle soylemişti doktorum. ilaçlarımı cok duzenlı tam saatı hep kullandım ve en çokta bol bol dua ettim çünkü içime konulan embriyonun yaşamasındakı en buyuk pay tabiki allahın hikmetidir. Bu yüzden eger tutmasaydıda üzülmüyecektım cunku hayırda şerde allahtandı.
lutfen bu yuzden oncellıkle dualarının unutmayın ve bolbol istirahat etmeyi unutmayın.
Umarım sizlerde mutlu sonunu en kısa zamanda alırsınız.

arkadaşım nerede yaptırdığını öğrenebilirmiyim. bende tedaviye başladım histereskopi yapıldı patoloji sonucuna göre planlama yapalım dediler. teşekkürler.

benim kanallarım tıkalıydı- ege üniversitesi ilk tüp bebek denememde tutdu. 300aralıkta transfer yapılmıştı 12 Ocakta kanda deger bakıldı 272 cıktı :)) allah herkese nasip etsin

çok sevindim allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah. bende egede başladım ne olur süreçten bahsedermisin tedavi ne kadar sürüyor. ayrıca kim yaptı hocalar mı uzmanlarmı ege ile ilgili her şeyi bilmeye ihtiyacım var çok kaygılıyım yardımcı olursan çok sevinirim.

Arkadaşlar benim 2.ci denemede oldu fakat Ankara bu konuda 1 numara iyiki oraya gitmişim şuan 8 aylık gebeyim Önce inanın inanmak başarmanın yarısıdır.

bizim sperm sayımız düşük 7 milyon morfoloji %1, ileri hareketlilikte sıfır, yerinde hareketli % 50 o da keçi boynuzu ile artmış..eşim 15 gündür proxeed plus içiyo bu yaz yaptırmamız lazım korkuyom şansimız var mı szce

Son düzenleme:
arkadaşlar bizde de sperm azlığı vardı 1 taneydi ona rağmen ilk denememizde tuttu yaş faktörü ve sorunun kimde olduğuda önemli sanırım. herkese allah yardım etsin ama inanmak başarmanın yarısı diye boşuna dememişler

X