Tüp Bebek Tedavisi Başlıyor

birkadin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013
1.284
1.184
Herkese merhaba

3 hafta önce FSH değerimin 14,5 AMH değerimin de 0.4 olduğunu öğrendim. 34 yaşındayım ve doktorum hemen tüp bebek tedavisi olmamı söyledi. Bir kaç gün iki gözüm iki çeşme ağladım hayata küstüm forum makale site ne bulduysam okudum, tanıdık bir aktara(ankarada istanbul baharat) gittim sağolsun verdiği moralle biraz toparlandım. Verdiği macun ve çayı içtim daha pozitifim. Hemen tüp bebek tedavisi diye hastane (Zekai Tahir Burak) hangi tahlil tetkik dediyse hepsini yaptırdım. Adetin 2. günü tedaviye başlıyoruz dediler. TSH değerim 4 çıktı çok yüksek değil tedaviyi etkilemez dediler onun için de bir ilaç verdiler bakalım.

Ne kadar psikoloji çok önemli deseler de gene kafam bu meseleyle çok meşgul ve kafamda onlarca soru işareti.

FSH sorunu ile başa çıkmış arkadaşların yardımını istiyorum, bu tüp bebek tedavisi nasıl bir şey, internette yazıldığı gibi gerçekten hemen adetin 2. günü başlayıp o ay tüp bebek yapılıyor mu, başlangıçta nelere dikkat etmem lazım, tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevirim.

Bir kaç grubun mesajlarını okumaya çalıştım ama yalnızca bir kaç kişinin arasında geçen konuşmalar olduğu için sorularıma kimse de cevap vermedi o yüzden sıfırdan başlık açmak zorunda kaldım. Bu süreçte kadınlar kulubü forumundaki deneyimlerden çok fazla bilgi edindim, umarım benimle de deneyimlerinizi paylaşırsınız

evet canım genelde adetin 2. günü başlar ama muhtemelen tedaviye başlamak amacı ile adetinin 2. günü gittiğinde kan alacaklar şayet uygun değilse 3. yada 4. günüde başlayabilirler. Tedavi süresince protein ağırlıklı beslenmeye özen göster (süt ve süt ürünleri) mümkün olduğu kadar sebze, meyve ve et şeklinde dengeli beslen tutunmaya faydası oluyormuş. Mümkün olduğu kadar kozmetikten kimsayaldan uzak dur, hazır gıdalar kullanmamaya özen göster.

adetin 2. günü tedavi başlayacak, ilk başta göbekten yapılan tek iğne devamında günde 2 iğne olarak devam edecek tedavin belirli aralıklarla seni kontrol için çağıracaklar yumurtalar yeterli olgunluğa ulaşınca çatlatma iğnesi verecekler (bu süreç tahminen 7 ila 12 gün arası sürüyor) iğneyi olduktan 36 saat sonra yumurta toplanacak eşinden sperm alınacak ve embriyoların gelişimini bekleyecekler. Yine tahminen yumurta toplandıktan sonra 3 yada 5 gün transferin yapılacak ardından 12gün sonra sonuç belli olacak.

toplam tedavi süresi 12 günlük sonuç beklemede dahil 25 ila 29 gün arası sürüyor canım yani 1 ay içinde herşey olup bitacek.

ayrıca çeşitli kürler var deneye bilirsin.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Yumurta sayısı yeterli olmadığı için hamile kalamayan bayanlara yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kürü
KURU İNCİR KÜRÜ:8-9 adet kuru inciri soğuk su ile iyice yıkadıktan sonra yarım litre suda 8-9 dakika kaynatın. Ilıdıktan sonra suyun yarısını sabah kahvaltısından sonra, diğer yarısını öğle yemeğinden önce için.
Her gün taze olarak hazırlanmalıdır. Bu kür 20-25 gün uygulanmalıdır.
not:Kuru incir kürünü uygulamadan önce etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde kuru soğanı ince ince kıyıp üzerine 2-3 çaykaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin.Bu sayede vücudunuzdaki iltahaplardan kurtulacaksınız.uygulamayı yaparken akıntılarınız artabilir korkmayın.
kaynak:saracoglu

Cok

Cok tesekkur ederim 01inci insallah hersey yolunda gider.

Tsh bakildi 4 cikti. Normal bir birey icin sorun degil ama hamilelikte dusuge sebep olabilir diye bir ilac verdiler euthyrox. Su anda ac karnina iciyorum.

Onun disinda mantar yuzunden akintim var simdi ilac aldim ama tamamen gecmedi. Korkuyorum tedaviye bir zarari olur mu diye.

Yediklerime dikkat ediyorum kim ne iyi derse yiyorum insallah cok fazla kilo almam cunku ameliyat vs surecinde 70 kiloya kadar ciktim. Faydali denilen incir, bal polen ari sutu, ananas vazgecilmezlerim oldu. Sonra macunum ve cayim var tabi.

evet canım mantar yada herhangi bir enfeksiyon tedavi için olumsuz bir durum bunu paylaştın mı? mantar geçmeden tedaviye başlamamaları lazım bu konunun üzerinde dur.

Benim tedavim şişli memorialde oldu tedaviye başlamadan önce herhangi bir enfeksiyon istemiyorlar hatta enfeksiyon yoksa bile önlem olarak hem eşime hem bana antibiyotik vermişlerdi.

Benim ilk defa 6 ay once ameliyattan sonra bu mantara bagli akinti sorunu yasadim. Tedavi icin once antibiyotik verdiler. Meger antibiyotik tetikleyebiliyormis gecmedi devam etti. Sonra flucan zalain ve es icin biteral. İlk kullandigimda sipsak gecirmisti ama simdi o da gecirmedi.

Akinti yuzunden rahim filmimi bile sonraki ay cekmislerdi. Simdi tup bebek daha onemli bir operasyon oldugu icin endiseliyim. Mantarin olumsuz etkisi var mi diye. İnsallah gelecek haftaya kadar gecer

Tedavin hayirli olsun arkadasim dilerim hersey yolunda gider ben de fsh yuksekligi ve amh dusuklugu ile mucadele ediyorum. Gecen ay bos gebelikle sonuclanan bir tedavim oldu reglinin 2. 3. Gunu tedaviye ignelerle baslqrsin 10 12 gun igne kullanirsin sonrasinda catlatma ignesi ve yumurta toplama. Sonra dollenme olursa yumurta toplamadan 2 3 4 ya da 5 gun sonra transferin olur. Endiselenme kotu dusunme. Fsh aydan aya degisir kii arastirmalar amh inda degiskenlik gosterdigini soyluyor. D vitamini cok iyi geliyor. morelini bozma ben de haziran da tekrar tedavi olucam insallah. Bazen 2 bazen 3 yumurtam oluyor benim de. Bakalim hayirlisi. üzülme ama her tüp bebek annesi kadar şansımız var bizim de önemli olan yumurtamızın olması bizim gibi durumlarda bazen 10 taneye kadar yumurta toplanıyor 17 duymuşluğum var :) bir de kalitesine takılma belki 5. güne giden embriyoda tutma olasılığı daha yüksek ama ben 2. gün transferi olup tutan 5. gün transferi olup tutmayanlar gördüm.

Teşekkür ederim papyonkilikli desteğin için. Benimle aynı derdi paylaşan diğer bütün kızlara da. Belki ben daha ilk öğrenmenin etkisiyle bu sorunumu pek kimseyle paylaşamadım bile. O yüzden buradan gelen her cevap beni ne kadar rahatlattı ki sizlere anlatamam.

Dediğin gibi amh ve fsh değerlerine göre bazı doktorlar kestirip atıyor çocuğunuz olmaz diye ama bazı akademik makaler okudum bu konuda. Tüp bebek tedavisi ile amh, fsh, yaş ile ilgili çalışmalar yapılmış. Mesela 2010 yılında yazılan bi makalede AMH 0,2'nin altında ve 40 yaşın üzerinde bile tüp bebekte neredeyse yarı yarıya gebelik oluşmuş. Bunlar tabi ki umut oluyor.

D vitamininin infertilite ve tüp bebekte faydalı olduğunu okudum eşim ve ben alıyoruz. Onun dışında çinko ve e vitamini de erkekler için faydalı diye eşim içiyor akşamları. C vitamini ve folik asiti de arada aksatsam da alıyorum. Hastanede folik asiti kullanmamı söyledi.

ayrıca bu bir inferrtelite sorunu değil bunu bilerek yaklaş sağlıklı bir insanın bile 1 yıl içerisinde gebelik olasılığı %30 larda bizim durumda ise %10 civarında normal yoldan olanı bahsediyorum. tüp bebek tedavisinde de çok farklı değil pko lu ya da sebebsiz infertelite ile neredeyse aynı oranlar. yaş faktörü önemli hayat tarzı önemli yani diğer tüp bebek hastalarında nasılsa bizde de öyle sadece bizler daha az üretim yapıyoruz yanlız bunda da şöyle bir durum var 15 ve üzeri yumurta üretiminde kalitede düşüklük çok çok büyük bir olasılık. en az biz de olduğu kadar. kürtaj işleminden sonra malesef az da olsa sigaraya dönüş yaptım başa çıkabilmem atlatabilmem biraz zor oldu şimdi tekrar bırakıyorum nescafe vb kimyasal hiç birşey yiyipiçme alkol dahil. bilinçsiz ilaç kullanma kas gevşeticiler özellikle rahim duvarı için önemli.
öncelikle şunu bil sağlıklı bir ünsan 10 tane yumurta üretse dahi bunlardan 1 ya da 2 tanesi büyüyor ve diğerlerini baskılıyor kullandığımız iğneler işte bu baskılamayı engelleyerek üretilen yumurtaların çoğunun büyümesini sağlıyor eee biz de rezerv az olduğuna göre ürettiğimiz yumurtanın kendiliğinden döllenebilme olasılığı mevcut yanlız mevcut hormonlarımız diğer durumları da etkilediğinden menapoz riskimizi gmzönünde bulundurarark drlar bu tedaviyi uygun buluyor. bilinçli ve gerçekten insancıl dr seni yönlendiriyor ama sadece başarıya odaklı ve anlayışsızolan seni kabul etmiyor. diğer tarafta olasılık olarak daha yüksek birileri var sen de ise tedaviye hep baştan başlamalı bu da pek çoğunu korkutuyor. öncelikle doğru dr u bulmak gerekiyor ve ona göre hareket etmek gerekiyor. ilkinde tutmayanilir yumurta olgunlaşmayabilir sakın yılma 2 yılda 10. denemesinde gebe kalanları okudum ben burada tam tersine daha ilk tedavide bebişini kucağına alabilirsin. herşey Rabbimin ol emrine bağlı. dilerim ikimizve hepimiz açısından herşey yolunda gider.

Ne kadar guzel anlatmissin canim televizyonun sesini kapattim sanki bir yakinimdan mektup almis gibi okudum

Soyledigin gibi hemen bu degerlerle gebelik cok zor diyorlar. Simdilik hastanedeki dokorlarin yaklasimindan cok memnunum olumsuz bir seyle karsilasmadim. İnsallah sonuna kadar oyle gider. İsimi evimi herseyi bu tedaviye gore ayarladim. İnsallah bu ilk tedavide olumlu gecer ama olmassa da pes etmeyi dusunmuyorum :) insallah hep birlikte yenecegiz hepimiz icin dua ediyorum. Bilgisayar muhendisiyim ama ogrenciligimde bile bir foruma bu kadar baglanmamistim :)

ben de bu foruma tüp bebek tedavimle bu kadar bağlandım. insan bir umut arıyor işte. beni yanlış anlama lütfen kimseye umut satmak gibi bir niyetim yok kendi düşüncelerimi seninle paylaştım. istatistik en büyük yalandır demişti bir hocam. rakamlara yüzdelere de çok takmadan olanı ve olmayanı yaşamak lazım. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı versin.

Kızlar benim tedavi başladı lütfen dua edin. bu akşam ilk iğneyi vurulacağım. Puregon ilk 2 gün 275 3ve4. Gün 2504.gün muayene herşey normal midir ????

Kızlar benim tedavi başladı lütfen dua edin. bu akşam ilk iğneyi vurulacağım. Puregon ilk 2 gün 275 3ve4. Gün 2504.gün muayene herşey normal midir ????

Hayırlı uğurlu olsun

Ben de yarın gidiyorum. Sanırım herkese iğne veriyorlar. Nasıl iğneler, kendi kendime iğne yapmayı becerebilecek miyim bilmiyorum...

Hayırlı uğurlu olsun

Ben de yarın gidiyorum. Sanırım herkese iğne veriyorlar. Nasıl iğneler, kendi kendime iğne yapmayı becerebilecek miyim bilmiyorum...
bu akşam kendim yapacağım cnm inşallah çok acımaz dün azıcık acımıştı bugün de o kadar acısa yeter :)

bu akşam kendim yapacağım cnm inşallah çok acımaz dün azıcık acımıştı bugün de o kadar acısa yeter :)

Göbekten yapılıyor değil mi iğneler ? Şeker iğnesi gibi mi yoksa çok mu uzun Korkuyorum şimdi videoları izliyorum da

Bir de bu iğneler her gün mü yapılıyor

Göbekten yapılıyor değil mi iğneler ? Şeker iğnesi gibi mi yoksa çok mu uzun Korkuyorum şimdi videoları izliyorum da

Bir de bu iğneler her gün mü yapılıyor
evet cnm her gün yapılacak. şeker iğnesi gibi kıl gibi birşey acıtmıyor fazla. o kadar sıkıntı yapma kendine olur mu tatlım

Sen dün mü başladın tedaviye, ilk gün neler yapıyorlar bir de hangi sıklıkta kontrole gideceksin
cnm ilk gün kan aldılar merkezde ve bir sayfa kan testini verdiler onu da devlet hastanesinde yaptıdım. ayrıca vajinal muayene yapıldı. reçete verildi iğneleri aldım akşam puregonu vuruldum hepsi bu

cnm ilk gün kan aldılar merkezde ve bir sayfa kan testini verdiler onu da devlet hastanesinde yaptıdım. ayrıca vajinal muayene yapıldı. reçete verildi iğneleri aldım akşam puregonu vuruldum hepsi bu

İlk gün eşin gelmesi gerekiyor mu, eş için de ayrı bir tedavi uygulanıyor mu peki, bir de tekrar ne zaman gideceksin

TEşekkürler bu arada çok soru soruyorum hemen yanıtladığın için :)

İlk gün eşin gelmesi gerekiyor mu, eş için de ayrı bir tedavi uygulanıyor mu peki, bir de tekrar ne zaman gideceksin

TEşekkürler bu arada çok soru soruyorum hemen yanıtladığın için :)
Eşe gerek yok cnm. Cuma günü gideceğim yeniden. Sonraları daha sık gidilecwk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…