Tup bebek tedavi surecinde akrabalardan gelen zorbaliklar?

inancsade

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2024
28
15
40
Merhaba herkese,
Bir Asilama negatif
Tup bebek bir kimyasal gebelik
Tup bebek bir tane daha negatif sonuc yasamis biri olarak, akrabalarinizla alakali zorbalik yasadiniz mi bunu merak ediyorum? Esimin ailesine soylemesine bir sekilde engel olamadim her negatifte bir kez daha anladi bunu ama uzulen ben oldum.
2023 mayista evlendim yasim 38 diye erkenden doktora gitmek istedim temmuz ayinda bu surecler basladi ve ikiz istedik sonra bir tanesi bile olmayinca :) cevre beni uzmeye basladi. Surekli olur insallah neden tutmadi niye olmuyo bilmem kiminde olmuyomus su zamandir diye diye insani tuketen bir iyi niyet zehirlenmesi yasatiyorlar ve erkek bu derece etkilenmiyor esim hassas ilgili ve surece meraklidir ama bu herkese soyleme isi gercekten sevinen sevinmeyeni ayirt etme ozelligi bir tek kadinlarda var sanirim. Siz bu surecte neler yasadiniz? Halalar kuzenler patavatsiz sekilde aniden bir gece sen unutmaya calisirken sacma sapan doktor onerileri gelince ne yaptiniz? Dertlesirsek sevinirim.
Buarada ben suan dinleniyorum kis aylarina kadar ara verdim doktorumdan memnun olmama ragmen bir enerji degisikligi iyi gelir diye doktor buldum basladigimda ona gidecegim.

esim hassas ilgili ve surece meraklidir ama bu herkese soyleme isi
Mutluluğu paylaşırsın dayanamazsın anlarım da mutsuz olan bir konuyu neden paylaşmaya bu kadar meraklı?
Kuzeninizin eş dostunuzun ağzı torba değil ki…
Eşinin suçu hep. On laf geçmiyorsa sizde diğerlerine ağzının payını verin…

Kısa zamanda hayırlısıyla kucağınız dolsun…

Mutluluğu paylaşırsın dayanamazsın anlarım da mutsuz olan bir konuyu neden paylaşmaya bu kadar meraklı?
Kuzeninizin eş dostunuzun ağzı torba değil ki…
Eşinin suçu hep. On laf geçmiyorsa sizde diğerlerine ağzının payını verin…

Kısa zamanda hayırlısıyla kucağınız dolsun…
Evet dogru bunu hep uzgunken aciklamak zorunda kaldim. Kimyasal oldugunda ilk pozitif zannerek benden once acikladi sonra herkes adim adim doktor gunu takip eder oldu, bu isi rutin bir dogal davranis zannediyor sakli kalmasi cok onemli bana kalirsa umarim iyi dilekleriniz bir an once olur:) dogal yolla gebe kalirsam esim de gec ogrenecek:)) kararliyim:)

Evet dogru bunu hep uzgunken aciklamak zorunda kaldim. Kimyasal oldugunda ilk pozitif zannerek benden once acikladi sonra herkes adim adim doktor gunu takip eder oldu, bu isi rutin bir dogal davranis zannediyor sakli kalmasi cok onemli bana kalirsa umarim iyi dilekleriniz bir an once olur:) dogal yolla gebe kalirsam esim de gec ogrenecek:)) kararliyim:)
Mübarek cuma inşallah nasip olur bitanem🙏🏻
Bencede geç öğrenmeyi hak ediyor…
Millette ne kadar boş ya işi gücü yok bunların…
Eşinle ciddi ciddi konuş bariyer oluşturun kendinize bu konuyu açana lafı tıkayın.

merhaba öncelikle geçmiş olsun umarım tedavilerden sonra doğal yolla hamile kalanlar oluyor ya inşallah öyle hamile kalırsınız eşinize bile geç söylersiniz belki kurtulmuş olursunuz bu sorundan.ben ve eşim çok çocuk istiyorduk ama bende kist sıvı birikimi polip derken 4 ameliyat geçirdim 1 yılda ve inanın kendi ailem ve eşimin ailesi hiç kimse bilmiyor bu durumu arkadaşlarımla bile paylaşmadım çünkü bende çok sorulmasından hoşlanmam herkesin her derdine koşarım ama kendime birşey beklemem yapı gereği eşimde saygı duydu ameliyatlı olduğumda sadece eşim vardı yanımda ve inanın daha çabuk ayağa kalktım etrafım bilmeyince şimdide herkesten gizli transfer oldum 1 yılın sonunda olursa ailelerimize tam emin olduğumuzda söyleyeceğiz eğer olmazsa kimseyi üzmek istemiyoruz 2. transfere hazırlanacağız

İnsallah transfer sureci mukemmel gecer ve buyuk sevincle sonuclar alirsiniz. Zaman ve sartlar sizden yana olsun, Allah destekciniz:)

Tüp bebek tedavimi ailelerimiz hariç kimseye söylemedik. Bu sefer oldu mu olmadı mı deyip darlayanlar olacak ve daha çok stres olacağım. İnsanların önünü; "çocuk istemiyorum", "hazır değilim" diyerek kestim. Artık ne soran, ne doktor tavsiye eden oluyor :) İkinci transferimi ise ailelerimize bile söylemeyi düşünmüyoruz, ne kadar gizli kalırsa o kadar iyi hissediyorum kendimi. İnşallah kucaklarımız dolar, Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın.

Maddi destek almıyorsanız bi taraftan kimseye söylemeyin,siz ailenize bahsettiğinizi falan biliyorsa eşiniz de ailesine açılır ,onlar gider başkasına açılır bu hep böyle olmuştur ,kimsenin bilmemesi lazım yani başka türlü olmuyor

Maddi destek almıyorsanız bi taraftan kimseye söylemeyin,siz ailenize bahsettiğinizi falan biliyorsa eşiniz de ailesine açılır ,onlar gider başkasına açılır bu hep böyle olmuştur ,kimsenin bilmemesi lazım yani başka türlü olmuyor
Tecrubesizlikle aslinda bunlara sebep oldu. Kimyasal gebelik oldugunda ilk deger yuksekti ikinci degeri beklemeden dusus olacagini bilmeden hamile oldugumu soyledi asil konu hamile olsan dahi gebelik gerceklesse dahi bir donem saklamak gerekiyor.Birlikte ogrendik aci oluyor tabi sonuc uzuluyorsun bir sekilde bu islerde her soru her oneri iyi niyet degildir sormamak iyi niyettir bu kesin.

Yok maddi destek almiyoruz cok sukur oyle olan varsa ayrica guc dilerim surecin en onemli konusu bu zaten, maddi olarak endise duymamak bu bile bizlere sorumluluk yukler.

Kimseye bişey söylemedik. Çünkü bu tarz seyler yaşayacağımizi tahmin ettik. Eşimle aramizda yasadik herseyi. Cok şükür 3.kisilere hic laf söz yorum hakki doğmadı. Keske sizde kendinize saklasaydiniz. Iyi niyet adi altinda boyle hadsizlik oluyo iste ne kadar cok kisi bilirse.

Merhaba herkese,
Bir Asilama negatif
Tup bebek bir tane daha negatif sonuc yasamis biri olarak, akrabalarinizla alakali zorbalik yasadiniz mi bunu merak ediyorum? Esimin ailesine soylemesine bir sekilde engel olamadim her negatifte bir kez daha anladi bunu ama uzulen ben oldum.
2023 mayista evlendim yasim 38 diye erkenden doktora gitmek istedim temmuz ayinda bu surecler basladi ve ikiz istedik sonra bir tanesi bile olmayinca :) cevre beni uzmeye basladi. Surekli olur insallah neden tutmadi niye olmuyo bilmem kiminde olmuyomus su zamandir diye diye insani tuketen bir iyi niyet zehirlenmesi yasatiyorlar ve erkek bu derece etkilenmiyor esim hassas ilgili ve surece meraklidir ama bu herkese soyleme isi gercekten sevinen sevinmeyeni ayirt etme ozelligi bir tek kadinlarda var sanirim. Siz bu surecte neler yasadiniz? Halalar kuzenler patavatsiz sekilde aniden bir gece sen unutmaya calisirken sacma sapan doktor onerileri gelince ne yaptiniz? Dertlesirsek sevinirim.
Buarada ben suan dinleniyorum kis aylarina kadar ara verdim doktorumdan memnun olmama ragmen bir enerji degisikligi iyi gelir diye doktor buldum basladigimda ona gidecegim.
Karı koca kimseyle paylaşmamaya ciddi bir karar alın. Kimden duysam ya da okusam herkes pişman söylediğine. Hatta nasip olunca da 2,3 ay kimseyle paylaşmamayı doğru buluyorum

Tecrubesizlikle aslinda bunlara sebep oldu. Kimyasal gebelik oldugunda ilk deger yuksekti ikinci degeri beklemeden dusus olacagini bilmeden hamile oldugumu soyledi asil konu hamile olsan dahi gebelik gerceklesse dahi bir donem saklamak gerekiyor.Birlikte ogrendik aci oluyor tabi sonuc uzuluyorsun bir sekilde bu islerde her soru her oneri iyi niyet degildir sormamak iyi niyettir bu kesin.
Sürekli önerilerde bulunmaları bile iyi niyetli olsalar bile ,baskı yaratıyor malesef ,stresi atacağımız yere daha çok strese sokuyorlar istemeden de olsa malesef

Merhaba herkese,
Bir Asilama negatif
bu yüzden doktorlar genelde uyarıyor kimseye söylemeyin olmayınca soruyorlar akil veriyorlar diye benim sadece annem babam kizkardesim biliyor esimin ailesi bilmiyor gerekte yok bosa moralimi bozacaklar

Merhaba birkaç ay sonra bende bu sürece girmeyi düşünüyorum ama kimseyle paylaşmayı düşünmüyor kendi ailemle bile. Çünkü biseylerin sorulmasindan hic hoşlanmıyorum belki de hassas olup hic sormayacaklardir ama ben yine de söylemeyi düşünmüyorum kimseyi beklentiye sokup sonra açıklamasını yapmak istemiyorum anlamiyorlar anlamayacaklar

X