“Tüp Bebek Sonrası Endişe Verici Kanama – Acil Bilgiye İhtiyacım Var”

hayaliguzel-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2019
159
87
98
28
Merhaba hanımlar,😔

Tüp bebek sürecinde çok kritik bir dönemden geçiyorum ve şu an gerçekten acil olarak bilgiye ihtiyacım var. Lütfen benzer bir durum yaşayan ya da bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Embriyo transferimin ardından ilk 7 gün boyunca hiç kanamam olmadı. Yedinci günün akşamına doğru çok hafif bir lekelenme yaşadım. Aynı gün sabahında, merakıma yenik düşüp evde test yaptım ve çok silik bir ikinci çizgi gördüm.

O gün ve bir önceki gün sancım yoktu; oysa ilk günlerden itibaren ara ara sancılarım oluyordu. Sekizinci gün tekrar sancılar başladı ve gün içinde kanlı akıntılar artış gösterdi. Akşamına doğru bu akıntı daha belirgin hale geldi. Dokuzuncu gün ise akıntı su gibi, açık kırmızı renkteydi ve zaman zaman içinde siyah kan da yer aldı.

Bu yaşadıklarım çok endişe verici ve şu anda neler olduğunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Lütfen, benzer bir durumla karşılaşan ya da bu konuda bilgisi olan biri varsa acil olarak dönüş yapabilir mi? Çok zor bir bekleyiş içerisindeyim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Not: 5. Gün embriyosu, ilk transfer,

regl olmuşsunuz muhtemelen ilaç kullanırken de regl olanları okumuştum burda . Bütün bunları yaşarken hıc mi doktorunuzu arayıp gorusmedınız o geçen günler içerisinde

7-8. Günde çatlatma iğnesi etkisi olabiliyor testler kesin sonuç olmuyor. Hani bebek oldu bişey oldu endişesine kapılmadan önce yine de en doğru bilgiyi doktorunuzdan alırsınız suan size kimse kesin net bi şekilde bilgilendirme yapamaz

regl olmuşsunuz muhtemelen ilaç kullanırken de regl olanları okumuştum burda . Bütün bunları yaşarken hıc mi doktorunuzu arayıp gorusmedınız o geçen günler içerisinde

7-8. Günde çatlatma iğnesi etkisi olabiliyor testler kesin sonuç olmuyor. Hani bebek oldu bişey oldu endişesine kapılmadan önce yine de en doğru bilgiyi doktorunuzdan alırsınız suan size kimse kesin net bi şekilde bilgilendirme yapamaz
Evet doktorumla konuştum zaten hali hazırda günde üç kere kullandığım Progesteron fitilim vardı bana ekstra farklı bir Progesteron fitili verdi onu da günde iki kere kullanmamı söyledi yani gün içinde tabi ben gece de bir tane kullanıyorum toplamda beş tane progesteron fitili kullanıyorum doktorun test gününe kadar beklememi söyledi ayrıca adet kani gibi bir kan değil zaten adetime de 10 gün var yedinci günden önce de test yapmıştım negatif çıkmıştı iğne ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum çünkü olsa da beşinci günde yapmıştım o zaman da çıkardı daha doğrusu bunu deneyimleyen hanımlarımız vardır diye düşündüm o yüzden buraya yazdım . Tabi insan ne olduğunu merak ediyor

Insallah bebegınız size tutunmuştur . Bi kan testi versemiydiniz ki acaba cunkı eğer 5, gun yoktu ve 7. Gun çift çizgi gördüyseniz idrara yansımış olabilir .

Testlerin markaları da bazen yanıltıcı olabiliyormuş i

Şimdi normal bir hastanedeyim idrar testi aldılar ona bakıcaklar sonra kana bakacaklar , Almanya da sistem bir tuhaf. Şimdi bekliyorum teşekkür ederim iyi dileğiniz için 🌸

Canım ne çıktı sonucun
Dün kan verdim hamilesin dediler, yarın tekrar gideceğim kan vermeye ama bana hcg değerimi söylemediler yüksek olduğunu söylediler sadece . Bilmiyorum bu kanamadan sonra hiç umudum yok kimyasal gebelik olabilir diye düşünüyorum bugün yine idrar test yaptım idrarda da çıkıyor ama umudum yok ( transfer sonrası 13. Gün bugün )

Dün kan verdim hamilesin dediler, yarın tekrar gideceğim kan vermeye ama bana hcg değerimi söylemediler yüksek olduğunu söylediler sadece . Bilmiyorum bu kanamadan sonra hiç umudum yok kimyasal gebelik olabilir diye düşünüyorum bugün yine idrar test yaptım idrarda da çıkıyor ama umudum yok ( transfer sonrası 13. Gün bugün )
Çok geçmiş olsun ama kimyasl olması için beta hcg nin 48 saat arayla ölçülmesi gerektiğini ilk değerin artmadan düşmesi gerektiğini söyledi benim hemşirem ,lütfen stres olma mevcutta bı problm yoksa bile stres zarar verebilir ama kendi transfer doktorun bu konuda net bı bilgi paylasimi neden ypmdi

Çok geçmiş olsun ama kimyasl olması için beta hcg nin 48 saat arayla ölçülmesi gerektiğini ilk değerin artmadan düşmesi gerektiğini söyledi benim hemşirem ,lütfen stres olma mevcutta bı problm yoksa bile stres zarar verebilir ama kendi transfer doktorun bu konuda net bı bilgi paylasimi neden

Çok geçmiş olsun ama kimyasl olması için beta hcg nin 48 saat arayla ölçülmesi gerektiğini ilk değerin artmadan düşmesi gerektiğini söyledi benim hemşirem ,lütfen stres olma mevcutta bı problm yoksa bile stres zarar verebilir ama kendi transfer doktorun bu konuda net bı bilgi paylasimi neden ypmdi
Teşekkür ederim canım ben şu anda Almanya’da yaşıyorum ve burada sağlık sistemi gerçekten çok kötü hiçbir şey net cevap vermezler idrar testinin pozitif olduğunu söyledim ve kanamam olduğunu söyledim bana randevu günümü beklemek zorunda olduğumu söylediler. Senin yaptığın hiçbir testi önemsemezler sadece kendi yaptıkları testleri değerlendirirler olumlu olumsuz cevap verirler hiçbir zaman iyi bir açıklama yapmıyorlar şansıma da cumadan pazartesi gününe kadar tatildi kendi doktorumda yoktu . Normalde randevu günüm bugündü zar Zor dün randevu aldırttım o da 1 saat içinde hemen gelin dediler apar topar gittik sonra gönderdiler öğleden sonra aradılar sonucu söylediler şimdi perşembe günü yine gideceğiz yani yarın . Kanamam olduğu zaman artık normal hastaneye gitmek istedim orada kan vermek istedim en azından değerlerimi öğrenmek için idrar testimi alıp negatif çıkardılar oysaki ben kaç defa farklı testlerle test yaptırdım hepsi pozitif çıkmıştı, daha sonra da İdrar testini baz alaraktan bana kan grubumu öğrenip eğer kan grubunuz sıfır rh negatif negatif grubundaysa size bir iğne yapacağız dediler hayatımda böyle bir şey duymadım benim kan testime bakmadan idrar testi üzerinden ve onu da yanlış yaptılar bana iğne vuracaklardı ve ben kabul etmedim. Yani çok afedersiniz bilgisiz bir insan olsa yani o iğneyi vurduracak ben daha sonra sadece kan testi yaptırmak istediğimi söylediğimde bana kan testi pahalı olduğu için yaptırmıyoruz dediler sigortam olmasına rağmen biz de hiçbir şey yaptırmadan eve geri dönmek zorunda kaldık ve asla normal hastanede uzman bir doktor göremezsin hepsi hemşire doktor bile değil. Ayrıca hastanede kimse olmamasına rağmen sadece ben ve ve bir kadın daha vardı ona rağmen saatlerce beklettiler biz öğlen gittik akşam sekiz gibi döndük

Teşekkür ederim canım ben şu anda Almanya’da yaşıyorum ve burada sağlık sistemi gerçekten çok kötü hiçbir şey net cevap vermezler idrar testinin pozitif olduğunu söyledim ve kanamam olduğunu söyledim bana randevu günümü beklemek zorunda olduğumu söylediler. Senin yaptığın hiçbir testi önemsemezler sadece kendi yaptıkları testleri değerlendirirler olumlu olumsuz cevap verirler hiçbir zaman iyi bir açıklama yapmıyorlar şansıma da cumadan pazartesi gününe kadar tatildi kendi doktorumda yoktu . Normalde randevu günüm bugündü zar Zor dün randevu aldırttım o da 1 saat içinde hemen gelin dediler apar topar gittik sonra gönderdiler öğleden sonra aradılar sonucu söylediler şimdi perşembe günü yine gideceğiz yani yarın . Kanamam olduğu zaman artık normal hastaneye gitmek istedim orada kan vermek istedim en azından değerlerimi öğrenmek için idrar testimi alıp negatif çıkardılar oysaki ben kaç defa farklı testlerle test yaptırdım hepsi pozitif çıkmıştı, daha sonra da İdrar testini baz alaraktan bana kan grubumu öğrenip eğer kan grubunuz sıfır rh negatif negatif grubundaysa size bir iğne yapacağız dediler hayatımda böyle bir şey duymadım benim kan testime bakmadan idrar testi üzerinden ve onu da yanlış yaptılar bana iğne vuracaklardı ve ben kabul etmedim. Yani çok afedersiniz bilgisiz bir insan olsa yani o iğneyi vurduracak ben daha sonra sadece kan testi yaptırmak istediğimi söylediğimde bana kan testi pahalı olduğu için yaptırmıyoruz dediler sigortam olmasına rağmen biz de hiçbir şey yaptırmadan eve geri dönmek zorunda kaldık ve asla normal hastanede uzman bir doktor göremezsin hepsi hemşire doktor bile değil. Ayrıca hastanede kimse olmamasına rağmen sadece ben ve ve bir kadın daha vardı ona rağmen saatlerce beklettiler biz öğlen gittik akşam sekiz gibi döndük
Hiç anlatıldığı gibi değil desene kardeşim,arkadaşım çok metetmisti , kendi tecrubemden bana doktorumun hemşiresi dediki şu anki değerin iki gün sonra aşağı düşerse kimyasal gebelik ama iki katına yada yakınına çıkarsa herşey yolunda dedi.O yüzden senin için çok çok dua ediyorum inşallah herşey çok güzel olsun güzel haberler al

Hiç anlatıldığı gibi değil desene kardeşim,arkadaşım çok metetmisti , kendi tecrubemden bana doktorumun hemşiresi dediki şu anki değerin iki gün sonra aşağı düşerse kimyasal gebelik ama iki katına yada yakınına çıkarsa herşey yolunda dedi.O yüzden senin için çok çok dua ediyorum inşallah herşey çok güzel olsun güzel haberler al
Met edilecek tarafları çok ama sağlık sistemi olarak asla met edilecek hiçbir tarafı yok Türkiye’de bir acile gidiyorsun hele ki hamilelik şüphesi olduğunu ve kanamanın olduğunu söyleyerek gittiğinde hemen bekletmeden kanını alıyorlar üstüne de e-Nabız a detaylı bilgi gönderiyorlar. Ayrıca bir acile gittiğinde illa birkaç tane uzman doktor görüyorsun buradakiler mesela diyelim ki 22 yaşındasın hemşire olmak istiyorsun ya da hastanede çalışmak istiyorsun hemen sana 3 3 4 yıllık eğitim verip seni hastanede ultrason bakan kan alan hemşire yaptırıyorlar. Uzman doktorları sadece böyle şehrin her tarafında küçük klinikler halinde diyelim ki göz doktoru kadın doktoru bu şekilde o kliniklere gidebiliyorsun.
Yani yarın gittiğimde kimyasal mı değil mi öğrenebileceğim değil mi ? Rabbim dualarımızı kabul etsin sen hamile misin ?

Back
X