Ben bugun devlette ikinci asılama mı oldum.her hastanede prosedür farklıdır diye düşünüyorum. Ben Tüm istenen tetkikleri yaptırdım ve adetın 2.gunu gittim.hemen o gün ultrasona girdim, ilacım yazıldı ve tedavim başladı. Asılama raporu diye birşey olmadı bende direkt asılamaya yonlendirdiler.
Ben ankara dayım. Bence her hastanenin prosedürü farklıdır. Asilamam tutmazsa tüp raporu çıkmayacak. Çünkü benim gittiğim hastane 3 ilaçlı 2 İğneli asilamadan sonra veriyor tüp raporu ama yanlış hatırlamıyorsam ankarada başka bir hastane 3 asilamadan sonra veriyormus bende sonradan öğrendim.gidecegin hastaneyle birebir görüş bence.
her hastanenin prosedürü ayrı mıdır gerçekten hanımlar? hiç tüp bebek raporu çıkartan yok mu? bunun tek bir yasal düzenlemesi yok mu? kim neye göre veriyo kararı?
her hastanenin prosedürü ayrı mıdır gerçekten hanımlar? hiç tüp bebek raporu çıkartan yok mu? bunun tek bir yasal düzenlemesi yok mu? kim neye göre veriyo kararı?
canım bak buraya yönetmeliği kopyaladım.burada "son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olmalıdır" diyor.işte bu nedenle bazı hastaneler 3 aşılama yapıp tüp raporu veriyor bazı hastaneler 5 aşılama yapıp tüp raporu veriyor.bu nedenle her hastane farklı prosedür uyguluyor.sen hangi hastaneye gitmeyi düşünüyorsan oraya giden birileriyle konuşmalısın bence.
Eşlerde herhangi bir sorun yok ise, yaşlarınızda 35 yaşın altında ise 3 yıl evlilik şartı aranıyor. Eğerki taraflardan birinin sorunu var ise, aşılama ile başlanıyor, tüp bebek raporuna geçiliyor. Benim 2 aşılama sonrası, tüp bebek raporum çıktı. Sgk nın belirlediği pirim ve yaş sınırına uymalısınız, onun dışında iş doktora kalıyor. Kimi yer hemen veriyor raporu, bazılarıda biraz oyalıyor. Gideğin hastanenin yoğunluğuna, iş yüküne göre değişiyor.
Eşim 40'ın üzerinde. Erkeğin yaşı önemli değil sanıyordum. Hangi şehirdesin?
Hayır canım, bayanın yaşı baz alınıyor. Ben Bursa'da yaşıyorum, burada raporu veren tek hastane olduğundan, evrak tesliminden sonra 4 ay gibi bir zamanda çıktı raporum. Ama azospermi veya menopoz tehlikesi olanlara hemen rapor çıkmıştı.
Gittiğin hastanenin kuralı nasılsa, doktor ona göre yönlendirir sizi. Hangi şehirde yaptıracaksın peki?
ilgin ve zahmetin için bir kez daha teşekkür ederim. elbette bunu defalarca okudum ve ben de o üstü kapalı ifadeye takıldım ya zaten cnm:
"Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi."
Senin dışındaki kişiler nerede, nasıl uygulamalardan geçiyor bunu öğrenmeye çalışıyorum. Yani en iyi ya da en kötü şartlar nerede ve nasıldır bunu tespit etmeye çalışıyorum ki gideceğim hastaneyi belirlememe yardımcı olsun
Teşekkürler cnm, İstanbuldayız. Bu yüzden öğrenmeye çalışıyorum, burada seçenek çok, en iyisini tercih etmeye çalışıyorum vakit kaybetmeden. Epey beklemişsiniz siz de, bu dediğin ne zmn oldu peki, yani başladınız mı tedaviye? Hangi aşamadasın?
anladım canım. o zaman sen alternatifin olan hastanelerin tüp bebek sekreterliklerini bi ara bence.hem buradan gidenlerden bilgi alırsın hem de hastanede yetkili bir ağızdan duymuş olursun.daha sağlıklı karar verirsin.şimdiden tedavinde kolaylıklar diliyorum.herşey gönlünce olsun...
İstanbulda alternatif çok, bu yüzden şanslısın. İnşallah dilediğin gibi olur herşey. Ben Ocak ayında başladım tüp bebeğe, 2 rapor hakkımıda kullandım, hiç hamile kalamadım1 seneyi geçkin bir zamandır hastane yollarındayım canım. Haziran ayınca 3. tüp bebek için görüşmeye gideceğim, onuda fakültede yaptıracağız. İnşallah son olur, bu sefer bebeğime kavuşurum.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
keroessa cnm şimdi gördüm pardon 3 yıla yaklaşmış evliliğiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun
Sağol canım, evet 3 yıla yaklaşıyoruz fakat yaşlarımız 37, geç evlilik yaptık, zaman daralıyor. Biz acele ettikçe olmadı valla, şimdi akışına bıraktık canım yaa.. İnan çok zor, umutla beklemek, hayal kırıklığı yaşamak. Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?