Aşılama Tüp bebek Raporu Alma Hakkında

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

folik

nickimin kenarı
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
5.950
2.649
448
Herkese Merhaba,
umarım net bir bilgi alabilirim. 21 aylık evliyim. Hiç korunmadık ama gebelik gerçekleşmedi. Hep özelde muayene oluyorduk. Şimdi tüp bebek düşünüyoruz ama maliyeti kısmak için devletten rapor almak istiyoruz. Bu yüzden "infertilite bölümü olan bir devlet hastanesinde 2 başarısız aşılama yeterli olacaktır" denildiği için son adetimin (5 mayıs) ikinci günü araştırma hastanesine gittik. Aşılama için istedikleri kontrol ve testleri tamamladık. Şimdi bir sonraki adetimi bekliyorum. Tüp bebek raporu için edindiğim bilgi doğru mudur? Ve adetimin ikinci günü bütün sonuçlarımı alıp gittiğimde reçetemi ve aşılama için raporumu alıp çıkabilecek miyim? Ne yapmam gerekiyor? Kafamda deli sorular ... :44: Bilgi ve deneyimlerinize ihtiyacım var
 
Cevap lütfen devlet raporu alanlar, yardımm??
 
Ben bugun devlette ikinci asılama mı oldum.her hastanede prosedür farklıdır diye düşünüyorum. Ben Tüm istenen tetkikleri yaptırdım ve adetın 2.gunu gittim.hemen o gün ultrasona girdim, ilacım yazıldı ve tedavim başladı. Asılama raporu diye birşey olmadı bende direkt asılamaya yonlendirdiler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 

Öncelikle ilgilenip bilgilendirdiğin için teşekkürler. Bak, senden de yeni bir bilgi alıyorum. Her hastanede farklı olabileceğini ilk defa duyuyorum. Bunun yasal bir düzenlemesi var da ben mi bilmiyorum acaba diye araştırıyorum sabahtan beri ama sonuca varamadım henüz. Herkes farklı bir şey söylüyor. Hangi şehirdesin? Aşılaman başarısız olursa tüp bebek için rapor çıkacak mı?
 
Son düzenleme:
Ben ankara dayım. Bence her hastanenin prosedürü farklıdır. Asilamam tutmazsa tüp raporu çıkmayacak. Çünkü benim gittiğim hastane 3 ilaçlı 2 İğneli asilamadan sonra veriyor tüp raporu ama yanlış hatırlamıyorsam ankarada başka bir hastane 3 asilamadan sonra veriyormus bende sonradan öğrendim.gidecegin hastaneyle birebir görüş bence.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 

cvp için teşekkürler
 
her hastanenin prosedürü ayrı mıdır gerçekten hanımlar? hiç tüp bebek raporu çıkartan yok mu? bunun tek bir yasal düzenlemesi yok mu? kim neye göre veriyo kararı?
 
Son düzenleme:
her hastanenin prosedürü ayrı mıdır gerçekten hanımlar? hiç tüp bebek raporu çıkartan yok mu? bunun tek bir yasal düzenlemesi yok mu? kim neye göre veriyo kararı?

YARDIMCI ÜREME YÖNTEMİ TEDAVİLERİ (TÜP BEBEK)
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 63.maddesinde yardımcı üreme yöntemi tedavileri finansmanı sağlanacak sağlık hizmetleri arasında sayılmış ve genel şartlar belirtilmiştir. Ayrıca Sağlık Uygulama Tebliği’nin 4.5.4.K- yardımcı üreme yöntemi tedavileri adlı maddesinde de açıklanmıştır. Buna göre;

a) İnvitro Fertilizasyon (IVF)
Evli olmakla birlikte eşlerden her ikisinin evlat edinilmiş çocukları hariç soybağı kurulmuş sağ çocuğunun olmaması (birden fazla yapılan evliliklerde de çiftlerden her ikisinin sağ çocuk sahibi olmaması) koşuluyla; genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisine, erkek ise bakmakla yükümlü olduğu karısına, en fazla iki deneme (siklus) ile sınırlı olmak üzere uygulanan IVF tedavilerine ilişkin giderler, aşağıda belirtilen şartların birlikte gerçekleşmesi halinde Kurumca karşılanır.
- Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması,
- 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması,
- Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması,
- En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşulları taşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması,
- Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi.

IVF tedavisine başlanan kadının deneme öncesi 40 yaşından gün almış olması durumunda, IVF tedavisine ait bedeller, tedaviye daha önce başlanmış olsa dahi Kurumca karşılanmaz. Örnek; 08 Mart 1985 doğumlu kadının, IVF tedavisi giderlerinin karşılanabilmesi için; 08 Mart 2008 tarihinden sonra, 08 Mart 2024 tarihinden önce tedavinin yapılmış olması gerekir.

IVF bedellerinin ödenebilmesi için IVF uygulanacak kadında gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalık bulunmaması gerekmekte olup gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalığın bulunmadığının IVF tedavisi için gerekli sağlık kurulu raporunda belirtilmesi yeterlidir.

b) Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları
1) Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede % 25 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır.
2) Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil edilir.

c) Kök Hücre Vericisi Kardeş Doğmasına Yönelik IVF Tedavisi
Hasta çocuk sahibi olup, tedavisinin başka tıbbî bir yöntemle mümkün olmaması ve tıbben zorunlu görülmesi halinde bu çocuğun tedavisi amaçlı preimplantasyon genetik tarama yapılarak uygun kök hücre vericisi kardeş doğmasına yönelik olarak, bünyesinde kemik iliği transplantasyon merkezi bulunan üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucuları sağlık kurulları tarafından hasta çocuk adına düzenlenen bu durumların belirtildiği tıbbi genetik uzmanının yer aldığı sağlık kurulu raporuna dayanılarak yapılan IVF tedavilerine ilişkin giderler, SUT’un 4.5.4.K.1 (İnvitro Fertilizasyon (IVF)numaralı maddesinde yer alan hükümler uygulanmaksızın Kurumca karşılanır. Bu durum dışında preimplantasyon genetik tarama ve bu işlem ile birlikte yapılan IVF bedelleri Kurumca karşılanmaz.

Aileler, söz konusu sağlık kurulu raporuna istinaden Kurumla sözleşmeli üremeye yardımcı tedavi merkezlerinden (tüp bebek merkezi) birine başvurabilirler.

canım bak buraya yönetmeliği kopyaladım.burada "son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olmalıdır" diyor.işte bu nedenle bazı hastaneler 3 aşılama yapıp tüp raporu veriyor bazı hastaneler 5 aşılama yapıp tüp raporu veriyor.bu nedenle her hastane farklı prosedür uyguluyor.sen hangi hastaneye gitmeyi düşünüyorsan oraya giden birileriyle konuşmalısın bence.
 
her hastanenin prosedürü ayrı mıdır gerçekten hanımlar? hiç tüp bebek raporu çıkartan yok mu? bunun tek bir yasal düzenlemesi yok mu? kim neye göre veriyo kararı?

Eşlerde herhangi bir sorun yok ise, yaşlarınızda 35 yaşın altında ise 3 yıl evlilik şartı aranıyor. Eğerki taraflardan birinin sorunu var ise, aşılama ile başlanıyor, tüp bebek raporuna geçiliyor. Benim 2 aşılama sonrası, tüp bebek raporum çıktı. Sgk nın belirlediği pirim ve yaş sınırına uymalısınız, onun dışında iş doktora kalıyor. Kimi yer hemen veriyor raporu, bazılarıda biraz oyalıyor. Gideğin hastanenin yoğunluğuna, iş yüküne göre değişiyor.
 

ilgin ve zahmetin için bir kez daha teşekkür ederim. elbette bunu defalarca okudum ve ben de o üstü kapalı ifadeye takıldım ya zaten cnm:
"Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi."
Senin dışındaki kişiler nerede, nasıl uygulamalardan geçiyor bunu öğrenmeye çalışıyorum. Yani en iyi ya da en kötü şartlar nerede ve nasıldır bunu tespit etmeye çalışıyorum ki gideceğim hastaneyi belirlememe yardımcı olsun
 

Eşim 40'ın üzerinde. Erkeğin yaşı önemli değil sanıyordum. Hangi şehirdesin?
 
Eşim 40'ın üzerinde. Erkeğin yaşı önemli değil sanıyordum. Hangi şehirdesin?

Hayır canım, bayanın yaşı baz alınıyor. Ben Bursa'da yaşıyorum, burada raporu veren tek hastane olduğundan, evrak tesliminden sonra 4 ay gibi bir zamanda çıktı raporum. Ama azospermi veya menopoz tehlikesi olanlara hemen rapor çıkmıştı.
Gittiğin hastanenin kuralı nasılsa, doktor ona göre yönlendirir sizi. Hangi şehirde yaptıracaksın peki?
 

Teşekkürler cnm, İstanbuldayız. Bu yüzden öğrenmeye çalışıyorum, burada seçenek çok, en iyisini tercih etmeye çalışıyorum vakit kaybetmeden. Epey beklemişsiniz siz de, bu dediğin ne zmn oldu peki, yani başladınız mı tedaviye? Hangi aşamadasın?
 

anladım canım. o zaman sen alternatifin olan hastanelerin tüp bebek sekreterliklerini bi ara bence.hem buradan gidenlerden bilgi alırsın hem de hastanede yetkili bir ağızdan duymuş olursun.daha sağlıklı karar verirsin.şimdiden tedavinde kolaylıklar diliyorum.herşey gönlünce olsun...
 

İstanbulda alternatif çok, bu yüzden şanslısın. İnşallah dilediğin gibi olur herşey. Ben Ocak ayında başladım tüp bebeğe, 2 rapor hakkımıda kullandım, hiç hamile kalamadım 1 seneyi geçkin bir zamandır hastane yollarındayım canım. Haziran ayınca 3. tüp bebek için görüşmeye gideceğim, onuda fakültede yaptıracağız. İnşallah son olur, bu sefer bebeğime kavuşurum.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
 

Allah razı olsun. Rabbim senin de gönlüne göre versin inşallah çok aratmasın
 

inanmıyorum çok üzüldüm, ne kadarlık evlisiniz cnm, Allah sabrınızın, emeğinizin mükafatını en hayırlısıyla versin inşallah
 
keroessa cnm şimdi gördüm pardon 3 yıla yaklaşmış evliliğiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun
 
keroessa cnm şimdi gördüm pardon 3 yıla yaklaşmış evliliğiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun

Sağol canım, evet 3 yıla yaklaşıyoruz fakat yaşlarımız 37, geç evlilik yaptık, zaman daralıyor. Biz acele ettikçe olmadı valla, şimdi akışına bıraktık canım yaa.. İnan çok zor, umutla beklemek, hayal kırıklığı yaşamak. Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah
 

aminnn.. ben 32, eşim 43 yaşında, Allah yardımcımız olsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…