Tüp Bebek Piezo Yöntemi

fimuyimuy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2023
4
1
1
41
Tüp bebekte Piezo yöntemi deneyenler var mı? Denedikten sonra doğum yapanlar var mı? Yeni bir yöntem olduğu için şüphelerim var...Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Tüp bebekte Piezo yöntemi deneyenler var mı? Denedikten sonra doğum yapanlar var mı? Yeni bir yöntem olduğu için şüphelerim var...Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Dün OPU'um vardı. 12 yumurtanın 7 tanesine mekanik aktivasyon (Kalsiyum Ionofor), 5 tanesine is elektriksel aktivasyon (Piezo) uygulandı.
-Mekanik aktivasyonda 6sı normal döllenmiş, 1i döllenmemiş
-Piezo'da 4ü normal döllenmiş, 1i anormal döllenmiş
Herşey iyi giderse, Perşembe/Cuma günü blastocyste dönüşenlere PGT-A (NGS) yapılacak.

Önceki iki tüp bebek denemelerimizde (başka merkezde) döllenme oranları %40 ve %70 idi. Bunlar çok iyi oranlar değiller. O yüzden embriyoloğumuz mutlaka ücretsiz olan mekanik yöntemi önerdi. Piezo daha pahalı ve biraz daha riskli olduğu için ilk etapta önermediğini söyledi. Fakat ben bir daha tüp bebek yapmayı düşünmüyorum. O yüzden bu aşamada şansımızı arttıracak ne varsa yapalım dedim. O da sadece bir kısmına Piezo uygulayalım o zaman dedi.

Acilen karar vermeniz gerekmiyorsa Cuma günü tekrar sonuçları yazarım. 15 güne kadar da pgt sonuçları gelir, ona göre Piezo yapılanlar arasında kaçının sağlıklı geldiğine göre bir durum değerlendirmesi yapabilirsiniz. Unutursam bana özel mesaj atıp, hatırlatın lütfen.

Iyi akşamlar

5. günün özeti:
4 tanesi PGT-A'ya gönderildi. Kaliteleri 5aa, 5ba, 4ba ve 4ab. Içlerinden iki tanesine Piezo aktivasyonu, diğer ikisine ise Kalsiyum ionofor aktivasyonu uygulanmıştı.

2 tanesi henüz biyopsi yapılacak aşamaya ulaşamamış, yarını bekleyecekler. Kaliteleri 2ab ve 2cd. Ikisi de Kalsiyum ionofor ile aktive edildi.

Yani sonuç olarak Piezo ile aktive edilen 5 tane döllenmiş yumurtanın 2 tanesi 5. güne ulaştı. Performans açısından çok harika değil Zaten işinde uzman olan embriyoloğumuz da ilk denemede önermemişti, ücretsiz olan Kalsiyum ionofor yöntemini uygulayalım demişti.

Karşılaştırıp karar vermeniz açısından benim yaşım 36, eşimin 37. Yumurta çatlatma ignesini yaptığım gün ultrasonda görülen yumurtaların mm'lik boyutlari şöyleydi: 21, 20,5 , 19 (2 adet), 17,5 (2 adet), 17, 16 (2 adet), 15 (4 adet), 13.
En son kontrolü yapan doktor, en büyük 5-6 tanesinin büyük ihtimalle 5. günde blastocyste dönüşebileceğini söylemişti zaten ve gerçekten de öyle oldu. Kısacası ben Piezo'nun bize de ekstra bir fayda sağladığını düşünmüyorum. Ama tabii ki eğer devamlı olarak fertilizasyon oranı düşük gelirse denenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…