5. günün özeti:
4 tanesi PGT-A'ya gönderildi. Kaliteleri 5aa, 5ba, 4ba ve 4ab. Içlerinden iki tanesine Piezo aktivasyonu, diğer ikisine ise Kalsiyum ionofor aktivasyonu uygulanmıştı.
2 tanesi henüz biyopsi yapılacak aşamaya ulaşamamış, yarını bekleyecekler. Kaliteleri 2ab ve 2cd. Ikisi de Kalsiyum ionofor ile aktive edildi.
Yani sonuç olarak Piezo ile aktive edilen 5 tane döllenmiş yumurtanın 2 tanesi 5. güne ulaştı. Performans açısından çok harika değil
Zaten işinde uzman olan embriyoloğumuz da ilk denemede önermemişti, ücretsiz olan Kalsiyum ionofor yöntemini uygulayalım demişti.
Karşılaştırıp karar vermeniz açısından benim yaşım 36, eşimin 37. Yumurta çatlatma ignesini yaptığım gün ultrasonda görülen yumurtaların mm'lik boyutlari şöyleydi: 21, 20,5 , 19 (2 adet), 17,5 (2 adet), 17, 16 (2 adet), 15 (4 adet), 13.
En son kontrolü yapan doktor, en büyük 5-6 tanesinin büyük ihtimalle 5. günde blastocyste dönüşebileceğini söylemişti zaten ve gerçekten de öyle oldu. Kısacası ben Piezo'nun bize de ekstra bir fayda sağladığını düşünmüyorum. Ama tabii ki eğer devamlı olarak fertilizasyon oranı düşük gelirse denenebilir.