- 28 Ağustos 2024
- 60
- 12
-
- Konu Sahibi Kediliyimben
Eşinde sprem sıkıntısı sende yumurta rezervi azlığı yada yaş sorunu varsa rapor cikiyorMerhaba hanımlar, tüp bebek ilaçlarını raporlu almak istiyorum ama tüp bebek raporu gibi mi şartlar bilmiyorum. Bulamadım böyle bilgiler. Eşimin sgksı son 5 yıl yok. Benim de keza öyle. Bu durumda rapor çıkmaz mı?
Merhaba! Benim rezerv azlığım vardı o yüzden rapor cıkarrttırdım şartları var galiba arastırınMerhaba hanımlar, tüp bebek ilaçlarını raporlu almak istiyorum ama tüp bebek raporu gibi mi şartlar bilmiyorum. Bulamadım böyle bilgiler. Eşimin sgksı son 5 yıl yok. Benim de keza öyle. Bu durumda rapor çıkmaz mı?
Devletteki dr da bilmiyorum diyor. Kime sorsam bilmiyorum diyor. Net bilgiyi kimden öğrenebilirim?Merhaba! Benim rezerv azlığım vardı o yüzden rapor cıkarrttırdım şartları var galiba arastırın
Eşimde problem yok. Bende yumurta tembelliği ve PCO varmış. Amh 1.12 den 0.53 e düştü bu ay 6 aydan sonra.Yanlışlık da olabilirmiş. Regl olunca tekrar amh testi yaptırcam.Eşinde sprem sıkıntısı sende yumurta rezervi azlığı yada yaş sorunu varsa rapor cikiyor
Eğer devlette tüp bebek yaptiracaksaniz 2 aşılama,23 yaş ve 3 yıllık evlilik şartını öncelikle geçmeniz lazım. Daha sonra sağlık kurulundan randevu alıp kurul doktorlarından geçmeniz gerek. 5 yıllık sigorta istiyorlar ama ne kadar prime ne kadar ilaç çıkıyor bilmiyorum. Bunu ancak sgk arayıp orada tüp bebekle ilgili bilgi sahibi olan biriyle konuşmanız gerek.Merhaba hanımlar, tüp bebek ilaçlarını raporlu almak istiyorum ama tüp bebek raporu gibi mi şartlar bilmiyorum. Bulamadım böyle bilgiler. Eşimin sgksı son 5 yıl yok. Benim de keza öyle. Bu durumda rapor çıkmaz mı?
Teşekkür ederim, 5 yıl sigorta şartı sağlayamadık. 2,5 yıl oldu atanalı. Diğer şartları sağlıyoruz ama neyse...Özelde yaptıralım dedik. Çünkü devlet dr ları çok bilgisiz geliyor. İyiler özelde. Sadece ilaçları raporlu çıkaralım istedik. O kadar SGK kesintimiz işe yarasın istedik.Eğer devlette tüp bebek yaptiracaksaniz 2 aşılama,23 yaş ve 3 yıllık evlilik şartını öncelikle geçmeniz lazım. Daha sonra sağlık kurulundan randevu alıp kurul doktorlarından geçmeniz gerek. 5 yıllık sigorta istiyorlar ama ne kadar prime ne kadar ilaç çıkıyor bilmiyorum. Bunu ancak sgk arayıp orada tüp bebekle ilgili bilgi sahibi olan biriyle konuşmanız gerek.
Neye göre bilgisiz bu rapor durumu için mi yoksa işinin ehli olmadıklarını mi düşünüyorsun? Rapor için diyorsan Sgk da çalışan bile bilmiyor ki durumu. Herkesin alanı var anca oradaki insanlara ulaşınca doğru bilgiye ulasiyorsunuz. Belki prime göre ilaç sayısı degisiyordur. Eğer böyle bir şey varsa sizin için tabiki iyi olur çünkü ilaçlar pahalı. Hakkınızda hayırlısı olsunTeşekkür ederim, 5 yıl sigorta şartı sağlayamadık. 2,5 yıl oldu atanalı. Diğer şartları sağlıyoruz ama neyse...Özelde yaptıralım dedik. Çünkü devlet dr ları çok bilgisiz geliyor. İyiler özelde. Sadece ilaçları raporlu çıkaralım istedik. O kadar SGK kesintimiz işe yarasın istedik.
Eğer azosperm durumu varsa 3 yıl evlilik şartı aşılama şartı aramıyorlar, biz öyle yaptıkEğer devlette tüp bebek yaptiracaksaniz 2 aşılama,23 yaş ve 3 yıllık evlilik şartını öncelikle geçmeniz lazım. Daha sonra sağlık kurulundan randevu alıp kurul doktorlarından geçmeniz gerek. 5 yıllık sigorta istiyorlar ama ne kadar prime ne kadar ilaç çıkıyor bilmiyorum. Bunu ancak sgk arayıp orada tüp bebekle ilgili bilgi sahibi olan biriyle konuşmanız gerek.
Üzülme zaten ilaçları da doğru düzgün karşılamıyor aslında mesela 3 adet kullanman gereken ilacın 1 ini karşılıyor artı eczaneler vermek istemiyor vs vs ilaçta pahalı şeyleri karşılamıyor transferde de ilkini karşılıyor diğerlerinde ücret alıyor yani aman aman bi fark etmiyor özelde yaptır bencedeTeşekkür ederim, 5 yıl sigorta şartı sağlayamadık. 2,5 yıl oldu atanalı. Diğer şartları sağlıyoruz ama neyse...Özelde yaptıralım dedik. Çünkü devlet dr ları çok bilgisiz geliyor. İyiler özelde. Sadece ilaçları raporlu çıkaralım istedik. O kadar SGK kesintimiz işe yarasın istedik.
Evet azosperm ya da dusukover durumlarında, 35 yaş üstünde falan aramiyolar ama arkadaş sorun yok sadece pcos var yazmış diye öyle demistim :)Eğer azosperm durumu varsa 3 yıl evlilik şartı aşılama şartı aramıyorlar, biz öyle yaptık
Sonuçları açıklayamıyor. Sürekli olabilir diyor.Beslenmeyle alakalı değil diyor.Amh değerim normaldi,bu ay düştü. Neden pcos dedi diğer dr diyorum bilmem diyor. Pcos tanısını özeldeki dr koymuştu. Ben tüp bebek için ön tahlil yaptırayım demiştim özelde randevu dolu olunca devlette yaptırdım. Ayrıca 2 yıl öncede 1 kere düşük çıktı. Dr gelecek ay tekrarlayalım testi yine düşük çıkarsa ona göre yol gidelim. Çünkü hep normaldi. Birden düşük olunca labaratuvar hatası çok oluyormuş. Dediğim devlet hastanesi Erzincan'da. Buradaki kimse devletten memnun değil maalesef. Büyükşehire gidicez o yüzdenNeye göre bilgisiz bu rapor durumu için mi yoksa işinin ehli olmadıklarını mi düşünüyorsun? Rapor için diyorsan Sgk da çalışan bile bilmiyor ki durumu. Herkesin alanı var anca oradaki insanlara ulaşınca doğru bilgiye ulasiyorsunuz. Belki prime göre ilaç sayısı degisiyordur. Eğer böyle bir şey varsa sizin için tabiki iyi olur çünkü ilaçlar pahalı. Hakkınızda hayırlısı olsun
Nasıl fark yaratmıyor çok fark yaratıyor:) özelde 80-100 bine gelen tüp bebek tedavisi devlette 20 bini bulmadı benim. Ücretli dondurup transfer yaptırdığım haldeÜzülme zaten ilaçları da doğru düzgün karşılamıyor aslında mesela 3 adet kullanman gereken ilacın 1 ini karşılıyor artı eczaneler vermek istemiyor vs vs ilaçta pahalı şeyleri karşılamıyor transferde de ilkini karşılıyor diğerlerinde ücret alıyor yani aman aman bi fark etmiyor özelde yaptır bencede
İyi yapmışsınız o zaman, bizde aman aman bi fark olmadıNasıl fark yaratmıyor çok fark yaratıyor:) özelde 80-100 bine gelen tüp bebek tedavisi devlette 20 bini bulmadı benim. Ücretli dondurup transfer yaptırdığım halde
Bilemiyorum işte her yerin doktorları ve laboratuvar çalışanları tabiki aynı olmuyor. Ama bu konuda Eskişehir Yunusemre ekibine güvenebilirsiniz. Doktor da işinin ehli laboratuvar çalışanları daSonuçları açıklayamıyor. Sürekli olabilir diyor.Beslenmeyle alakalı değil diyor.Amh değerim normaldi,bu ay düştü. Neden pcos dedi diğer dr diyorum bilmem diyor. Pcos tanısını özeldeki dr koymuştu. Ben tüp bebek için ön tahlil yaptırayım demiştim özelde randevu dolu olunca devlette yaptırdım. Ayrıca 2 yıl öncede 1 kere düşük çıktı. Dr gelecek ay tekrarlayalım testi yine düşük çıkarsa ona göre yol gidelim. Çünkü hep normaldi. Birden düşük olunca labaratuvar hatası çok oluyormuş. Dediğim devlet hastanesi Erzincan'da. Buradaki kimse devletten memnun değil maalesef. Büyükşehire gidicez o yüzden
Eskişehir'de tanıdık hiç yok o yüzden araştırmadım ama Konya'da iyi dr lar varmış. Önümüzdeki ay kısmetse orada tüp bebek yaptırcaz özelde. Rabbim isteyen,hakeden herkese nasip etsin.Bilemiyorum işte her yerin doktorları ve laboratuvar çalışanları tabiki aynı olmuyor. Ama bu konuda Eskişehir Yunusemre ekibine güvenebilirsiniz. Doktor da işinin ehli laboratuvar çalışanları da
Canım merhaba. Devlet destekli tup bebek raporu için 900 gün prim sayısı olması gerekiyor 5 yıl içinde. Evlilik cüzdanı fotokopisi ve nüfus kayıt örneği isteniyor . Tup bebek bölümü seni endokrin bölümüne yönlendiriyor kan aliyorlar ve vücudun hormonların organların tup bebegi destekledigine dair bir kağıda imzali rapor yaziyor . Esinde sperm testi verdikten sonra üroloji teste göre tup bebegi destekliyor mu değer yoksa sıkıntılı ameliyat olması gereken (varikosel vs ) bir durum varmidir yokmudur bir imzali onay alınıyor. Senden birde smear testide aliyorlar gebeliği engelleyecek bir mantar enfeksiyon vs var mi diye bakıyorlar . Eger varsa fitil antibiyotik tedavisi görüyorsun . Amh 1 in altındaysa bu evraklar tamamlandiktan sonra raporun çıkar. Ayrıca amh düşükse pcos nasil oluyorsun onu anlayamadim. Pcos zaten yumurta rezervi yüksekliğinden olan bir durum .Eskişehir'de tanıdık hiç yok o yüzden araştırmadım ama Konya'da iyi dr lar varmış. Önümüzdeki ay kısmetse orada tüp bebek yaptırcaz özelde. Rabbim isteyen,hakeden herkese nasip etsin.
Sis hiç duymamıştım teşekkür ederim sorarım sonraki Dr a. Hsg nisanda çekildi ve 2 tüpümde kapalıymış açtı. Tıbbi Genetik bölümü bu şehirde yok ama hematolojiye yönlendirdi dahiliye. Anti trombin 3 antijeni 16.1 çıktı düşükmüş. Tekrar test yapıldı sonuç bekliyoruz. 2 hafta sürüyor. Ankara'ya gönderiyorlarmış.Ayrica birde tıbbi genetik bölümünden randevu alıp kan testi veriyorsunuz . Genetik bir probleminiz var mi ona da bakiyorlar . Ve sis denilen bir işlem var rahim filmi gibi ama okadar ağrılı bir işlem değil siste sadece rahim içine ilaçlı sivi gönderip rahim içinde tutunmayı engelleyen kist polip miyom vs var mi ona bakiyorlar . Bu süreç toplam 3 4 ay sürüyor ortalamq
Teşekkür ederim ayrıntılı bilgi verdiğiniz içinCanım merhaba. Devlet destekli tup bebek raporu için 900 gün prim sayısı olması gerekiyor 5 yıl içinde. Evlilik cüzdanı fotokopisi ve nüfus kayıt örneği isteniyor . Tup bebek bölümü seni endokrin bölümüne yönlendiriyor kan aliyorlar ve vücudun hormonların organların tup bebegi destekledigine dair bir kağıda imzali rapor yaziyor . Esinde sperm testi verdikten sonra üroloji teste göre tup bebegi destekliyor mu değer yoksa sıkıntılı ameliyat olması gereken (varikosel vs ) bir durum varmidir yokmudur bir imzali onay alınıyor. Senden birde smear testide aliyorlar gebeliği engelleyecek bir mantar enfeksiyon vs var mi diye bakıyorlar . Eger varsa fitil antibiyotik tedavisi görüyorsun . Amh 1 in altındaysa bu evraklar tamamlandiktan sonra raporun çıkar. Ayrıca amh düşükse pcos nasil oluyorsun onu anlayamadim. Pcos zaten yumurta rezervi yüksekliğinden olan bir durum .
Raporun çıktığında ilk deneme %70
2.%75
3%80 devlet destek pluyor sadece hastaneye max. 20 25 bin yatış işlem ücreti ödüyorsun.
3. Tup bebek.denemesine hazırlanan biri için söylüyorum ki eğer acele bir durumun yoksa kesinlikle devlette başlaman herseyi inceliyorlar çünkü.