Tüp bebek için yardımcı olur musunuz?

prm_4560

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2024
2
1
26
Arkadaşlar 3.5 yıllık evliyim. Evlendiğimizden bu güne kadar korunmadık. Maalesef gebelik elde edemedik. Tüp bebeğe geçiş yapmak istiyoruz. Instagram da Selçuk Selçuk beye denk geldim. Araştırdım çoğunlukla insanlar memnun.Asistanı ile Telefonla görüşme yaptım. Biz Ocak şubat gibi başlamayı düşünüyoruz. Süreç hakkında bilgilendirecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ☺️

Bekleme süresi planlıyorsanız öncelikle bir dahiliye uzmanına gidip durumdan bahsedin tüm kan değerlerininize ve vitaminlerinize baktırım eksik takviyeleri şimdiden başlayın zaten sağlıklı ve kaliteli yumurta gelişimi üç ayı buluyor
Bu süreçte eğer fazla kilonuz varsa onu verin bol su hareket sigara alkol varsa uzak durun paketli gıdalar işlenmiş et şeker ve karbonhidratı sınırlayım

Merhaba, ben kendisinin hastası değilim bir arkadaşım gitmişti memnun kalmıştı ilgi alakasından ama sonucu negatif olmuştu. Ön görüşme yaptıktan sonra karar vermek en mantıklısı

Kan testi yaptırdınız mi hsg cektirdiniz mi yada ovulasyon testi kullandınız mı eşiniz sperm testi verdi mi bunlara bakıp bence tüp bebeği öyle düşünün derim

Merhaba ben de Selçuk hocayla başlamıştım sürecime pozitif sonucu aldık ancak gelişim olmadığından geçen aylarda kürtaj olmak durumunda kaldım. Burada niyetim Selçuk hocayı suçlamak değil öncelikle bunu belirteyim bence çok tatlı, ilgili bir hoca, içten ve samimi yaklaşıyor bence önemli bu, zaten bu yüzden kendisiyle ilerledim. Biraz araştırınca karşınıza çıkan birkaç ''ınstagramda ünlü'' tüp bebek doktoruyla görüşmeler yaptık ancak Selçuk hoca en samimi bulduğumuz olmuştu.

Şimdi asıl söyleyeceğim ise şu Selçuk hocadan bağımsız, benim gibi siz de tüp bebek yoluna girmeniz gerektiği gerçeğiyle (düşük amh) karşılaşınca hemen araştırmaya başlıyor ve sonunda bulduğunuz birkaç doktorun sayfasına bakıp pozitif haberleri görünce umutlanıyorsanız dikkat! Sürecin içine girince bunu fark ettiğim için paylaşmak istiyorum. Tüm doktorlar ''pozitif gebelik haberi'' içerikli hemen her gün 2-3 post/story paylaşıyor ancak devamındaki durum genelde karanlıkta kalıyor. kese göründü mü, kalp atışı alındı mı gibi videolar maalesef çok az. Dediğim gibi ben de pozitif sonuç aldım (emriyom 5aa kaliteydi iyiydi yani) ancak gelişim olmadı. Dondurulmuş embriyolarım var, Selçuk hocayla devam edeceğim muhtemelen. Birkaç ay dinlendikten sonra. Bunları sadece sürece çok yabancı, gergin, stresli giren arkadaşlarım için paylaşıyorum lütfen doktor seçerken devamındaki sürece dair bilgi alabileceğiniz içeriklerin de varlığından emin olun. elbette gebeliğin oluşması çok çok önemli bir kriter ve başarı, sonrasındaki süreç doktorun yanı sıra, yumurtaya, sperme, genetiğe, kromozomsal sorunlara vs. bir çok değişkene göre şekilleniyor ancak buna da dikkat etmekte fayda var diye düşündüğüm için paylaşmak istedim.

Umarım en kısa zamanda dileyen herkes güzel haberi alır, sağlıkla bebeğine kavuşur.

X