Merhaba, daha 1 ay oldu deneyeli İstanbul Tüp Bebek Merkezinde denedim, ilaçlar, kan testleri, yumurta toplama, embriyo dondurma ve genetik teste gönderme toplam 75.000 TL ödedik. transfer olmadı genetik test sonuçları olumsuz geldi, siz memorial'da toplam kaç para ödediniz acaba?Merhaba arkadaşlar. Biz ilk tüp bebek denememizi Memorial Şişli hastanesinde yaptık ve genetik test sonucu embriyolar uygun bulunmadıgı için transfer aşamasına geçemedik. Şimdi ikinci kez deneyeceğiz ama yine Memorial da mı denesek yoksa Bahçecide mi denesek çok kararsızım. Farklı bir labaratorla çalışmak iyi mi olur bilemiyorum. Deneyimlerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız çok yardımcı olursunuz. Malum çok yüksek miktarda paralar gidiyor ve bin bir zorlukla yaptırabiliyoruz. Zaten psikolojisini anca başına gelen bilir. Allah kimseyi sınamasın böyle birşeyle. Psikolojik olarak çok çöküş oldu benim için o yüzden en hayırlı ve doğru yeri seçmek istiyorum.
Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin evladinizi. Mozaik embriyoyu transfer ettirip ettirmemekte çok kararsizim. Allah korusun bir düşük veya gebelik sonlandirmasi yaşamak zorunda kalırsak kahrolurum. O sebeple yeniden mi denesek yoksa mozaik embriyoya bir sansmi versek bilemiyorum. Çok zorlu bir süreç Allah hepimizin yardımcısı olsun, düşmanımın bile başına vermesin. Çocuk görmeye dayanamaz hale geldi. Çok üzülüyorum bu psikoloji ile yaşamak çok zor.Sizi çok iyi anlıyorum ama ümidinizi yitirmeyin lütfen. Doğru yerdesiniz bence Bahçeli’yi bilmiyorum ama orada aşırı kalabalık olduğunu ve çok beklenildiğini biliyorum.
Ben Şişli memorial de tedavi oldum şehir dışından İstanbul’a gelip Ağustos ayında yirmi gün kaldık. Üç yumurta toplandı üç tane iyi kalite embiryo oluştu. Ama biri down sendromu diğeri monozomi Li çıktı. 3. Embiryodan yanıt alınamamış. Yani aldıkları parçada DNA bulamamışlar. Bana tekrar çözdürüp inceleme yapalım mı diye sordular. Ayrıca yüzde 8-15 kalite kaybı da olabilirmiş. Buna rağmen tekrar incelemelerini istedim. Embiryo uzmanları çok profesyonel. İkinci defa çözdürüp dondurmak riskli iş ama yaptılar. Yaşıma göre Yüzde 50 şansınız var dedi doktor. Transfer yapıldı ve şuan 7. Haftadayım. tüp bebek 17.500 idi o zaman. Genetik için de 16 bin verdik sanırım. İlaç kalma vs de 25 bin vermişizdir. Birincide başka bir şehirde denemiştim, doktor hatasına kurban gittim. Orada da 20 bin harcamışızdır rahatlıkla.
Kesinlikle Semra Kahraman, hocaların hocası. Para kaygısı olmayan, dünyada tanınmış saygıdeğer bir hoca. En mükemmeli bence. Onunla doğrudan görüşme talep edin. İnşallah sağlıkla pozitifi görürsünüz
Haklısınız, çok zor bir süreç. Semra hocaya sordunuz mu ne yapayım diye? Sizin durumunuzu o daha iyi değerlendirir. İstatistikleri öğrenmek lazım Şişli memorial de mozaiklerin şansı yüzde kaç diye. Genetik bölümü ile görüşebilirsiniz. Onların elinde veriler vardır daha kolay açıklarlar.Allah hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin evladinizi. Mozaik embriyoyu transfer ettirip ettirmemekte çok kararsizim. Allah korusun bir düşük veya gebelik sonlandirmasi yaşamak zorunda kalırsak kahrolurum. O sebeple yeniden mi denesek yoksa mozaik embriyoya bir sansmi versek bilemiyorum. Çok zorlu bir süreç Allah hepimizin yardımcısı olsun, düşmanımın bile başına vermesin. Çocuk görmeye dayanamaz hale geldi. Çok üzülüyorum bu psikoloji ile yaşamak çok zor.
Genetikle görüştüm normal gebelikte bile başlarda embriyoda böyle problemler olabiliyormuş. Nadir bir durum değilmiş. Semra hoca ile görüşmedim. Acaba gidip mi görüşmek lazım telefonla mi bilmiyorum. Embriyomuz bir de 3 bb kalitedeymiş ortanın bir düşüğü o da canımızı sıkıyor.Haklısınız, çok zor bir süreç. Semra hocaya sordunuz mu ne yapayım diye? Sizin durumunuzu o daha iyi değerlendirir. İstatistikleri öğrenmek lazım Şişli memorial de mozaiklerin şansı yüzde kaç diye. Genetik bölümü ile görüşebilirsiniz. Onların elinde veriler vardır daha kolay açıklarlar.
Bir de elinizden geleni yaptıktan sonra Allah’a tevekkül etmek gerekiyor o zaman daha huzurlu olursunuz.
Semra hoca ile yüz yüze görüşme talep edin ayarlarlar diye düşünüyorum. Genetikten o zaman transfer yapılabilir önerisi mi geldi? Ben 41 yaşındayım ve paniklemiştim keşke 30 lu yaşlarımda olsam demiştim. Sizin yaşınız daha gençtir. 10 kez tüp bebek Denemesinde başarısız olup Şişli memorial e gidip pozitif gören bir tanıdık var. O beni Şişli memorial e yönlendirmişti. Allah büyük, ol der olur.Genetikle görüştüm normal gebelikte bile başlarda embriyoda böyle problemler olabiliyormuş. Nadir bir durum değilmiş. Semra hoca ile görüşmedim. Acaba gidip mi görüşmek lazım telefonla mi bilmiyorum. Embriyomuz bir de 3 bb kalitedeymiş ortanın bir düşüğü o da canımızı sıkıyor.
Doktorumuzda genetikte transfer yapılabilir ama düşük riski daha yuksek olur ve gebeligin 4. Ayinda genetik bir sorun var mi diye anne karnindan sivi alinip yapilan testten yaptirmaniz gerekir dediler. Onda bir sıkıntı cikarsa gebelik sonlandirilmak zorunda kalabilir dendi.Semra hoca ile yüz yüze görüşme talep edin ayarlarlar diye düşünüyorum. Genetikten o zaman transfer yapılabilir önerisi mi geldi? Ben 41 yaşındayım ve paniklemiştim keşke 30 lu yaşlarımda olsam demiştim. Sizin yaşınız daha gençtir. 10 kez tüp bebek Denemesinde başarısız olup Şişli memorial e gidip pozitif gören bir tanıdık var. O beni Şişli memorial e yönlendirmişti. Allah büyük, ol der olur.
Sizin şu anki gebeliginiz de mozaik embriyo muydu acaba ?3bb kalite ile burada bir sürü gebe kalanlar var.
Zor bir karar ama sonu İyi olur inşallah mücadeleyi bırakmayın. Benimki Mozaik değildi.Sizin şu anki gebeliginiz de mozaik embriyo muydu acaba ?
Biraz olsun içimi rahatlatti iz cok teşekkür ederim
Cok teşekkür ederimZor bir karar ama sonu İyi olur inşallah mücadeleyi bırakmayın. Benimki Mozaik değildi.
Adetten önce bir ön görüşmeye gidin bence. Hem ücretsiz hem de cok ayrıntılı muayene edip ilgileniyorlar. İlk defa gidiyorsanız süreç hakkında da bir çok bilgi edinebilirsiniz. Doktorunuz kim olursa olsun bütün hastaları Semra hoca görüyor.Memorial Şişli hastanesi Semra karaman randuvu almayı düşünüyorum tüp bebek için adetle gıdım diyorum testler ne yapar ilk gidiş olacak
Adetliyken gidip o gün tedaviye başlayacaksanız tüp bebek ücretinin birazını ödüyorsunuz, muayene olup kan tahlili yaptırıp eve gidip mesajla ilaçlarınızın tozlarının gelmesini bekliyorsunuz. Hayırlısı olsun hakkınızda.Memorial Şişli hastanesi Semra karaman randuvu almayı düşünüyorum tüp bebek için adetle gıdım diyorum testler ne yapar ilk gidiş olacak
Konuştum bugün randuvu doluymuş bende Küçükçekmece tema hastanesinden volkan turan'a aldım bu pazartesi zamanında ablam gitti ise yaraddi bakalım banada işe yarar umarımAdetten önce bir ön görüşmeye gidin bence. Hem ücretsiz hem de cok ayrıntılı muayene edip ilgileniyorlar. İlk defa gidiyorsanız süreç hakkında da bir çok bilgi edinebilirsiniz. Doktorunuz kim olursa olsun bütün hastaları Semra hoca görüyor.
Semra hanımın mı randevusu doluymuş tüm doktorların mı Allah Allah şaşırdım hasta kabul etmiyorlar mı yaniKonuştum bugün randuvu doluymuş bende Küçükçekmece tema hastanesinden volkan turan'a aldım bu pazartesi zamanında ablam gitti ise yaraddi bakalım banada işe yarar umarım
30 Kasım bos dedi ama doktorlar ilgileniyormus Semra hoca ilgilemiyormus bizde pazar gidecez otel ayarliyacaz pazartesi başka doktora gidip geri dönecek biz şehir dışından gidecez oyuzden aynı güne denk getirmek istedim olmadı 30 Kasım'da diyeri doluymuş ama ugruyacaz pazartesi alırlarsa konuşacaz almazsa diyer hastaneye devam edecez bakalimSemra hanımın mı randevusu doluymuş tüm doktorların mı Allah Allah şaşırdım hasta kabul etmiyorlar mı yani
Merhaba semra hoca size hangi ilaçları hangi dozda kullandirdi?Sizi çok iyi anlıyorum ama ümidinizi yitirmeyin lütfen. Doğru yerdesiniz bence Bahçeli’yi bilmiyorum ama orada aşırı kalabalık olduğunu ve çok beklenildiğini biliyorum.
Ben Şişli memorial de tedavi oldum şehir dışından İstanbul’a gelip Ağustos ayında yirmi gün kaldık. Üç yumurta toplandı üç tane iyi kalite embiryo oluştu. Ama biri down sendromu diğeri monozomi Li çıktı. 3. Embiryodan yanıt alınamamış. Yani aldıkları parçada DNA bulamamışlar. Bana tekrar çözdürüp inceleme yapalım mı diye sordular. Ayrıca yüzde 8-15 kalite kaybı da olabilirmiş. Buna rağmen tekrar incelemelerini istedim. Embiryo uzmanları çok profesyonel. İkinci defa çözdürüp dondurmak riskli iş ama yaptılar. Yaşıma göre Yüzde 50 şansınız var dedi doktor. Transfer yapıldı ve şuan 7. Haftadayım. tüp bebek 17.500 idi o zaman. Genetik için de 16 bin verdik sanırım. İlaç kalma vs de 25 bin vermişizdir. Birincide başka bir şehirde denemiştim, doktor hatasına kurban gittim. Orada da 20 bin harcamışızdır rahatlıkla.
Kesinlikle Semra Kahraman, hocaların hocası. Para kaygısı olmayan, dünyada tanınmış saygıdeğer bir hoca. En mükemmeli bence. Onunla doğrudan görüşme talep edin. İnşallah sağlıkla pozitifi görürsünüz