• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tup bebek hakkında yardım

mizdamiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2006
6.750
19
0
39
Ankara
slm kızlar cok suru soruyorum farkındayım ama kafamdakı sorulara tek burda cozumler bulabılıyorum sadece sızde olmasanız ne yaparım bılmıyorum

esım sperm sonucları sorunlu

bu 40 gun oncekı degerler:

normal: yeterlı hucre gorulmedıgıyınden dolayı kruger analızı yapılmadı

altında degerler yazıyor fakat yanlarında hıc bır deger yok

altında spermıyogram yazıo

hacım(ml) :4
konsantrasyon(mıyon) :4
vıskozıte:++
renk/koku:
hareketlılık(tcm)(mılyon):12
A% :0
B% :75
C% :0
D% 25
Likefaksıyon suresı : 20 dak

bu da yenı degeler:

Tetkik Sonucu:
Kruger Degerlendirme
Normal:%2
Bas:% Akrozom :% Orta Parça:% Kuyruk:%
Pin Head:% Akrozomsuz:% Stoplazmik Droplet:% Kuyruksuz:%
Küçük:% Küçük:% Bend:% çift Kuyruk:%
Büyük:% Büyük:% Non-aksiyel:% Kivrik:%
Amorf:% Vakuol:% Kopuk:% Kisa:%
Tapered:% Amorf Uzun:%
Elonge:% Kirik:%
Yuvarlak:% Dag:%
Piriform:%
Vakuol:% Mikst:% Immatür:%
Çift:%

Spermiyogram Degerlendirmesi
Cinsel Perhiz Süresi:3 gun
Yikama öncesi
Hacim (ml) :3
Konsantrasyon (milyon/ml):19
Viskozite :++
Renk/Koku :
Hareketlilik(TMC)(milyon):33
A% :10
B% :48
C% :
D% :42
Likefaksiyon SÜresi :30 dak.

sevndık bugun sonucları gorunce esıme ne bulduysam yedırdım halada yıyo azda olsa artısın olmaı mutlu ettı ama doktorlara gore gene normal yolla zor dıyecekler neyse sorum su sıgortamız var tup bebek yaptırmaya kalksak ne kadar paraya ıhıtyac var neler yapmamız lazım blgı sahıbı degılım hıc

yenı ev aldık kredı borcumuz var kulakdan dolma tup bebek fıyatlarının yuksek oldugunu 4 mılyar cıvarı oldugunu duydum bızım ıcın ımkansız yanı borclar varken

evımızın borcu 5 sene

5 sene yapamayız gıbı bırsey elımıze cok az para kalıo kredı borcundan bırıkme gıbı sansıda yok

ama ıste zamanla herkes soracak bunalcam strese gırcez bır yolunu arıyorum

sızce neler yapmalıyım

arkadaşım erkek infertilitesinde 20 milyon olan alt sınır 15 milyona çekildi.yai siz normal sınırlar arasındasınız. normal yoldan biraz uğraşarak bebek sahibi olabilirsiniz. tüp stresini çekmeye gerek yok. hem tüp bebeğin tutacağı garantisi de yok. maddi durumunuz uygun olsaydı sıkıntı çekmeye gerek yok derdim direk tüp deneyin ama hem maddi sıkıntı hem tüp bebeğin stresi bence değmez. aşılamayı deneyebilirsin. sigorta tüp bebeği karşılamaz en az üç aşılama yapman lazım. bence aşılama yap. tutma ihtimali az ama denemeye değer. normal yolla gebe kalmaktan %25 daha fazla şansın. fiyatını pek bilmiyorum aşılamanın onu aşılama topiğinden sorabilirsin. ama tüp bebek için 4 milyar pek yetmiyor canım. bazen kampanyalar ile 3 milyara bile yaptırabilirsin ama en az cebinde 6 milyarın olacak kalacak yer hariç. genelde 5 milyar ilaç ve hastane tutuyor. bir de tetkikler, ön görüşme, sperm tahlilleri, hormon tahlilleri, daha önceden düşük geçmişiniz varsa kromozom analizi, pıhtılaşma testleri vs. liste uzayıp gidiyor canım. pahalı bir tedavi o nedenle şansa bırakmamak lazım diyerek bir güzel yolunuyorsunuz. umarım bazı sorularına yanıt verebilmişimdir. rabbim yolunu açık etsin . bekletmeden bebişin gelsin olumunekankayizsmile

canım öncelikle ne zamandır evli olduğunu ve bebek için çalıştığınızı bilemiyorum... ama tüp bebek için en az 1 yıl deneyin derim ben... ben tüp bebek tedavisi görücem ve inan 4 milyarlar bitmiyor ilaçlar kalacak yer gidip gelme derken 6-7 milyara çıkacak tedavimiz... simten arkadaşımın da dediği gibi devletten karşılatmak için en az 2 başarısız deneme lazım... kaldı ki devlet raporunu da ortalama 6 ay içinde alabiliyosun... sırada bekleyen çok kişi olduğu için... umarım bunlara gerek kalmaz da normal yollarda hamile kalabilirsin... hiç belli olmaz Allah ol dedi mi olur zaten...

tesekkur ederım kızlar valla ıcıme azda olsa su serttınız

ben ıkı yıllık evlıyım gecen sene mayıs ayında hamıle kaldım dustu ondan sonra bır daha olmadı

tatlım 3 yıl evlilik şartı kalktı sanırım ankarada oturuyorsun sanırım bende rapor çıkartacağım istanbuldayım ama tekirdağ da çıkartacağım arkadaşların dediği doğru büyük illerde geç çıkıyo küçük illerde ise 1 haftada çıkıyomuş raporlu olursan 2-3 milyar arası tutuyormuş raporsuz benim 10 milyarı buldu gerçi kstra tahlillerim falan oldu eşimde ilaç kullandı o yuzden bize bayağ bi tuzlu oldu sonuç pozitif olsaydı keşke ama o da olmadı şimdi bende rapor çıkartacağım inşallah aralık gibi tekrar denerim

Back