'Tüp bebek' dedi doktorum ama..

misilleme

. . .
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2008
573
321
123
Arkadaşlar merhaba, eşimle 4 yıllık evliyiz ve 3 yıldan fazladır da bebek sahibi olmaya çalışıyoruz. Bu süre içinde doktor doktor gezdik, eşim de ben de çok yıprandık, belki de hazır değildik.. Her neyse, 3 ay önce kendimizi artık tamamiyle hazır hissettik ve tekrar doktor karşısına çıktık. Yine onlarca test kontrol vs. yapıldı, açıkçası beklemediğim sonuçlar çıktı.

Regl 2. gün çağırdı doktorum, yumurta rezervi ve hormon kontrolü için, sonuçlar pek iyi değildi. Yumurta rezervim yaşıma göre düşük çıktı, ama hamile kalabilirsin dedi. Hormon testleri sonucu HipoTiroit hastası olduğumu öğrendim, TSH değerim 9.4 çıktı, endokrinoloji'ye gönderdi doktorum, hemen ilaca başlattı. (3 yıl öncede değerlerim yüksek demişlerdi ama ilaç vermemişlerdi) Bu arada rahim içi filmi de (HSG) çekildi, çok şükür sonuç temiz çıktı, tüpler açık sorun yok. Eşime bir ay arayla 2 kez speriogram yapıldı, sonuç çok iyi çıktı.

Doktorum tiroit problemim çıkınca 1-2 ay test sonuçlarını takip edelim, ocak ayı itibariyle de tüp bebek tedvaisine başlarız dedi.
Bu ay yine regli dönemi testlerim var. (Bekliyorum 2 gün gecikti) Ama tüp bebek kısmı kafama takıldı, yani doktorum bana ne çatlatma iğnesi, ne aşılama önerdi. Direkt tüp bebek dedi! Diğer yöntemleri neden önermediğini sorduğumda ise sadece yumurta rezervim düşük olduğundan başka yöntem olmayacağını, tüp bebeği denememiz gerektiğini söyledi...

Tüp bebek istemediğimden değil, parasında pulunda da değilim, sadece korkuyorum ya olmazsa diye! Kafam da çok karışık, benim durumum da gerçekten tüp bebek dışında tedavi yöntemi olmaz mı?

Son düzenleme:
Sonuçları başka doktora gösterme işini ben de düşündüm aslında ama henüz cesaret edemedim...

canım ilaçlarını kullan tsh ını kontrol ettir bence biraz düşüp aynı seviyede kalsın aynı sorun arkadaşımda da vardı 6 ay ilaç kullandı 7. ayında kendiliğinden hamile kaldı. yumurta rezervi içinde bir başka doktora daha görün bence. asla tek doktora güvenme...

Bu söylediğini çok duydum canım ama of ne bileyim işte...
Normalde hep ben araştırırdım ama bugün eşimde araştırmış bu konuyu :) İzmir'de smryna'ya gidiyordum tedavi için eşim internetten Kent'te bir doktor bulmuş çok kişi memnunmuş.
Bu aydan sonra bir de oraya gidelim diyor.

Ya bu arada benim 3 gün geçti reglim, test yapıcam cesaretimi toplayınca tabii..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…