Kızlar 2 yıldır evliyim hiç gebe kalamadım. Birçok doktora gittim genelde hiçbir sorun yok denildi. Eşimde de hiç bir problem yok. Bi devlet hastanesinde infertilite için tedavi olacaktım bu yüzden bir çok istenilen tahlil yaptırdım. Her şey normaldi ki troidim çıktı tsh yüksekliği 5 civarıydı. Dosyamı verip 2.5 altına düşünce gel denilince kaldı. Aylarca düşürmeye çalıştım 3 oldu sonunda. Tabi bu süreçte özel hastanelere gidiyordum. Son gittiğim doktorum senin sorun rahim filminde dedi. Meğerse bir tüpüm hafif şişikmiş yapışıkmış falan.. Ama gittiğim devlet hastanesi bu sorun teşkil etmez demişti. Boşuna aylarca zaman kaybı olmuş. Neyse en sonunda bugün bahçeciye gittim ve tüp bebek yaptırmaya karar verdim. Ordaki doktora da yumurtalarımın çok olduğunu gayet güzel olduğunu ama gerçekten sağ tüpümün çok sağlıklı olmadığını gördü. Ameliyatla alınabilir dedi. Ama öncesinde tüp bebeğe başlayalım embriyolar donuk kalsın. Sen de ameliyat olursun ondan sonra transfer yapalım dedi. Şimdi sorum şu. Eğer yıllardır sorun tüplerimse biri alınır diğeri kalırsa kendiliğinden gebe kalma ihtimalim var olabilir. Sizce önce ameliyat olup birkaç ay deneyip doğal yolla gebe kalamaz isem mi tüp bebek yapsak yoksa doktorun dediği gibi mi olsa?