• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek başarısızlık hikayem ilk defa deneyeceklere ders olsun

Çoğu merkez bu işi ticaret mantığı ile yapıyor. Hasta değil müşteri ilkesi güdüyor. Önce tedbir almıyor, tedavi standardı getirriyor koyun gibi. Sonra olmadı sen bu testleri yaptır bi hadi bakalım diyor.
Ama şu da bir gerçekki çok iyi bir klinikte olsa, çok ilgilenmiş dahi olsalar , 4 embriyo transferinden sonraki durumu kimse bilemez. Embriyonun hücresini durumu, döllenmeden sonraki laboratuvar ortamı , uyguladıkları işlemler , 2. günmü 5. günmü transfer edildiği başarıyı , rahimin durumu ,rahim kalınlığı , hormonların durumu , en ufak bir durum tutanmayı ve gelişmeyi etkiler.
Ayrıca sağlık bakanlığı embriyo tranferini 3 ile sınırladı. 4 tane transfer yasak aslında. Ama şansını arttırmak için yapıyorlar işte.
Çok ince çizgiler bunlar sadece tek b ir taraf olmadı bu yüzden olmadı denemez.

Gecmis olsun canim.Allah yardimcin olsun! hatta hepimize yardimci olsun! okurken cok sasirdim dr bu kadar nasil ilgisiz olabilirler. Benim ulkemde malesef tup bebek icin devletin hic yardimi yok.Paran varsa tup bebege girebilirsin yoksa problem senin olur.Fiyatlari asagi yukari 7000$ oluyor.

Ozel hastaneler oldugu icin onceki gittigim dr sen cikmadan ikincisin alirdi sinirleniyordum sonra birsey sorarsan zamanin kisitli oldugunu soylerdi boylece senelerce tedavi oldum neyin ne oldugunu bilmeden......Ama senin yasadiklarini okuyunca dr secerkenn cok dikkatli olmaliyiz .....

Selam canım,valla bizde çok şaşırdık,yeni bir yönetmelikmi ne çıkmış,biz raporumuzu Ağustos ayında aldık.Daha önce temmuz ayında alınan raporumuz vardı ama ilaç raporu için tekrar baştan rapor aldık.Raporumuzu Ağustosta aldığımız için sanırım sadece 400YTL ödedik.Sanırım bu yeni bir uygulama.Çünkü daha önce mayısta Timur Gürganın kliniğinde çok başarısız bir denemem oldu.Çok laf az iş.Üstelik 3000YTL sadece işleme ödedik.Sadece 1 yumurta elde ettiler.Sonra başarısız olunca ne aradılar ne sordular.Çok kötü bir klinik.Sonra araştırdım.Tüm merkezlerden randevu alıp görüştüm.Genartta doktorum çok tatlı dilli bir doktordu.İçim ısındı.Onda karar kıldım.İlk gittiğimde fiyat 2400YTL idi ancak ben raporumu Ağustosta tekrar çıkarınca yeni yönetmelik gereği sadece 400YTL ödedik.Ancak ben bu olayı diğer tüp bebek merkezlerine örneğin Anatoli gibi sordum.Bizde böyle bir uygulama yok.Fiyatımız hala 3000YTL dediler.İlginç.Bence iyice araştır.Raporun var mı? Rapor almak biraz sıkıntılı canım....Bu senin ilk tüp denemen olucak.Sorun sen demi bilmiyorum ama bence iyi araştır.Git görüş.Sor.Soruna göre maliyet değişebilir.Benim eşimin sperm hareketliliği ve morfoloji bozuk.Umarım yardımcı olabilmişimdirhihoyyyt

simaysicimm
yardımların için çok teşekkür ederim kaydirigubbakcemile3
canım benim eşimde bi problem yok ama ben ocak ayında laproskopi oldum çikolata kisti aldırdım ondan sonrada sadece klomen kullandım ve 2 başarısız aşılama geçirdim
son 2 ayda klomenle de yumurtalarım gelişmedi doktorum dan memnundum aslında ama iğneli tedavi için kendi bünyelerinde ki tüp bebek merkezine yollucak ben de doktorum değişecekse bi araştırayım dedim
sanırım önce iğneli bi tedavim olur çünkü doktorum öyle demişti ama ben de daha
iyi yerler varmı diye araştırıyorum raporum yok daha
yardımların için tekrar çok teşekkürler bu hafta sonu gitmeyi düşünüyorum görüşmek için
allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah çok güzel haberlerini alırız görüşürüz
kendine çok iyi bak a.s.

Gecmis olsun canim.Allah yardimcin olsun! hatta hepimize yardimci olsun! okurken cok sasirdim dr bu kadar nasil ilgisiz olabilirler. Benim ulkemde malesef tup bebek icin devletin hic yardimi yok.Paran varsa tup bebege girebilirsin yoksa problem senin olur.Fiyatlari asagi yukari 7000$ oluyor.

Ozel hastaneler oldugu icin onceki gittigim dr sen cikmadan ikincisin alirdi sinirleniyordum sonra birsey sorarsan zamanin kisitli oldugunu soylerdi boylece senelerce tedavi oldum neyin ne oldugunu bilmeden......Ama senin yasadiklarini okuyunca dr secerkenn cok dikkatli olmaliyiz .....

kuka cım hangi ülkedesin canım sen ? sormamda bir mahsur varmı?..varsa yazmayabilirsin canım teşkkrler..

maliyeti ne kadar tutttu ssktan faydalanırmıyım ve kalacak yerleri varmı sonuçta ankarada yaşamıyorum

peteknurcum canım geçmiş olsun gerçekden seni çok üzmüşler canım ya..
Habni derler ya paranla rezil olmak diye böle şey olsa gerek sanırım
onca emek harcıyosun maddi manevi fakat bazı şahsiyetsizler yüzünden hüsarana uğrıyorsun..
İnşallah canım tez zamanda anne olmanı diliyorum yüce Rabbimden

ben şuan Ankara Gen-Art da tedavi oluyorum.Doktorum Aysun Baltacı.Lojman dedikleri yer üç yada dört odalı bir ev.Güzel ve rahatmış.Benle birlikte durumları kötü olan ve Mersinden gelen bir çift vardı.Günlüğü 20 YTLden orda kalıyorlardı.Ayrıca merkezede çok yakın zaten toplam 10 yada 12 gün kaldılar .Benimle birlikte transferi yaptırıp geri döndüler.Doktorum çok tatlı bir bayan.24 saat cepten ulaşabiliyorsun.Ameliyatta felan olsada o sana hemen telefon ediyor.Kan değeri sonuçlarını hemen sana telefonla bildiriyorlar.Ben bu işi çok araştırdım.Maliyet ve kalite açısındın .İnsanlar sömürülmeye o kadar açıkki.Zaten bazı yerler sizi maddi ve manevi sömürüyorlar.İlk denemem ünlü bir yerde bu şekilde oldu ama ben deneyimsizdim.Başka lojmanı olan merkezlerde var.Ankalife diye.Ama orasının fiyatı yani tedavi fiyatı raporumuz olmasına rağmen pahalı geldi.Burda biz bu fiyatı görünce şok olduk valla.Aslında olması gerekende bu.İnan hiçbir merkez dört dörtlük değil.Ancak sen çok fazla manevi olarak yıpratılmışsın.Keşke biraz sert çıksaydınız.Yaşadığım deneyimler şunu gösteriyor.Türkiyede hakkını almak için biraz sert çıkmalısın.Neyse herişte hayır vardır.İnternetten sayfaya gir bak.Benim bu sana tavsiye ettiğim yerin ünlü doktoru Sarp Bey ama inan hepsi aynı işi yapıyor.Ben tatlı dilli bu doktoru çok sevdim.Umarım hayat sana dilediğin herşeyi verir.Ben bu tutmazsa yine bu doktora giderim.Sana başarılar...

simaysicim yazdıklarını okudum gerçekden paylaşımın için teşekkür ederim canım..
Bende ileride tüp bebeğe karar verirsem senin kliniği değerlendirmei düşünüyorum canım
hem maddi hem manevi açıdan tatlımm
İnşallah senden güzel haberler alırız canım Allahın izniyle

Çoğu merkez bu işi ticaret mantığı ile yapıyor. Hasta değil müşteri ilkesi güdüyor. Önce tedbir almıyor, tedavi standardı getirriyor koyun gibi. Sonra olmadı sen bu testleri yaptır bi hadi bakalım diyor.
Ama şu da bir gerçekki çok iyi bir klinikte olsa, çok ilgilenmiş dahi olsalar , 4 embriyo transferinden sonraki durumu kimse bilemez. Embriyonun hücresini durumu, döllenmeden sonraki laboratuvar ortamı , uyguladıkları işlemler , 2. günmü 5. günmü transfer edildiği başarıyı , rahimin durumu ,rahim kalınlığı , hormonların durumu , en ufak bir durum tutanmayı ve gelişmeyi etkiler.
Ayrıca sağlık bakanlığı embriyo tranferini 3 ile sınırladı. 4 tane transfer yasak aslında. Ama şansını arttırmak için yapıyorlar işte.
Çok ince çizgiler bunlar sadece tek b ir taraf olmadı bu yüzden olmadı denemez.

Sana katılıyorum ama benin ilk gittiğim yerden memnun kalmama nedenim tüp bebek tedavimin başarısız olması değildi,sadece hizmet anlayışları çok kalitesiz,sizi müşteri olarak çekerken çok ilgili davranıyorlar ama tedavi başladıktan sonra hiç ilgilenmiyorlar.Bencede tabiki tüp bebek tedavisinde annenin şartları, labaratuvar koşullarıitedavinin seyri çok önemli ancak en azından standart asgari bir hizmet,güleryüz alınabilecek yer olarak ben bana soran arkadaşlara Gen artı öneriyorum.Kimse tabiki mucize gerçekleştiremez.Sadece ben bu merkezde maddi ve manevi sömürülmedim .

ben sadece şuna inanıyorumki heryer aynı ama eger şansın varsa ne mutlu sana eger yoksada yapılacak bişeyde yok

peteknur canım çok geçmiş olsun,benim ilk tüp bebek denemem olacak Allah nasip ederse,bende istanbulda ankarada biçok merkezle görüştüm,ilk gittiğim merkez tam bir ticaret mantığıyla yaklaşmıştı,o kadar büyük hayal kırıklığı yaşamıştımki anlatamam,çok üzmüşlerdi beni,o dr u ve ekibini hiç unutmayacağım.ama biz eşimle biçok merkeze gittik görüştük en sonunda istanbulda bi merkezde karar kıldık,nasipse eylülün başında başlıcam bende,Allah hakkımızda hayırlısını versin

merhaba,
Gen art hakkinda olumlu seyler soyledin ,bende degerlendircem,bende tup bebek yaptirmaya dusunyorum,eylul'un ortalarinda yaptirmam gerek,bakalim hayirlisi .
bize bu onerin icin tesekkurler,bizim boyle guzel tecrubelere sahip insanlarin tavsiyeleri sart oldu bu ticari dongunun icinden ancak burnumuzun ucunu gorebiliyoruz kafamiz karisiyor,kimlere guvenip guvenmicegimizi bilemiyoruz valla.

peteknur canım çok geçmiş olsun,benim ilk tüp bebek denemem olacak Allah nasip ederse,bende istanbulda ankarada biçok merkezle görüştüm,ilk gittiğim merkez tam bir ticaret mantığıyla yaklaşmıştı,o kadar büyük hayal kırıklığı yaşamıştımki anlatamam,çok üzmüşlerdi beni,o dr u ve ekibini hiç unutmayacağım.ama biz eşimle biçok merkeze gittik görüştük en sonunda istanbulda bi merkezde karar kıldık,nasipse eylülün başında başlıcam bende,Allah hakkımızda hayırlısını versin

Tşk canım.Tedavin basarıyla sonuçlanır inşallah.Bizlerin bebek konusunda ne kadar hassas oldugumuzu bildikleri için bu durumu kullanıyorlar malesef.Öyle bir ruh haline sokuyorlarki artık bebegimiz olsun ne kadar isterseniz verecegim diyesi geliyor insanın.Ne de olsa doktorlar.İnsan psikolojisini çok iyi biliyorlar.Allah gözünü para hırsı bürümüş doktorlardan uzak etsin hepimizi.

celin cim slm canım hadi hayırlı olsun bu defa başarıcaksın canım inşşş ,nerede deniyceksin yazarmısın cnm..a.s.

Arkadaşlar bu tüp bebek tedavisini görürken mutlaka psikolojik bir tedavide görmek gerekiyor.Bemim ilk denemem başarısız geçti biraz psikolojimde kötüydü zannederim.Şimdi 2,denememi yaşam koçu Mine Cüca psikolojik olarak bana yardım etmeye başladı.İnanın kendinizi bu konuda daha iyi hissetceksiniz.Mutlaka deneyin tavsiye ederim.

Back
X