• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek başarısızlık hikayem ilk defa deneyeceklere ders olsun

peteknur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
161
1
96
47
Diğer
4 Yıllık evliyim ve 3 yıldır tedavi görüyoruz.2 Yıl önce özel bir hastanede aşılama yaptırdım sonuç negatifti.Aradan yajlaşık 1 yıl geçti ve artık beklemek çok zor geliyordu.Tüp bebek yaptırmaya karar verdik.Aşılması gereken uzun bir yola girdik.Rapor çıkartabilmek için ocak 2008 de fakülteye müracat ettim fakat 3 defa aşılama yapılmasını ve tutmazsa rapor vereceklerini söylediler.Şubat ve mart aylarında ardı ardına 2 aşılama daha yaptırdık.Sonuç yine negatif.Son aşılamamda adet günümde idrar testi yaptım ve ikinci çizgi hafif pembe çıktı.Ertesi gün kanamam oldu ve düşük yaptıgımı söylediler.
Artık tüp bebek raporunu haketmiştim son imza için gittiğimde eşimde enfeksiyon varken aşılama yapıldıgını ve bu yüzden tutmamış olacağını söylediler.Enfeksiyonu tedavi edip yeniden aşılama yapacaklarını söylediler.Oysa ki ilk aşılamamdan sonra eşim ve ben 6 ay antibiyotik kullanıp korunmuştuk bu enfeksiyon yüzünden.Fakat geçmiyordu.Raporu vermek istemeyen doktor bütün bunları biliyordu ama yinede raporumuzu imzalamadı.Hastaneden ağlaya ağlaya geldim eve.Eşim muaynehanesine gidip parayı verince bak nasıl imzalarlar o raporu dedi.Ertesi gün muayenehanenin yolunu tuttuk.Dediği gibi oldu artık raporumuz elimizdeydi(haziran 2008).
1 Temmuzda ilk basvurdugumuz hastanede raporumuzu yeni yasa nedeniyle kabul etmediler.Başka bir hastanede kabul edebileceklerini ve 370 ytl+100 ytl karşılıgı yapacaklarını söylediler.Hemen tedaviye başladık ilaçları aldım kullandım.1 hafta soınra hastaneden raporunuza ssk provizyon vermedi raporsuz devam ederseniz size 2000 ytl ye yaparız dediler.Onca kullandıgım iğneden sonra vazgeçmek istemedik ve parayı ödeyip devam ettik.
Hastanede bizimle ilgilenen ve beni muayene eden bayanın aslında doktor değilde hemşire oldugunu ikinci muayenemde anladım.Yapacak bişey yoktu eşimi zaten tüp bebek için zor ikna etmiştim devam etmek zorundaydım.Arasıra hemşireye doktorumla konuşmak istiyorum merak ettiğim şeyler var dediğimde bana sor soracağını diyordu.İlk muayenemde sol yumurtalık rezervin iyi değil dedi ve daha tedavinin basında umutsuzluga düşürdü beni.Artık son aşamaya geldik ve tenezül edip doktor muayeneme girdi.Yumurtalık rezervimin çok iyi oldugunu 14 tane yumurtam oluştugunu ve 2 gün sonra yani pazartesi yumurtalarımı toplayacaklarını söyledi.Artık yıkılan umudum yerine gelmişti.Ertesi gün yani cumartesi son tahlil için çağırdılar.Saat 12 ye kadar tahlil sonucu bekledik.Sekreter sürekli rabaratuarı arayıp benle verenlerin tahlilinin çıktıgını ama benimkinin hala gelmediğini söylüyordu bi sorun oldugunu anlamıştım.O gün bizimle ilgilenen hemşire de izinliydi.
Orada görevli olan ve ilk defa gördüğüm bir doktor bizi odaya aldı.Östrojen hormonumun aşırı yüksek çıktıgını ve pazartesi testi tekrarlamamı söyledi.Eğer bu hormon normale dönmüş olursa catlatma iğnesini yaptırabilirsin aksi halde tedaviyi iptal etmek zorunda kalırız senin sağlıgın bebek olmasından daha önemli dedi.Bir kere daha umutsuzluga düşmüştüm.Bu durumda benim yumurtalarım en erken çarşamba toplanabilirdi.Oysa yumurtalarımın 6 tanesi yeterli büyüklüğe ulaşmıştı onlar için çarşamba cok geç olabilir mi diye düşünüyordum.Birden aklıma beni kandırıyor olabilecekleri geldi.Doktora test sonucum kaç çıktı dedim.Bilmiyorum demezmi.Ne demekti bilmiyorum....O zaman yüksek oldugunu nasıl biliyordu.....
Labaratuara gidip test sonucumun kaç çıktıgını sordum .Makinaların arızalı oldugunu bu yüzden test sonucunun öğleden sonra çıkacagını söylediler.Daha dogrusu agzından kaçırdılar.
Durum ortadaydı.Test sonucum 2 saat sonra çıkacaktı ve o saate kadar hastane çalışanlarının mesaisi bitcekti.Benim testim için 2 saat fazla mesai yapmaktansa tedavimi 2 gün ertelemeyi tercih etmişlerdi.Onlar için yumurtalarımın boşa gitmesi önemli deildi .Ağlaya ağlaya eve geldim.2 Gün umutsuzca ağladım.
Neyse çarşamba yumurtalarım toplandı.Tam da düşündüğüm gibiydi.Daha önce 14 yumurtam oldugunu söyleyen doktor 8 yumrta toplamıştı.Ertesi gün bunun 7 tanesi döllendi 1 gün sonra da 4 embriyo transfer edildi.Kalan döllenmiş 3 embriyoyuda bize sormadan dondurmaktan vazgecmişler.İyi kalitede değildi dediler tabi bende onca şeyden sonra inanmadım.
Test günüm geldi.Bhcg sonucu 15 çıktı.iki gün sonra 26 ve ertesi gün yaptıgım idrar testide pozitif çıktı.Fakat mutlulugum kısa sürdü.O gün akşam kanamam başladı sabah tekrar test yaptırdım.Bhcg 10 a düşmüştü.Test sonucunu telefon edip öğrendim .Bana söyledikleri test sonucun 10 a düşmüş yeniden deniycez.
Ben düşük mü yaptım yoksa biyokimyasal gebelikmiydi bilmiyorum......

Çok uzattım biliyorum ama herşeyi bir bir yazmak istedim.Benim yaşadıgım olumsuzlukları başkaları yasamasın istiyorum.Kimse benim gibi umut dolu bir heyecanla başlayıp hem maddi hem manevi çöküntüye uğramasın istiyorum.Tedavi olacakları merkezi secerken araştırmacı olun .Benim gibi yeterki yaptırayım neresi olursa olsun artık demeyin.

Son düzenleme:
canım sen çok talihsizlik yaşamışsın.Keşke özel bir merkeze gitseydin.SSK lı olduğun için rapor alımı konusunda çok yardımcı olan yerler var.Kendi doktorları devlet hastanesinde yarı zamanlı çalıştıkları için raporu senin yerine hallediyorlar.Zaten rapor alınca özel merkeze 2000-3000 YTL ödüyorsun.Hatta ben de ilk denememde hüsrana uğradım.Raporum vardı.3000 YTL ödedim,Güya bu konuda isim yapmış çok iyi bir doktorun kliniğiydi ama hiç düzgün tedavi yapmadılar.Sonra çok araştırdım.Ankarada tüm merkezleri gezip görüştüm.Bir merkezde karar kıldım.Doktorum çok iyiydi.Tatlı dilli.Her sorumu cevapladı.Ayrıca tekrardan çok kolay rapor aldık tabii merkez yardımcı oldu ve sadece 400 YTL ödedik.Şimdi transferimin 5. günü .Bekliyoruz.Sakın ümidini kaybetme...

canım sen çok talihsizlik yaşamışsın.Keşke özel bir merkeze gitseydin.SSK lı olduğun için rapor alımı konusunda çok yardımcı olan yerler var.Kendi doktorları devlet hastanesinde yarı zamanlı çalıştıkları için raporu senin yerine hallediyorlar.Zaten rapor alınca özel merkeze 2000-3000 YTL ödüyorsun.Hatta ben de ilk denememde hüsrana uğradım.Raporum vardı.3000 YTL ödedim,Güya bu konuda isim yapmış çok iyi bir doktorun kliniğiydi ama hiç düzgün tedavi yapmadılar.Sonra çok araştırdım.Ankarada tüm merkezleri gezip görüştüm.Bir merkezde karar kıldım.Doktorum çok iyiydi.Tatlı dilli.Her sorumu cevapladı.Ayrıca tekrardan çok kolay rapor aldık tabii merkez yardımcı oldu ve sadece 400 YTL ödedik.Şimdi transferimin 5. günü .Bekliyoruz.Sakın ümidini kaybetme...

Bulundugum sehirde sadece 2 tane tüp bebek merkezi oldugu için mecburen birini tercih etmek zorunda kaldım.Tabi kötü olanını şeçtiğimi iş işten gectikten sonra anladım.
İnşallah benim yasadıklarımın hiçbirini yasamazsın ve hayallerine kavusursun.

Artık ümidim kalmadı.Rabbim hakkıımızda hersey,in hayırlısını versin.Eğer kısmetimde anne olmak varsa bigün olur.Yoksa da ne tüp bebek ne aşılama yaptırmayacagım artık.Ben allaha bıraktım.Rabbim hiç bir kadının kucagını boş bırakmaz inşallah.

peki başka şehre örneğin Ankaraya gelmeyi düşünmedinmi.Benim gittiğim tüp bebek merkezinin lojmanı var.Günlük 20 YTL imiş.Benle birlikte Mersinden,Çorumdan gelen hastalar vardı ve lojmanda kalıyorlardı .Çok memnundular.Bu daha ilk tüp bebek denemen.bence Ankarayı düşün.Benimde eşimden kaynaklı problem var .Lütfen bu kadar ümitsiz olma.Allah başka şeylerle bizi sınamasın.Bak bu işi 4-5 kere deneyenler var.Eşinde hiç sperm olmayıp Kıbrıstan sperm bağışı almayı düşünenler var.Seni yıkmayan acı seni güçlendirmeli.Bir daha denemelisin.Bak fiyatlar çok değil.Dedim ya 400 YTL ödedik.Moralini bozma..

Bu tarz seyleri bende yasadim.Insan bir merkeze guvenerek basliyor.Ama orada senin guvenini sarsan birsey oldugunda artik herseyden suphelenmeye ve oraya supheyle bakmaya basliyorsun.Bence ordan biran once uzaklas ve cok iyi arastirip guvenebilecegin seni maddi manevi sagmayacak bir yer bul ve orda sabirla ilerle.Yaptirdigimiz tedavi oldukca mesakkatli birde boyle guvensizlik duygulariyla tutacagi varsa da tutmaz.Bence negatif duygulardan biran once kurtulup dogru yerde tedavine basla.Su andaki sahip oldugun negatif duygular seni yipratir ve amacindan uzaklastirir .Yeni bir sayfa acve basla.Allah hepimize nasip etsin saglikla ve hayirlisiyla.Vaktimiz gelmistir umarim bizimde

Başka şehirlerde yaptırmayı kalacak yerim olmadıgı için düşünmemiştim.Otelde kalmanın çok maliyetli olacagını düşündük.Böyle yerlerin lojmanlarının oldugunu ilk defa duydum.Üstelik fiyatlarıda çok uygunmuş.Hangi hastane bahsettiğin yer simaysi...
Eğer eşimi yeniden ikna ederde yaptırmaya karar verirsem aklımda olsun.

canim gercekten cok uzucu bir olay bu insanlarin bu denli bencil olmasini ve sadece kendini dusunmesini anlayamiyorum...bu dunyanin obur tarafi oldugunu unutuyorlar...

ben şuan Ankara Gen-Art da tedavi oluyorum.Doktorum Aysun Baltacı.Lojman dedikleri yer üç yada dört odalı bir ev.Güzel ve rahatmış.Benle birlikte durumları kötü olan ve Mersinden gelen bir çift vardı.Günlüğü 20 YTLden orda kalıyorlardı.Ayrıca merkezede çok yakın zaten toplam 10 yada 12 gün kaldılar .Benimle birlikte transferi yaptırıp geri döndüler.Doktorum çok tatlı bir bayan.24 saat cepten ulaşabiliyorsun.Ameliyatta felan olsada o sana hemen telefon ediyor.Kan değeri sonuçlarını hemen sana telefonla bildiriyorlar.Ben bu işi çok araştırdım.Maliyet ve kalite açısındın .İnsanlar sömürülmeye o kadar açıkki.Zaten bazı yerler sizi maddi ve manevi sömürüyorlar.İlk denemem ünlü bir yerde bu şekilde oldu ama ben deneyimsizdim.Başka lojmanı olan merkezlerde var.Ankalife diye.Ama orasının fiyatı yani tedavi fiyatı raporumuz olmasına rağmen pahalı geldi.Burda biz bu fiyatı görünce şok olduk valla.Aslında olması gerekende bu.İnan hiçbir merkez dört dörtlük değil.Ancak sen çok fazla manevi olarak yıpratılmışsın.Keşke biraz sert çıksaydınız.Yaşadığım deneyimler şunu gösteriyor.Türkiyede hakkını almak için biraz sert çıkmalısın.Neyse herişte hayır vardır.İnternetten sayfaya gir bak.Benim bu sana tavsiye ettiğim yerin ünlü doktoru Sarp Bey ama inan hepsi aynı işi yapıyor.Ben tatlı dilli bu doktoru çok sevdim.Umarım hayat sana dilediğin herşeyi verir.Ben bu tutmazsa yine bu doktora giderim.Sana başarılar...

peteknurcum gerçekten kötü şeylerle seni yıpratmışlar ama umudunu kaybetme insanlarla çok güzel ilgilenen canla başla çalışan yerlerde var canım ALLAH seni dr unla karşılaştırsın canım hakkında hayırlısı olsun dilerim bebeğine kavuşursun..

simaysi cim merhabalar ben de ankaradayım 2 defa aşılam oldum ve sonuç negatif oldu şimdi yeni bi merkez arıyorum gen art ı söylemişsin acaba tüp bebek fiyatımı 400 ben de o merkezi araştırayımm :CüvCüv:
transferin hayırlı olsun inşallah güzel haberlerini alırız

Son düzenleme:
Petek Nur canım yaşadıkların gerçekten çok üzücü Okurken tepem attı adamların yaptıklarına. O merkezi biz en başından elemiştik. O hemşireden önce de sağlık ocağında çalışan uzmanlığı olmayana pratisyen 2 doktor yürütüyormuş tedaviyi. Transfer içinse İstanbul'dan bir doktor günü birlik uçakla gidiş geliş yapıyormuş. Ben de biliyorsun Gaziantep'teki diğer merkezde tedavi oldum ve herşeyden çok memnun kaldım. Daha önceki 2 mikro denememde 2-3 yumurtam gelişmişti ve doktorum bizi mikrodan vazgeçirip aşılama önererek ticari düşünmediğini bize ispatladı. 2 yumurtada boş çıkarsa ya da döllenme olmazsa paramız boşa gidecekti çünkü. Ama istese bizi bir şekilde mikroya da ikna edebilirdi. Bu sefer çok şükür 5 yumurtam olunca işlem yapıldı. Test sonucunu almaya gittiğimizde IVF koordinatör kız bizimle ağladı valla :)
Aslında şu senin merkezin adını neden vermiyorsun ki, sana bunca yalan söylemişler, uğraştırmışlar. Ben olsam büyük harflerle yazardım adını buraya. Rezil olsunlar.

Son düzenleme:
simaysi cim merhabalar ben de ankaradayım 2 defa aşılam oldum ve sonuç negatif oldu şimdi yeni bi merkez arıyorum gen art ı söylemişsin acaba tüp bebek fiyatımı 400 ben de o merkezi araştırayımm :CüvCüv:
transferin hayırlı olsun inşallah güzel haberlerini alırız

Selam canım,valla bizde çok şaşırdık,yeni bir yönetmelikmi ne çıkmış,biz raporumuzu Ağustos ayında aldık.Daha önce temmuz ayında alınan raporumuz vardı ama ilaç raporu için tekrar baştan rapor aldık.Raporumuzu Ağustosta aldığımız için sanırım sadece 400YTL ödedik.Sanırım bu yeni bir uygulama.Çünkü daha önce mayısta Timur Gürganın kliniğinde çok başarısız bir denemem oldu.Çok laf az iş.Üstelik 3000YTL sadece işleme ödedik.Sadece 1 yumurta elde ettiler.Sonra başarısız olunca ne aradılar ne sordular.Çok kötü bir klinik.Sonra araştırdım.Tüm merkezlerden randevu alıp görüştüm.Genartta doktorum çok tatlı dilli bir doktordu.İçim ısındı.Onda karar kıldım.İlk gittiğimde fiyat 2400YTL idi ancak ben raporumu Ağustosta tekrar çıkarınca yeni yönetmelik gereği sadece 400YTL ödedik.Ancak ben bu olayı diğer tüp bebek merkezlerine örneğin Anatoli gibi sordum.Bizde böyle bir uygulama yok.Fiyatımız hala 3000YTL dediler.İlginç.Bence iyice araştır.Raporun var mı? Rapor almak biraz sıkıntılı canım....Bu senin ilk tüp denemen olucak.Sorun sen demi bilmiyorum ama bence iyi araştır.Git görüş.Sor.Soruna göre maliyet değişebilir.Benim eşimin sperm hareketliliği ve morfoloji bozuk.Umarım yardımcı olabilmişimdirhihoyyyt

şimaysi hangisinden bahsediyor bilmiyorum ama anatolyanin lojmani var ve rapor ve ilaç yaziminda çok yardimci oluyorlar. En kötü ihtimalle başkent öğretmenevi var ve üye olmasinda ootele göre çok daha uygun fiyta kalabilirsin. Bu iş çok zor biz 6 kez denedik o yüzden iyisini seçip bir çok yere bir sürü pra ödemektense iyi bir yere bir defa da ödeyip halletmek daha önemli.en önelisi sen ypranmassin

mrhb herkese bende Ankarada yaptıracagım simaysı sen hangisine gittin benim aklımda maya saglık grubu denilen yer var araştırma aşamasındayım yardım edin

mrhb herkese bende Ankarada yaptıracagım simaysı sen hangisine gittin benim aklımda maya saglık grubu denilen yer var araştırma aşamasındayım yardım edin

Canım ben ilkinde Gürgan kliniğe gittim,birsürü para verdim,ilgilerinden ve en önemlisi uyguladıkları tedaviden memnun kalmadım.Sadece 1 yumurta elde edebildiler ve sonuç negatifti ve sonrasında hiç ilgilenmediler.Şimdi Genartta yaptırdım.13 yumurta elde ettiler ve ilgilerinden çok memnunum.Mayayıda duydum ancak memnun olmayan birileri vardı çevremde bu nedenle gidip görüşmedim.Git hepsiyle görüş.Sana hangisi güven verirse orayı dene.Ben dr Aysun Baltacıyı çok sıcak buldum.Bu nedenle onu seçtim.Sağolsun hep ilgilendi.İnan hiçbiryer dört dörtlük değil.Bu nedenle çok iyi bir hizmet alırım diye düşünme.Hepsi aynı canım.Tabii maliyette önemli.Ben çok az ödedim.Bol şans.:teytey:

Back
X