• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebeğin ekonomik maliyeti

minervaduygu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2007
209
0
96
45
Manisa
herkese merhaba.nerden başlasam bilmiyorum.hiperprolaktinemi hastasıyım yani süt hormonu yüksekliği.tedavi oluyorum.çok şükür ki iyi gidiyor tedavim,herşey yoluna girdi sayılır.doktorum bir de eşinizi değerlendirelim deyince spermiyogram yaptırdık iki kere.ilkini üniversite hastanesinde yaptırmıştık ve sperm sayısından başka neredeyse bilgi yoktu.doktorum izmirdeki özel bir tüp bebek merkezinden istedi.bu gün orada tekrarladık tahlilimizi.şu anda ne düşüneceğimi bilemiyorum.ilk tahlilde 9.000.000 olan sayı bu tahlilde 14.000.000 olmuş ki yine de çok az.bu yetmezmiş gibi morfoloji yüzde üç çıktı.tabi ilk tahlilde böyle bir bilgi yoktu.şimdi sanıyorum bu şartlar altında bizi tüp bebeğe yönlendirecekler.ekonomik şartlarımız da bunun için hiç elverişli değil.size sorum tüp bebek tedavisi için ne kadar paramızın olması gerekli.gereken psikolojik gücü birbirimizden almaya çalışıcaz ama parayı kimden alabilir ki insan değil mi.tabi ki kesin rakam veremezsiniz ama kendi deneyimlerinizden veya duyduklarınızdan hareketle maliyet konusunda ne dersiniz:çok üzgünüm:

herhangi bir kuruma bağlıysanız fiyatlar daha uygun olur.sanırım 450 ytl falan ilaç hariç.ilaçla 1000 ytl yi bulur.tabi kurumunuz varsa.
kurum yoksa 5-6 milyarı buluyor.merkeze göre bu fiyatı geçe de bilir.
tüp bebek raporu çıkarın şartlarınız uygunsa.erkek infertiletisinde rapor çıkarmak daha kolay...

geçmiş olsun canım. ben temmuz ayında yaptırdım micro. emekli sandığına bağlıyım. rapor çıkarttık. ilaçlar 1.400 ytl tuttu, benden 250 ytl kesildi, gerisini karşıladı. ( bu arada ben uzun protokolle tedavi olduğum için iğne sayısı çoktu, dolayısıyla fazla tuttu.belki kısa protokolde daha az tutabilir) işlemde de 2000 dolar verdik, gerisini devlet karşıladı. tam olarak ne kadarını karşıladı bilemiyorum ama. yanlız burada bir arkadaşımız snırım ankarada idi ama yanlış da hatırlıyor olabilirim sadece 450 ytl ödeme yapmış. ben anlamadım nasıl oluyor. onubi araştır istersen. ne gerek var tabi onca parayı vermeye fazladan.yumurta dondurmak için de 500 dolar vermiştik. işlem sonrası da devletin karşılamadığı bi progestron iğnesi aldık 30 adet, 135 ytl tutmuştu. toplamda sanırım aşağı yukarı 3500 ytl ödemiş olduk. allah yardımcınız olsun, kolaylık versin.

özel tüp bebek merkezlerinden faydalanırsan ve devlettende faydalanacaksan her ikisi için 2.900 ytl
sadece devletten faydalanırsanız en az eşinin 5 yıllık sigorta olması lazım en az 900 günlük sadece 900 ytl
sadece özel ise 6 ytl falanmış
allah yardımcınız olsun

butterflys canım ssklıyız biz.umarım rapor çıkarmak kolay olur.inşallah demekten başka şansımız da yok.yardımın için sağola.s.

tuubaycım sağol yardımın için.gönülden umuyorum ki tutmuştur mikronuz.ssk ne kadar yardım edecek bilemiyoruz tabi.bir de öyle hemen tüpe geçirmiyorlarmış.aşılamayı deniyorlarmış üç kere.ben oyalanmak istemiyorum ki.spermiyogram değerlerimiz hiç de iç açıcı değil ki.uzun ve kısa protokollerin prosedürü nedir acaba.biz hangisinde tedavi görücez o da belli değil tabi.allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:a.s.

fatoş81 canım amin.allahtan başka kime sığınabilir insan böyle durumlarda.ssklıyız biz de.yalnız 6 ytl kısmını anlamadım verdiğin bilgiler arasından.çok teşekkürler yardımın için canıma.s.

Merhaba.Ben de Izmir de tedavi oldum.Esin azospermi ise veya senin tuplerin tamamen tikali ise direkt heyet raporu verip tupbebek yaptirabiliyorsun.Artik heyet raporunu aldigin hastanede de tup bebek bolumu olma zorunlulugu var.Bence hicbir ozel merkeze gitmeden bu raporu saglik guvencen sayesinde al.Ozelleri n yardimiyla alirsan buda 500-600 ylt ye mal oluyor.Ondan sonra 1850ytl civari hastaneseye oduyorsun.300 civarida ilaca oduyorsun.250 civarida tamamen ozel ilaclar tutuyor.Topla 2400 ytl ye geliyor hersey dahil.Benim iki denemem bu fiyatlara maloldu bana.Bu fiyatlar Izmir Kent Hastanesi tup bebek fiyati.Sanirim 1250 ytl de devlet veriyor.Sen karismiyorsun.Onlar hallediyorlar.Senin cebinden 1850 ytl cikiyor.Bu para toplama gununde aliniyor, ekstra baska para vermiyorsun

tuubaycım sağol yardımın için.gönülden umuyorum ki tutmuştur mikronuz.ssk ne kadar yardım edecek bilemiyoruz tabi.bir de öyle hemen tüpe geçirmiyorlarmış.aşılamayı deniyorlarmış üç kere.ben oyalanmak istemiyorum ki.spermiyogram değerlerimiz hiç de iç açıcı değil ki.uzun ve kısa protokollerin prosedürü nedir acaba.biz hangisinde tedavi görücez o da belli değil tabi.allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:a.s.

evet canım şükürler olun ki hamileyim. ben istedim 1 bebek allah verdi 3 bebek kaydirigubbakcemile3 inşallah darısı isteyen herkesin başına. :Saruboceq: kısa yada uzun protokolde fark şu ki biri yaklaşık 1,5 ay sürüyor. diğeri ise 1 adet döngüsünde halloluyor. buna senin durumuna göre doktor karar veriri. rapor almanın bazı şartları var tabi. 3 aşılama denemek gerekiyor ama eğer sperm sonucu kötüyse yada tüpler tıkalıysa bu şart ortadan kalkabilir. araştırmak lazım.

geçmiş olsun canım. ben temmuz ayında yaptırdım micro. emekli sandığına bağlıyım. rapor çıkarttık. ilaçlar 1.400 ytl tuttu, benden 250 ytl kesildi, gerisini karşıladı. ( bu arada ben uzun protokolle tedavi olduğum için iğne sayısı çoktu, dolayısıyla fazla tuttu.belki kısa protokolde daha az tutabilir) işlemde de 2000 dolar verdik, gerisini devlet karşıladı. tam olarak ne kadarını karşıladı bilemiyorum ama. yanlız burada bir arkadaşımız snırım ankarada idi ama yanlış da hatırlıyor olabilirim sadece 450 ytl ödeme yapmış. ben anlamadım nasıl oluyor. onubi araştır istersen. ne gerek var tabi onca parayı vermeye fazladan.yumurta dondurmak için de 500 dolar vermiştik. işlem sonrası da devletin karşılamadığı bi progestron iğnesi aldık 30 adet, 135 ytl tutmuştu. toplamda sanırım aşağı yukarı 3500 ytl ödemiş olduk. allah yardımcınız olsun, kolaylık versin.

tuubay sağlık yasası değişti.eskiden 3 hak vardı ikiye indi.bir de fiyatlar azaldı.ben de dediğin şekilde ödemeler yapmıştım.ama 450 ytl ymiş tüp bebek ücreti ilaç hariç.

fatoş81 canım amin.allahtan başka kime sığınabilir insan böyle durumlarda.ssklıyız biz de.yalnız 6 ytl kısmını anlamadım verdiğin bilgiler arasından.çok teşekkürler yardımın için canıma.s.

canım ssk da gün prim doldurma şartı var.kaç gün bilemiyorum.ben emekli sandığına bağlıyım.ama dediğim gibi erkek infertiletisinde rapor çıkarmak daha kolay.bence merkezleri araştırmaya başla.çünkü hepsinin ssk yla anlaşması yok.bir de rapor aldığın yer de önemli geçerli olabilmesi için üniversite ya da arştırma hast. olması gerekiyor.sakın kanmayın.

sevgili minevradugyu cnm öncelikle inşallah çok sorun yaşamazsın cnm bende 3 kez tüp deneyimim var öncelikle ilaçlar çok tutuyor anladığım kadarıyla sende fazla tutmaz yumurta promlemin yok şükür
mesala istanbulda bir sürü özel tüp bebek hastaneleri var her yerde fiyat değişiyor bende 4 denemem için umut tüp bebek merkezinde yaptırmayı istiyorum ilaçlar dahil 4,000.00ytl olacak daha öncekilerde
bana ilaç çok gidiyor yumurtalıklarım da düşüş olduğu için hastahane ve ilaç masraflarım 7,000 ila 8,000 arası idi bakalım seninde 4,500 ytl civarı hastane+ilaç tahmini okadar tutar cnm inşallah daha az olur
görüşmek üzere allaha emanet ol....

minavraduygu cnm uzun protokol adet 21 günü lucril diye koldan vurulan iğneyle başlıyor ve adet olana kadar dr.10 üni.adet başlayıncada 5 üni.düşürülüyor adet 1 günürandevu 2 gün kontrol 3 günde göbekten gonal-f veya kalçadan menegon iğlelerle devam ediyor dr.un her 2 ve 3 günde yumurtalıkların durumu bakıyor ve e2 testi yaptırıyor yaklaşık 13-14 gün sürüyor sonra yumurtalar 18-20 olunca yumurta toplama başlıyor yumurta toplama aneztezi ile yapılıyor lab.ortamında yumurtaların döllemesi bekleniyor duruma göre 3 ila 4 gün sonrada trasfer yapılıyor trasfer de anestezisiz ve idrara sıkışık olunuyor kısa protokolde adet 3 günü başlıyor iğnelere dediğim gibi göbekten gonel-f veya kalçadan menegon yada benzeri ilaçlarla 13-14 gün sürüyor allah hepimizin yardımcısı olsun cnm bütün bu işlemlerden sonra sabırla beklemekte var allahım bu yolda emek verip umut bağlayan tüm arkadaşlarım ve benimde yüzümüzü güldürsün görüşmek üzere....

arkadaşlar hep ssklı fiyatları yazmışsınız bizim ssk mız yok kliniklerin fiyatları belli ama ilaç ücreterini merak ediyorum ilaçlar toplam ne kadara mal olur acaba... şimdiden tşk...

Arkadaşlar eşim emekli sandığına bağlı devlet memuru. Tüp bebk için rapor çıkartsak bize maliyeti ortalama ne olurrrr. Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

arkadaşlar hep ssklı fiyatları yazmışsınız bizim ssk mız yok kliniklerin fiyatları belli ama ilaç ücreterini merak ediyorum ilaçlar toplam ne kadara mal olur acaba... şimdiden tşk...

arkadaşım, uygulanacak tedavi ve dr'nın vereceği ilaçlara bağlı tabi ama benim örneğimde, yumurta geliştirmek için 1700 YTL gibi bişey tuttu. Lucrin, Puregon ve Menopur diye ilaçlar kullandım.

Bugün yumurtalarım toplanacak hayırlısı ile. Sonrasında da ilaçlar gerekecek onları da alınca yazarım.

Back