Tüm kadın kuruluşları ve derneklere lütfen okuyun

sonsuzluk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2006
20
0
HÜRRİYET GAZETESİNDEN ALINTI--GÜZİN ABLA'DAN

Tüm kadın kuruluşlarını ve dernekleri uyarıyorum

Birkaç gündür özellikle bekliyorum; ne televizyonda ne de gazetelerde tek bir söz, tek bir satır var.

Ne kadın kuruluşlarından, ne kadın ve aileyi korumak amacıyla kurulmuş derneklerden, ne kadın yazarlarımızdan, ne de bu konumdaki sevgili bakanımızdan ses seda çıkıyor...

Bir tek Allah razı olsun, sevgili Oktay Ekşi ağabeyimiz 22 Ekim Pazar günkü o çok güzel yazısında değinmiş ve dikkat çekmiş.

Olaydan haberiniz yoksa, ben anlatayım. Benim köşemin siyasi yanı yok ama, iş kadınları ilgilendiriyorsa, onların geleceğini tehdit ediyorsa, ortaya çıkmak zorunda hissediyorum kendimi; hiç değilse duymayanları uyarabileyim diye...

Efendim, her fırsatta ahlaktan, faziletten, ailenin kutsallığından, ahlaki değerlerimizden söz etmekte olan hükümetimizin sayın AKP'li üyelerinden bir bölümü yeni bir yasa tasarısını gündeme getiriyorlar.

Tasarıda eğer kabul edilirse, bundan böyle "cinsel taciz, 18 yaşından küçüklere yönelik ırza geçme, bu çocuklarla cinsel ilişki kurma, imam nikahıyla birden fazla evlenme, zorla çocuk düşürtme" gibi suçlar ve daha bir çok akıl almaz suç, suç olmaktan çıkarılacak. Yani isteyen istediğine tecavüz edebilecek, sokakta yürüyen bir küçük kızı kaçırıp cinsel ilişki kurulabilecek, isteyen erkek istediği kadar kadınla imam nikahıyla evlilik yapabilecek. Kadınların da gıkı bile çıkamayacak.

Düşünebiliyor musunuz? Ve bunu, kadınları, kızları ahlaki açıdan korumaya almakla övünen, namus kavramını her şeyin üstünde tuttuğunu ileri süren bir partinin üyeleri meclise sunuyor, yasallaşmasını istiyorlar.

Şimdi lütfen hanımlar, kadın kuruluşları, dernekler ve sayın Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan'ımız; lütfen harekete geçiniz... Bu yasanın meclisten geçmesini önleyebilmek için ne gerekiyorsa yapınız. Nasıl protesto edecekseniz ediniz. Ama bu akıl almaz, tüm kadın ve kızlarımızın geleceğini, namusunu tehdit eden, aile kavramını yok sayacak çağdışı yasa tasarısının reddedilmesi için ne mümkünse yapınız. Kaygıyla bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…