Tüm güzelliğiyle Britney Spears

dilara22

kalk gidek dağlara :)
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2008
231
0
33
İlk albümünü çıkardığından beri onu takip ediyorum ve çokta seviyorum.Her nekadar son yıllarda çok kötü dönemlerde geçirse kendini toparladı artık hihoyyyt
İlk olarak biyografisi;
Britney Spears, 2 Aralık 1981'de Amerika'nın Kentwood eyaletinde dünyaya geldi. Müziğe olan düşkünlüğü sebebiyle genç yaştan bir çocuk dans grubuna girdi ve ardından Disney'in çocuk programlarından birinde görev aldı. Britney, 8 yaşında görev aldığı bu programın ayrıca en küçük üyesiydi. Bu programda dikkat çeken ve bir anlamda yapımcıların ilgi odağı olan genç şarkıcı, Broadway Dans Merkezi'nde eğitim görmeye ve televizyon reklamlarında oynamaya başladı. 3 yıllık dans ve müzik eğitiminin ardından 15 yaşındayken bir pop grubuna girdi ve ertesi sene ilk albümünü çıkardı. Whitney Houston ve Backstreet Boys gibi isimlerin yapımcılarıyla çalıştı. Henüz 18 yaşındayken Britney Spears, "Baby One More Time" parçasıyla olay yarattı ve müzik listelerini altüst etti. Max Martin ve Eric Foster'in yapımcı olarak görev aldığı "Baby One More Time" çıktığından kısa bir zaman sonra dünyada 6 milyon adet satmayı başardı. Albümün çıkış parçasıyla da 1999 MTV Müzik Ödüllerinde ortalığı kasıp kavurdu.

2000'e gelindiğinde ikinci albümü "Oops!.. I Did It Again" yayınlandı. 1,32 milyonluk satış rakamıyla 1991'de tutulmaya başlanan kayıtlar arasında bir kadın şarkıcının yakaladığı en büyük ilk hafta başarısını elde etti. Bu sıralamada ikinciliği ise 750 bin satış ile "Britney" albümü aldı... Yine sarsıcı bir başarı ve satış rakamı yakalayan Britney Spears'ın adı her yerde duyulur olmuştu. Aerosmith ile birlikte seslendirdiği "Walk This Way" de gösteri alanında bir yıldızın doğduğunu gözler önüne seriyordu. Kurduğu kayıt şirketi, sinemada aldığı roller, olaylı turneleri ve yeni albüm hazırlıklarının yanısırarenkli özel hayatı ve sözde sırlarının da yardımıyla gündemde daima gazetelerin arka sayfalarından meraklılarına göz kırpan bir Britney Spears vardı. Takvimler 2001'i gösterdiğinde olgunlaştığının hissedildiği "Britney" albümü yayınlandı. Müzik alanının dışında beyazperdeye de el atarak "Crossroads" filminde rol aldı.

Britney Spears, bu çok göz önünde bulunan ve tartışmalar yaratan şarkıcı 2003 yılında bir albüm daha kaydetti: "In The Zone"... Çıkış 45'liği Madonna ile birlikte söylediği "Me Against The Music" oldu. Albüm eskilere nazaran sound olarak biraz daha değişikti. Baby One More Time zamanında dinlemeye alıştığımız pop tarzından sıyrılan Britney, belli ki olgunluğunu gerek sözlerle gerek kullandığı ritmlerle tekrar ispat etmek istiyordu. Britney bu albümde Moby ve R. Kelly gibi ünlü isimlerle çalıştı. In The Zone albümündeki 13 şarkının tam 9 tanesinin sözlerinde Britney'in emeği var. Albüm çıktığı hafta 609,000 adet satarak, listelere birinci sıradan girdi. Böylelikle bir rekor daha kırılmış oldu. Britney tarihte 4 albümünü de listelere bir numaradan sokmayı başaran tek kadın şarkıcıydı. Albüm sadece Amerika'da 3 milyon adet sattı ve hala satmaya devam ediyor. Ayrıca bu albüm Britney'e bir de önemli ödül kazandırdı. Yıllardır aday olduğu halde Grammy'den ödül alamayan Britney, En İyi Dans Şarkısı dalında, Toxic şarkısıyla ilk Grammy'sini aldı.

3 Ocak 2004 yılında Britney hayranlarını şaşırtarak çocukluk arkadaşı Jason Allen Alexander ile Las Vegas'ta evlendi. Ama evlilik yalnızca 55 saat sürdü. Evliliğin ardından Britney '' Şakayla başladı her şey, daha sonra bir baktım evlenmişim!'' açıklamasını yaptı.

In The Zone albümünden 3. single 'ı Everytime radyolarda çalınmaya başladığı zamanlarda, Britney 4. turu olan The Onyx Hotel Tour'una start verdi. Turun geliri 34 milyon dolara ulaşırken, tur 600,000 hayran tarafından seyredildi. Outrageous videosunu çekerken dizini sakatlayan Britney, Haziran ayındaki turunu iptal etmek zorunda kaldı.

Aynı ayda, Britney, Kevin Federline ile nişanlandığını müjdeledi. Bu ilişki Kevin'in eski sevgilisinin hala hamile oluşundan dolayı bayağı yadırgandı, hatta Britney'in onları ayırdığı söylendi; fakat işin gerçeği Kevin'la eski sevgilisi Shar Jackson çoktan ayrılmışlardı.

18 Eylül 2004 günü Britney süpriz bir şekilde Kevin Federline ile dünya evine girdi. Düğüne sadece 27 kişi davet edildi.

2004'ün sonlarına doğru Britney kariyerine bir ara vermek istediğini belirtti ve People dergisine '' Genç bir anne olmak istiyorum, gelecek yıl 23 yaşımda, anne olmayı istiyorum'' dedi. Britney kariyerine ara vermiş olsa da Britney Spears Endüstrisi çalışmaya devam etti ve 2004 yılının Eylül ayında Curious adlı bir parfüm çıkardı. Elizabeth Arden tarafından çıkarılan parfüm ilk haftasında en çok satan albüm olarak tariha geçti. Bir yılın sonunda Curious'ın kazancı $100 milyon a ulaştı ve 2005 yılında Fragrance Foundation tarafından ''En İyi Kadın Parfümü'' ödülünü kazandı. 2005 yılının Eylül ayında ise Britney ikinci parfümünü, Fantasy'yi, piyasaya sürdü. 2005 yılının tatil döneminde Fantasy de en çok satan parfümler arasında yerini aldı.

Spears'ın ilk koleksiyonu Greatest Hits: My Prerogative 2004 yılının sonbaharında piyasaya sürüldü. Promosyonun olmayışı nedeniyle albüm Amerika'da ilk hafta 255,000 satarak 5. sıradan listelere giriş yaptı. İngiltere'de ise ilk haftada 115,000 satarak tarihte ilk haftasında en çok satan toplama albüm oldu (Shania Twain, Madonna ve Whitney Houston'ı geçerek). 2005'in ilkbaharında da Britney ve Kevin'ın yer aldığı Chaotic isimli bir reality show UPN'de gösterime başladı.

Britney Spears hamile olduğunu 2005 yılının Nisan ayında internet sitesinde açıkladı. Aynı ay Britney hastaneye kaldırılarak 48 saat boyunca doktor kontrolü altında kaldı. Daha sonra yaptığı açıklamaya göre biraz kanama olmuştu ve Britney her şeyin iyi olduğundan emin olmak istemişti. Britney, 14 Eylül günü, Santa Monica’da Sean Preston Federline isimli sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Britney ve Sean iki gün hastanede kaldı.

Bebek döneminde Britney hayranlarını ilgisiz bırakmadı. İlk önce 2005’in sonlarına doğru Britney, B In The Mix isminde bir remix albüm piyasaya sürdü. Daha sonra şubat ayında Will&Grace dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı. Bölüm Mart ayında televizyonlarda yayınlandı. Ayrıca Nisan 2006’da Curious’un geliştirilmiş şekli olan In-Control’ü kozmetik marketlere sundu.

Mayıs 2006’da Britney The Late Show with David Latterman şovuna katılarak ikinci bebeğine hamile olduğunu sürpriz bir şekilde açıkladı. Ayrıca Britney’in şu sıralar beşinci stüdyo albümü üzerinde çalışmakta olduğunu müzisyen Jonathan Rotem doğruladı.

Yıl 1998-1999(Britney ilk albümü olan Baby one more time'i yayınladı.Albüm haftalarca satış rakamı olarak 1 numarada yer aldı ve aynı yol mtv video müzik ödüllerinin açılış gösteriyle herkesten büyük övgü aldı)

Son düzenleme:
çook severim ben bu kadını yaa yaşadığı onca şeyden sonra yine toparladı ya kendini helal olsun yerimseniben

Yıl 2000;(2. albümünü yayınladı ve bu albümde listelere 1. numaradan girdi ve haftalarca öyle kaldı.

Son düzenleme:
ilk klibini hatirliyorum da..
tey tey tey.. harikaydi yahu.. cok sevmistim ben de bi zamanlar :)

çok manasız bakıyor bence.
evet yüzü güzel ama bakışlar da mana olmadıkça ben birşeye benzetemiyorum açıkçası

Yıl 2001;Britney ilk olarak You Drive Me Crazy singleni yayınladı ve daha sonra kendi adını taşıyan britney albümünü çıkardı

Son düzenleme:
her klıbi şahane ama toxic klibi harikaydı yaa tüm dişiliğini gösterdi taş gibi hatun maşallah
klipten bi kaç foto
britneyspearstoxic.jpg

toxici.jpg

linkingirlvsbrtney.png

algmbsfw6zjqs2rm3ce27nk.jpg

Kendısını sadece album yonunden taktır ettıgım ve begendıgım kadın sanatcılardan bır tanesı :) Severım gıysılerı de cok elıt...

bu kıza bayılıyorum... cok iyi toparladı kendini.. tarzıyla sesiyle muhtesem bence...

fotolara devamm:sm_cool:
15britneyspears.jpg

Ünlüler dünyasında en beğendiğim ve hoşuma giden kişi,ve albümleride çok başarılı.
Büşra bilirsin Wma performansındandı bu resim evet dansı falan çok kötüydü ama ben vücudunu saçını başını burdada oldukça beğendim çokta şişko gözükmüyor gayet iyi bence : ) Bunlarda 2003 yılına ait Rolling Stones fotoğraf çekimleri,tam bir çıtır

konunun takipçisiyim :nazar:

Son düzenleme:
X