• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm dünya onu konuşuyor! 300 yıllık sırrı çözdü...

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
İngiliz matematikçi Sir Andrew Wiles, 1637'de ortaya atılan matematik problemini çözünce Abele Ödülü'ne layık görüldü. Sir Wiles, 495 bin sterlinlik para ödülünün de sahibi oldu
Sitene Ekle
tum-dunya-onu-konusuyor-300-yillik-sirri-cozdu--6746908.Jpeg

İngiltere'de, Oxford Üniversitesi Profesörü Sir Andrew Wiles'in (62) ünlü Fransız matematikçi Pierre de Fermat tarafından 1637'de ortaya atılmış ancak çözülememiş oldukça uzun problemi 1994'te çözdüğü açıklandı. İngiliz ve Amerikan üniversitelerinden onur dereceleri alan Wiles'in çözdüğü "Last Teorem" isimli probleme göre göre xn + yn = zn denklemindeki "n", 2'den büyük olması durumunda, sonuç tamsayı olamıyor. Profesör ödülü kazanmasının ardından, "Bu büyük bir onur... Fermat'nın denklemi genç yaşlardan beri en büyük tutkumdu ve onu çözmek bana büyük bir tatmin duygusu verdi" diye konuştu. Wiles, bu eski problemin çözümünün genç insanlara başka problemleri çözmek konusunda esin kaynağı olmasını umduğunu söyledi.

MATEMATİĞİN NOBEL'İ

Norveç Fen-Edebiyat Akademisi tarafından verilen ve matematiğin Nobel'i olarak bilinen "Abel Ödülü"nü alan Sir Wiles, 495 bin sterlinlik (yaklaşık 2 milyon lira) para ödülünün de sahibi oldu. "Andrew J Wiles, çok nadir matematikçiden biri" açıklamasında bulunan akademi, Wiles'in teoreme sunduğu ispatın, matematik için çığır açtığını açıkladı. Wiles problemi çözdüğü 1994'te Princeton Üniversitesi'nde çalışıyordu. Ünlü matematikçinin çözüme ulaşana kadar 6 sene boyunca gizlilik içinde çalıştığı belirtiliyor. 1829'da hayata veda eden Norveçli matematikçi Niels Henrik Abel'in adı verilen ödül komitesi ilk kez 2001'de Norveç Hükümeti tarafından kurulmuştu.

http://www.milliyet.com.tr/tum-dunya-onu-konusuyor-300/dunya/detay/2211118/default.htm

Analar ne evlatlar doğuruyor :KK53:
Adam 62 yaşında :KK53:
Doğuran çoktan doğurmuş, ama tip malzemesinden sakınmış yav:KK53:
One sap sarı :KK51:
(İşte buradan %100 Türk kafası olduğum ortaya çıkıyor, adamın yaptığı ile değil, dış görünüşüne takılmak:KK51:)
Bu arada problemden bişey anlamadım:rolleyes:

Adam 62 yaşında :KK53:
Doğuran çoktan doğurmuş, ama tip malzemesinden sakınmış yav:KK53:
One sap sarı :KK51:
(İşte buradan %100 Türk kafası olduğum ortaya çıkıyor, adamın yaptığı ile değil, dış görünüşüne takılmak:KK51:)
Bu arada problemden bişey anlamadım:rolleyes:
Tipine önem vermemişler.Aceleye geldiyse demek ki  :KK70:
Sorudan bende birşey anlamadım zira anlasaydık bu haberde biz olurduk :confused:

Tipine önem vermemişler.Aceleye geldiyse demek ki  :KK70:
Sorudan bende birşey anlamadım zira anlasaydık bu haberde biz olurduk :confused:
Yalnız adama bakınca, biz Türk kadınının tezini çürüten bir özelliği var, hani Türk anneleri ye yavrum, zekan açılsın, aman bu yemiyor ondan salak tezini çürütmüş:KK53:
Ne biçim zayıf.. Görüldüğü üzere Türk anneleri ve anne adayları, işkembe düşkünü tembel evlattansa, böyle kuru kapçık dediğimiz türde zeki evlatlarımız olsun inşallah:KK48:
(Verilmek istenen kamu spotu, çocuklara tıkıştırıp durmayın, zekalarına bir faydası yok görüldüğü üzere :KK48:)

Yalnız adama bakınca, biz Türk kadınının tezini çürüten bir özelliği var, hani Türk anneleri ye yavrum, zekan açılsın, aman bu yemiyor ondan salak tezini çürütmüş:KK53:
Ne biçim zayıf.. Görüldüğü üzere Türk anneleri ve anne adayları, işkembe düşkünü tembel evlattansa, böyle kuru kapçık dediğimiz türde zeki evlatlarımız olsun inşallah:KK48:
(Verilmek istenen kamu spotu, çocuklara tıkıştırıp durmayın, zekalarına bir faydası yok görüldüğü üzere :KK48:)
Allahtan benim kız diyet yapıyor.:KK70:
Aldığı ödülde iyi para
Mune Mune bodrumdaki istediğiniz yazlığa kaynak buldum:confused:

Yeminne o problemi o şekil çözmek benim aklıma gelmişti :110:

O değilde benim en büyük hayalim kimsenin yapmadığı bişey yapmak, işte böyle çözülemeyen problem çözmek, icat yapmak, karbonmonoksit salınımını azaltmak, kendi kendine ütü yapan ütü yapmak, falan filan.

Mucitlerin ve kaşiflerin hayatlarını kıskanarak okurum, laa nasıl benim aklıma gelmedi derim, mesela bu adam size göre sarı ve zayıf bana göre kıskanılacak bir tip.

Bende mucit olacam, tarih beni de yazacak, beyaz showa çıkacam (meşhur olan herkes bir gün beyaz showa çıkacak o bakımdan), vuracam kırbacı, vuracam kırbacı :KK57:......

ZeyMurEl ZeyMurEl Kendi kendine ütü yapan ütü yaparsan bankadan kredi çekip sponsor olmaya razıyım:KK3:

Okey, projeyi hazırlayıp gider listesini eke koyuyorum canım, önce prototip üretmem gerek takdir edersinki, sonra seri üretime geçer KK'da siftah yaparız :)

Okey, projeyi hazırlayıp gider listesini eke koyuyorum canım, önce prototip üretmem gerek takdir edersinki, sonra seri üretime geçer KK'da siftah yaparız :)
Ama olay ütüyü yapmakla kalmıyor, kendi kendine katlama yapacak bir şeyde lazım:KK53:
Şahsen ütüden yılmam, ütüyü yaparken o katlama faslına uyuz oluyorum.. Eminim bir sürü kişide böyle düşünüyordur:KK47:
Sen katlayıcıyı da yap, biz kendimiz yerine yerleştiririz ütülenip, katlanmış eşyaları :KK45:
O kadarcıkta hareket edelim :KK51:

Ama olay ütüyü yapmakla kalmıyor, kendi kendine katlama yapacak bir şeyde lazım:KK53:
Şahsen ütüden yılmam, ütüyü yaparken o katlama faslına uyuz oluyorum.. Eminim bir sürü kişide böyle düşünüyordur:KK47:
Sen katlayıcıyı da yap, biz kendimiz yerine yerleştiririz ütülenip, katlanmış eşyaları :KK45:
O kadarcıkta hareket edelim :KK51:

O zaman ben robot yapayım, caponlar yapıyor ama bir türlü seri üretip satamadılar. Yok onu yapıyo, yok bunu yapıyo ee hani nerede bu robotlar.

Buda bana düştü demekki, tarihe ev robot hizmetçisi yapıp geçmek varmış kısmette.

Sonrada her işi robot yapıyo Zeymur döt döbet sahibi olduk, bizi oturduğumuz yerden zayıflatan bişey yap derseniz yapmam, hıhh.

O zaman ben robot yapayım, caponlar yapıyor ama bir türlü seri üretip satamadılar. Yok onu yapıyo, yok bunu yapıyo ee hani nerede bu robotlar.

Buda bana düştü demekki, tarihe ev robot hizmetçisi yapıp geçmek varmış kısmette.

Sonrada her işi robot yapıyo Zeymur döt döbet sahibi olduk, bizi oturduğumuz yerden zayıflatan bişey yap derseniz yapmam, hıhh.
Evet eveett :KK48:
Şimdi sen bir de kabin yap, biz içine girelim, 10 dakika sonra kaç beden istiyorsak incelmiş olarak çıkalım :KK53:
Hatta o kabinde beklerken boş durmasın, saçlarımızı yıkasın, fönlesin :KK70:

Evet eveett :KK48:
Şimdi sen bir de kabin yap, biz içine girelim, 10 dakika sonra kaç beden istiyorsak incelmiş olarak çıkalım :KK53:
Hatta o kabinde beklerken boş durmasın, saçlarımızı yıkasın, fönlesin :KK70:

O zaman seni kuaförle bi saunaya sokayım, sen zayıflarken kuaförde saçını yıkasın fönlesin.

Bu işini görür sanırım :KK14:

Norveç matematikte çok ileri biz yerlerde sürünmeye ve dalga geçmeye devam edelim , eğitim düzeyimiz epey düşüp herkes rahatının peşinde

Back