• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm Çikolata Kisti olanlar buraya , bilgi alışverişine ihtiyacım var:((

Antalya83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2011
1
0
36
Antalya
Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım.28 yaşında ve bekarım.
Sol yumurtalığımda 7,5 cm çikolata kistim var.
İlk olarak ekim 2010 tarihinde kasıklarımdaki ağrıdan dolayı doktora gittim, 3,50 cm kistim olduğu ve doğum kontol hapıyla tedavi edileceği söylendi.kistimin cinsiyle ilgili bilgi verilmedi.2011 Temmuz ayında baska bir doktora gittim , kistimin 7,50 cm olduğu ve acilen ameliyat olmam gerektiği söylendi.kistimin cinsiyle ilgili yine bilgi verilmedi. Biraz araştırma yaptım ve 3. kez doktara gittim bu doktorum bunun çikolata kisti olduğunu ameliyat önermediğini çünkü ameliyattan sonra %90 tekrarladığını , tekrar tekrar ameliyatın yumurtalıklarım için zararlı olduğunu,bunun yerine yine doğum kontrol hapıyla büyümeyi kontrol altında tutmamızı evlendikten sonra sağlıklı olan sağ yumurtalığım sayesinde hamile kalmaya çalışmamı eğer olmazsa ancak o zaman kistin ameliyat edilmesi ,eğer o da olmazsa en son şansımın tüp bebek olduğunu söyledi. Hala bu konuyla ilgili araştırma yapıyorum okuduğum bazı yazılarda ameliyat edilmeyen kistlerin patlama riski olduğu ve patlama durumunda çıkacak sıvının yumurtalıklarda ve bazı iç organlarda ağır tahribat meydana getireceğini okudum.Ne yapmam gerektiğini , kime inanmam gerektiğini bilmiyorum Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen hikayenizi benimle paylaşın...Sevgiler...

Merhaba, bu sitede çikolata kistiyle ilgili her yazıyı okuyan bazen umutlanan fakat kendimde olumlu bir şey göremediğimden üzülen biriyim benimde senin gibi sol tarafımda 3,5 cmlik bir çikolata kisti var tesadüfi olarak öğrendim midemden rahatsızdım ultrasonda çıktı 3 yıla yaklaştı öğreneli çok doktora gittim bulunduğum yerdeki en iyi hocalara genel olarak ameliyat önermediler çünkü sana denildiği gibi yenileneceğini ameliyat olmanın gerek olmadığını ve istersem bebek için uğraşmamı hamile kalabileceğimi söylediler ama üç yıldır bebek olmadı neler denemedimki tüm ot çöp kür neler duyduysam olmadı her işte bir hayır vardır diyorum senin 3,5 cmmi yoksa 7,5 mu hangisi 7,5 sa boyutu büyük gibi geldi bilemiyorum üçüncü bir doktora danış derim evlenincede çocuk için çabala derim ben benimki bir kere aspire edildi yani içi boşaltıldı bir ay sonra gittiğimde tekrar yerli yerinde duruyordu çok lanet bir kist ama bu şekilde gebe kalabilen bir kısımda var ne mutlu onlara ben sağlık istiyorum artık gerisi boş doktorlara gitmekten sıkıldım ama onlarsızda olmuyor sana çok geçmiş olsun arkadaşım kib

benimde sol yumurtalığımda 4 cm lik bir kistim var. haziran ayında normal bir kontrol sırasında öğrendim. ağrım sızım hiç yok. 7 aydır bebek için deniyorum fakat henüz olmadı. bir sürü farklı dr.a göründüm en sonunda 6 ay daha beklemeye karar verdim. bu süreçte oldu oldu olmadı laporoskopi düşünüyorum oda olmadı tüp bebeğe geçerim diyorum. hiç boşu boşuna yıllarca bekleyemem. zaten yaşım 28 neyi beklicem ki yani kendi kendine gebelik olmuyor o belli.

konu sahibi arkadasım sana gelince bekarsın anladığım kadarıyla. 7.5 cm oldukça büyük. kendi kendine patlayıp organlara zarar verme ihtimali mevcut. aslında laporoskopi ile tüm odaklar temizlenip akabinde bekarsan şayet doğum kontrol hapları ile baskılayabilirsiniz. en azından evlenip bebek düşününe kadar bu şekilde kontrol edilebilir diye düşünüyorum.

Merhabalar.Geçmiş olsun öncelikle.Kesinlikle aynı dertten muzdaribiz.Ben de bekarım 23 yaşındayım.2 yıl önce 7.5 cm lik çikolata kistim alındı yani aspire edildi.Ara ara gittiğim kontrollerde 3 4 cm ik kistler her zaman oluyordu.Bu yaz ramazandan önce bi gideyim kontrole dedim ve şok geçirdim resmen kistim 11 cm e ulaşmış:( Mr istediler mr a girdim 5,5 cm lik iki kist birleşik gibi duruyormuş meğerse.Bu arada kandaki tümör belirteçlerim ca 125 çok yüksekti bu yüzdden kanserim sandım,doktorlar da öyle sandı.İstanbulda bir doktora gittim adam baya iyi bu konuda ameliyat ol,kist günden güne büyüyor ama her ameliyatta yumurtalarına zarar veriyor dedi.Size dedikleri gibi.Bu arada kist de yumurtarta hücrelerinin bir kısmını yiyormuş yani ameliyat olmak da olmamak da sonuç değil ikisi de zararlı.Kızım sen bir an önce evlen çocuk sahibi olmaya bak dedi,büyük ihtimal normal yollarla olmayacak,alternatif yolları deneriz o zaman olur dedi.Ben şimdi Ankaradayım burda iyi bir doktor bulup olacağım ameliyatı

kesinlikle tekrar eden bi kist dr un sölediği kesinlikle mantıklı ama doğum kontrol hapını sürekli kullanmalısın ve sürekli kontrol olmalısın 2kez çikolata kisti ameliyatı oldum ikisindede tekrar etti sonuç bu şuan 5 cmlik var yine ama olmak istemiyorum

Back