• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tulum peyniri nasıl saklanmalı?

asistan27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
384
10
96
Diğer
ramazanda aldığım bir kg luk bez tulum peyniri tadında tuhaflık oldu diye değiştirdik eşim yerine bidon tulumdan 1 kg yakın kestirmiş 3 parça üçgenin bir parçasını yedik ama aynı tat bozukluğu ve koku olmaya başladı acaba diyorum kalan 2 kalıbı nasıl saklamalıyım dolabım +4 derece, ve sabahları sadece ben kahvaltı yapıyorum evde eşim haftaiçi yapmaz yani kalan 2 kalıp uzun süre kalacak gibi sizce nasıl saklamalıyım?

cnmm tulum peyniri hemen bozulan türden bi peynir çeşidi..bende bir kiloluktan alıyorummm buzdolabı poşetlerine bölüyorummm....her yiycegimiz zaman geceden indiriyorum buzluktan normal bölüme..4-7gün yiyorus:)en fazla bi hafta durabilio zatennn sonra bozuluyo:)

cnmm tulum peyniri hemen bozulan türden bi peynir çeşidi..bende bir kiloluktan alıyorummm buzdolabı poşetlerine bölüyorummm....her yiycegimiz zaman geceden indiriyorum buzluktan normal bölüme..4-7gün yiyorus:)en fazla bi hafta durabilio zatennn sonra bozuluyo:)

aslında aklımdan geçiyordu buzluğa atmak ama bilirsin beyaz peynir buzluktan çıkınca dağılıyor dökülüyor umarım bunda olmaz, denicem arkadaşım çok sağol sonucu paylaşırım opuyorumnanaktan

üfffffff çok severim walla tulum peynirini. Uzun zamandır da yemiyordum canım çekti :))))

bnde kışlık tulum aldım, marketteki adam buzluğa at yiyeceğiniz zaman geceden buzdolabın alt tarafına indir tüket hiçbirşey olmaz dedi,kullanıyorum bnde kış gelmeden bitecek bu gidişle

ben 3 kg luk bidonlarda alıyorum.bi yemelik poşetlere ayırıyorum.geceden çıkarıoyurm,sabaha hazır oluyor,bişey de olmuyor.

ya keşke böle buzlukta saklamasını çok önceden sorsaydım, koku biraz farkediyor ama genede daha ilerlemeden hallettim buna şükür, teşekkürler hanımlar

yörsandan 11 ay önce tulum peyniri almıştım tupperda normalbuzdolabı kısmında saklıyorum bişey olmadı

Bayram tatili vesilesiyle evde olmayacağımdam tulum peyniri bozulmadan nasıl saklarım derken burayı görünce çok mutlu oldum...
ben buzluga minik parçalara ayırarak koymaya karar verdim.
tupperware soran arkadaşlara söylemke istiyorum.bu ürünlerin çok iyi olduklarından bahseden çok kişi var...bende bundan harektele oldukça fazlaca (tüm plastik esyalarım +bir sürü ıvır zıvır) aldım.bir çok konuda iyiler ama öle söylendiği gibi peyniri aylarca bozulmadan saklaması filan söz konusu değil max 15 gün derim ben size...tecrübeyle sabit...kaliteli mallar ama mucize beklemeyin..

Son düzenleme:
Yiyeceğiniz kadarıyla poşetlere bölüp dondurucuya atın hiçbirşey olmaz

Back
X