Tül Perde

NILBERA

SeVGi KeLeBeĞi
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
6.086
96
363
38
Tül Perde

Ipek, polyester, tergal, organze, şifon, vual, keten, kesme, jakarlı v.b tül çeşitleri kullanılarak tasarlanan perdelerdir. Tül perde, klasik yada modern her mekanda kullanılabilen bir perdedir. Farklı pili modelleri ve uygulama şekilleri ile kullanıcıların tercih ettiği, modası geçmeyen bir perdedir.

Tül perdeler tek kullanılabileceği gibi, farklı tasarımlarla birlikte de kullanılabilir. Kullanılacak tül perdenin kumaş seçimi yapılarken, kullanım amacı göz önünde bulundurulmalıdır. Kullanımda estetik ön planda ise ipek, organze, şifon gibi ince dokumalı tüller, fonksiyonellik ve örtücülük ön planda ise dokuması biraz daha kalın olan vual, keten, polyester tüller tercih edilebilir. Tül perdeler, kullanılan kumaş cinsine ve üreticilerin temizlik talimatlarına göre, sadece kuru temizleme yapılarak yada 30° de perde yıkama programında veya hassas yıkama programında yıkanarak temizlenebilir.

alıntıdır

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Biz ettik siz etmeyin diye yeni alışveriş yaptığımız bir perdeciden çektiklerimizi yazayım. Eminönünde tanınmış bir markanın adıyla çalışıyor. O firmanın yetkilisine de mail attım bakalım ne cevap gelecek? ısteyene özelden mail atarım onunla çalışmamaları için.

1- 2.15 Güneşlik boyu olsun dedik. 2.10 yapmışlar. Tül 2.15, güneşlik 2.10 olacak iş mi?
2- Bir odanın camı için Eni 3.15 verdik. Güneşliği de tülü de 3.00 yapmışlar.
3- Ayrıca tüm tüllerin pilesini de 1'e 2.80 anlaştık, 2.50 yapmışlar.

Bu kadar küçük hesaplar yapmak nasıl akıllarına gelebiliyor? Çocuk oyuncağı mı bu insanlar hergün evine perde diktirmiyor? Verdikleri fiyat kurtarmıyorsa kurtarmıyor diyebilirdi? Ben nasılsa burdan kar çıkarırım diyip bizim bütün hevesimizi kursağımızda bırakmaya ne hakkı var?

Belirtmeliyim ki diğer perdeciyle aynı fiyatı sanki indirim yapmış gibi verdi. Sadece tülü ve güneşliğini tanınmış bir marka kullanacağı için onunla anlaştık. Sonuçta çalmaya cesaret edemez diye düşündük ama adam resmen heryerden çalmış. Ayıp ama utanma kalmamış ne yapalım?

Eğer adını burada yazmam yasak değilse yazarım. Sonuçta birbirimizi böyle dolandırıcı esnaflara karşı korumalı uyarmalıyız..

Canım geçmiş olsun. Malesef oluyor bunlar sen ilk heyecan evinin herşeyi kusursuz olsun istiyorsun ama bunu gölgelemek adına sırf 3-5 kuruş para uğruna herşeyi mahvedebiliyorlar.

Benimde bir arkadaşımın çeyizini seriyoruz düğüne 5 gün vardı perdeler geldi herşey hazır dedik. Arkadaşım farketmedi, ben perdelere bakmak için bir geldim perdenin bir bölümü aşağıda bir bölümü yukarda dikiş rezaleti, arıyoruz açmıyorlar bilen bilir Bursa da ki Cumhuriyet caddesinde ki bilindik bir markanın şubesi. Sonra baskın yapar gibi 4 kişi kalktı gitti bizimkiler sonra düzeltildi ama ya o hayal kırıklığı ne olacak. Herifler resmen hatalı tülden dikmişler perdeyi.

Bir süre sonra bende perde diktirme telaşına düşücem çok korkuyorum böyle sorunlarla karşılaşacağım diye. Bursalı arkadaşlar perdeci önerilerinizi bekliyorum. opuyorumnanaktan

fatobors teşekkür ederim desteğin için. Markası brilliant taç yani mağazanın kullandığını söylediği kumaş markaları. Kapısında ve kartında da bu markalar yazıyor. Artık ona da inanmıyorum ya neyse. Ben zaten brilliant'a şikayet ettim. Müşteri temsilcisi, onlar bayimiz değiller ölçüler konusunda bir yaptırımımız yok ama aradık şikayetinizi ilettik dediler. Savunmasında tabi biz kendilerini ölçüler konusunda bilgilendirdik demişler. Annem ertesi günü gitmişti ona tüller fire verdi o yüzden 2.80 değil pileler 2.50 oldu demiş. Ya nasıl esnafsın sen insan der ki istediğiniz pile ölçüsünü fireyi de gözönünde bulundurarak verin. Bize öyle birşey demedi ki. Şeytan bunlar yaa. Neyse Mahmutpaşa sokağında bu söylediğim düjkkan aman uzak durun benden söylemesi ben sinirimden öldüm. Gücüme giden bizi aptal yerine koyması. Resmen dolandırdı bizi. Haram olsun ama. Kesinlikle helal etmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…