merhaba.bundan 7 ay önce tekonsadan toshiba marka bilgisayar aldım.7 aydır kullanıyorum aldığım ilk günden beri tek şikayetim ısınmasıydı ama pek önemsemedim her bilgisayar ısınır diye.sonra bilgisayarım kapandı ve acılmadı.bende teknosaya geri getirdim servise göndermeleri için.bide sağdon soldan duyduğum kadarıyla servise giden ürünlerde karışmalar oluyormus bu nedenle bilgisayarın bataryasına sarz aletine vs adımı yazdım ve resimlerini cektim.bikaç gün sonra toshiba servisi beni aradı.bilgisayarımda yetkisiz müdahale olduğunu garanti kapsamı dısında anakart değişimi yaptırdığımı anakartın bilgisayara ait olmadığını söylediler ve benden 1000 tl para istediler bilgisayarıda 1800 tlye almıştım.ben itiraz ettim bilgisayarım format için bile bilgisayarcıya gitmedi hatta evden cıkmadı.tekrar inclettiler ve aynı sonuc cıktı hatta tüketici hakları hakem heyeti ile telefonda görüştürdüm geri adım atmadılar bilgisayarı nereden aldıysanız orası ile görüşün dediler ve bilgisayarımı yapılmadan geri gönderdiler.teknosa ile görüştüm onlarda bişey yapmıyorlar.benim aklıma gelen ya bilgisayar bana geldiğinde kullanılmıstı yada toshiba bedel fazla cıktı diye bana yıkmaya calışıyor masrafı.mantık acısından bakıldığında anakart gibi biton para gerektiren bi masarafı ben neden garantisi varken cebimden vereyim bunu yapmak için saf olmak lazım bence.tüketici hakları ile görüştüm 380tl para istediler davayı acmam için.bu konuda bilgisi olan varmı acsam kazanabilirmyim yani anakartı benim değişmediğimi ispatlama olasılığım varmı.eğer kazanırsam masraflarıda alıcama ama kazanamazsam zararımın ustune 380 lirada eklenicek.