• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüketici hakem heyetine gitme aşamaları

blankenese

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2011
118
80
298
Ankara
Merhabalar, yaklaşık bir hafta önce bellonadan depoda hazır olduğu söylenen bir köşe takımı aldım. 2 gün sonra ayakları bile takılı halde ürünü getirdiler, ürünün baza kısmından çivi çıkmıştı baza kısmında bazı yerler kabarmıştı, ayaklarında ufak zedelenmeler vardı. Açıkçası o an itiraz etsem de, ürünü teslim almak istemesem de teslimat tutanağını imzalamak istemesem de (basiretim bağlandı o an herhalde) teslim tutanağını imzaladım. Ertesi gün üründe başka problemler de farkettim. Ayaklarının bile takılı halde geldiği için bana teşhir ürün gönderildiğinden şüpheleniyorum ve ürünü iade etmek istiyorum. Bu durumda izlemem gereken adımları öğrenmek istiyorum, hemen tüketici hakem heyetine gidebilir miyim? Çünkü mağaza ile mümkün mertebe muhattap olmak istemiyorum. Başına böyle birşey gelen birileri varsa izlediği adımları öğrenebilir miyim? Açıkçası 4900 tl ödedim köşe takımı için ve bu şekilde problemli bir ürünü evimde istemiyorum. Fikirler için şimdiden teşekkürler.

Bozuk ürünün bu bozuk yerlerin fotoğraflarını çekin, Bellona bayisine malın ayıplı olduğunu teslim almak zorunda olduğunuz yönünde haksız bir algı yarattıklarını bu sebeple teslime zorladıklarını belirtin. Bu ürün hakkında ya ürünün ayıpsız bir benzeriyle değiştirilmesini bu mümkün değilse bedel iadesini talep edin, aksi takdirde hukuki sürecin başlatılacağını belirtin.
Cevap alamazsanız en kısa sürede örneğin bir hafta sonunda Tüketici Hakem heyetine durumunuzu anlatan bir dilekçe yazın fotoğrafları ekleyin. Bu süreçte tüketici hakem heyetlerine başvuru internet üzerinden ya da e devlet üzerinden yapılabiliyor. Dilekçenizde açıkça ürünün ayıpsız benzeri ile değiştirilmesi veya bu mümkün değilse bedel iadesini istediğinizi belirtin.

Bozuk ürünün bu bozuk yerlerin fotoğraflarını çekin, Bellona bayisine malın ayıplı olduğunu teslim almak zorunda olduğunuz yönünde haksız bir algı yarattıklarını bu sebeple teslime zorladıklarını belirtin. Bu ürün hakkında ya ürünün ayıpsız bir benzeriyle değiştirilmesini bu mümkün değilse bedel iadesini talep edin, aksi takdirde hukuki sürecin başlatılacağını belirtin.
Cevap alamazsanız en kısa sürede örneğin bir hafta sonunda Tüketici Hakem heyetine durumunuzu anlatan bir dilekçe yazın fotoğrafları ekleyin. Bu süreçte tüketici hakem heyetlerine başvuru internet üzerinden ya da e devlet üzerinden yapılabiliyor. Dilekçenizde açıkça ürünün ayıpsız benzeri ile değiştirilmesi veya bu mümkün değilse bedel iadesini istediğinizi belirtin.
Teşekkürler ürünün faturası henüz bana verilmedi, onu istemeye yarın gideceğim çünkü hakem heyetine başvururken fatura gerekliymiş. Mağazada ürün var mı diye de bakacağım ki ürün teşhir miydi iyice anlayabileyim. Tartışmaya girmek beni çok yoruyor, talebimi iletip olumsuz cevap almam durumunda direkt hakem heyetine gideceğim. Sağolun yol gösterdiğiniz için.

Merhabalar, yaklaşık bir hafta önce bellonadan depoda hazır olduğu söylenen bir köşe takımı aldım. 2 gün sonra ayakları bile takılı halde ürünü getirdiler, ürünün baza kısmından çivi çıkmıştı baza kısmında bazı yerler kabarmıştı, ayaklarında ufak zedelenmeler vardı. Açıkçası o an itiraz etsem de, ürünü teslim almak istemesem de teslimat tutanağını imzalamak istemesem de (basiretim bağlandı o an herhalde) teslim tutanağını imzaladım. Ertesi gün üründe başka problemler de farkettim. Ayaklarının bile takılı halde geldiği için bana teşhir ürün gönderildiğinden şüpheleniyorum ve ürünü iade etmek istiyorum. Bu durumda izlemem gereken adımları öğrenmek istiyorum, hemen tüketici hakem heyetine gidebilir miyim? Çünkü mağaza ile mümkün mertebe muhattap olmak istemiyorum. Başına böyle birşey gelen birileri varsa izlediği adımları öğrenebilir miyim? Açıkçası 4900 tl ödedim köşe takımı için ve bu şekilde problemli bir ürünü evimde istemiyorum. Fikirler için şimdiden teşekkürler.
ilk önce mağazayla görüşün derim belki telafi ederler. Olumsuz olursa tüketici hakem heyetine dilekçeyle basvuru yapmanız gerekiyor. Onlar zaten sizi yönlendirir benim mart ayında verdiğim dilekçe yeni sonuclandırıldı. Bilirkişi göndermişlerdi bana şükür ben haklı bulunmusum. Verılen karar da yine size postayla gönderılıyor.

ilk önce mağazayla görüşün derim belki telafi ederler. Olumsuz olursa tüketici hakem heyetine dilekçeyle basvuru yapmanız gerekiyor. Onlar zaten sizi yönlendirir benim mart ayında verdiğim dilekçe yeni sonuclandırıldı. Bilirkişi göndermişlerdi bana şükür ben haklı bulunmusum. Verılen karar da yine size postayla gönderılıyor.
Sizin nasıl bir probleminiz olmuştu?

Tüketici hakem heyeti başvuruları online alıyor galiba, siz nasıl belgeler sunmuştunuz?

Sizin nasıl bir probleminiz olmuştu?
Benim telefonumun hoparlörü orjinal parça değilmiş. Garantide öğrendim bunu heyete bavurdum bilirkişi gönderıldı bana. Karsı taraf hatalı bulundu sımdı onlardan haber beklıyorum ücret için.bence direk hakem heyetine kendiniz gidin dilekçeyle birlikte zaten onlar sizi yönlendirir baska bir sey yapmıyorsunuz bilirkişi gönderebilirler sizede.

Tüketici hakem heyeti başvuruları online alıyor galiba, siz nasıl belgeler sunmuştunuz?
dilekçeyle birlikte fatura gibi şeyler veriyorsunuz onlar sizi yönlendirecektir kendiniz gidip görüşün derim ama önce mağazayla görüşün bence belki maduriyetinizi giderirler baktınız olmadı ondan sonra basvurun heyete

Hemen güncelleme yapayım :) Önce Bellona mağazasına gidip ürünün olup olmadığına baktım, tahmin ettiğim gibi ürün yoktu. Ürünü aldığım kişiye ürünü iade etmek istediğimi söyledim, nedenini sordu ben de sanırım teşhir ürünü gönderilmiş bana ve bazı sorunları var diyerek fotoğrafları gösterdim. Bana teşhir ürünü göndereceğini zaten söylediğini söyledi. Neyse ki tek gitmemiştim mobilya almaya ve yanımdaki arkadaşım da böyle bir konuşma hatırlamadığını söyledi. Zaten teşhir ürünününde ciddi bir indirim olması lazım diye biliyorum, normal fiyattan neden teşhir ürünü almayı kabul edeyim :) Neyse koltuktaki sorunları giderebileceğini söyledi ben de kabul etmedim doğal olarak, bu durumda bile fiyatta indirim yapayım demedi ben de iade talep ettim. Hatta bu gösterdiğiniz sorunlar dışında sorun yoksa almayı kabul ederim dedi, 1 haftada ne yapmış olabilirim koltuğa acaba diye düşündüm açıkçası. Neyse uzatmayayım cumartesi günü koltukları gelip alacaklar, daha sonrasında da para iadesi alabileceğim (yani böyle olmasını umuyorum). Bir daha en azından bellonanın o bayisine gitmeyeceğim kesinleşti :))

Back