• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Tükenmek üzereyim...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Profesyonel uyku eğitimine başvurmalı mıyım?

• Ankete Katılan
    4
  • Anket Kapalı .

Margaret Hale

Ama sen hep bin yıllık bilenmiş inatlarla…
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Kasım 2017
27.912
120.605
598
Merhaba hanımlar. Aranızda bebeğine uyku eğitimi vermek için bir uzmandan danışmanlık hizmeti alan, işbirliğiyle bu eğitimi verip memnun kalan var mı? Bebeğimin uyku düzeni oluşsun diye ne yaptımsa olmadı, her şeyi denedim. İnatla da denemeye devam ediyorum, olmuyor. Özellikle gündüz yarım saat bile uyumuyor. Sizce son çare bu eğitimi verenlere başvurmalı mıyım?

Üç aydan fazla. En fazla uyuması gereken dönem ama doğduğundan beri gündüz uyumuyor. Eğitim de en erken dört aylıkken veriliyor.
Bu ne acele?
Durun bir bakalım, 4. Ayda yepyeni bir gelişim dönemi başlayacak.
Büyüme atağı gelecek, motor becerileri gelişecek.
4 aylık uyku düzeni kurup da 2 yaşında hala aynı şekilde uyuyan bir bebek düşünemiyorum, olamaz da zaten.
Dişi var, hastalığı var, becerileri var, atağı var, ek gıdası, meme savaşı bir sürü şey var.
Var oğlu var yani.

Biraz sabır lütfen.
Ha yazması kolay demeyin, benim ilk çocuğum 1 günde 18 saat!!! uyanık kaldığı için, doktora dahi götürdüm.
Doğduğu günde zaten 2 3 saat uyanık kalıp, 20 şer dakika uyurdu.
Hele 3 aydaki uyku periyodu 7 10 dk uyuyup, 4 saat uyanık kalmaktı.
Zor, biliyorum ama sabır.
6. Ay odasını ayırmayla beraber verin eğitim.

Size söyleyecek tek sözüm var düzelecek:) sabırlı olun yeter ki :)
Sizde ne zaman geçmişti? :( Büyüme hormonlarının salınımı uyku sırasında aktifleştiği için bu dönemde bebeklerde uyku, beslenmeden daha önemli diye okumuştum. Bebeğim bu ay diğer aylarına göre çok az kilo aldı. Sebebini ister istemez buna yoruyorum. Tükenmek bir yana dursun, bu durum aynı zamanda beni üzüyor da...

Bu ne acele?
Durun bir bakalım, 4. Ayda yepyeni bir gelişim dönemi başlayacak.
Büyüme atağı gelecek, motor becerileri gelişecek.
4 aylık uyku düzeni kurup da 2 yaşında hala aynı şekilde uyuyan bir bebek düşünemiyorum, olamaz da zaten.
Dişi var, hastalığı var, becerileri var, atağı var, ek gıdası, meme savaşı bir sürü şey var.
Var oğlu var yani.

Biraz sabır lütfen.
Ha yazması kolay demeyin, benim ilk çocuğum 1 günde 18 saat!!! uyanık kaldığı için, doktora dahi götürdüm.
Doğduğu günde zaten 2 3 saat uyanık kalıp, 20 şer dakika uyurdu.
Hele 3 aydaki uyku periyodu 7 10 dk uyuyup, 4 saat uyanık kalmaktı.
Zor, biliyorum ama sabır.
6. Ay odasını ayırmayla beraber verin eğitim.
Uyku düzeni, daha doğrusu düzensizliği sizinkiyle aynıymış. Şu saat oldu, hala uyutmaya çalışıyoruz. Akşam dokuzda gece uykusuna geçen, gün içinde dört beş kere uyuyan yenidoğanlar duyunca insan ister istemez üzülüyor. Oda ayırma da mutlaka zor bir süreçtir. 6. ay fikri daha mantıklı öyleyse. Teşekkürler. :KK9:

Sizde ne zaman geçmişti? :KK43: Büyüme hormonlarının salınımı uyku sırasında aktifleştiği için bu dönemde bebeklerde uyku, beslenmeden daha önemli diye okumuştum. Bebeğim bu ay diğer aylarına göre çok az kilo aldı. Sebebini ister istemez buna yoruyorum. Tükenmek bir yana dursun, bu durum aynı zamanda beni üzüyor da...
Artık her ay 1 kilo alması beklenmez.oglum ilk 9 ay gündüz uykusu nedir bilmedi.bebeginizde bir anormallik yok.iciniz rahat olsun.yorucu bir süreç ama geçiyor uyku eğitiminin verimli olacağı dönemde degilsiniz bence 4.ay bile erken.dis asi aataklar hastaliklari saymıyorum hepsi egitikq surecini baltalar.ilk 4 ay ağlamadan uyanık kalıyorsa öp başına koy demisti oğlumun doktoru.nitekim uyumayan ama zırt pirt ağlamayan huzurlu bebekti

Artık her ay 1 kilo alması beklenmez.oglum ilk 9 ay gündüz uykusu nedir bilmedi.bebeginizde bir anormallik yok.iciniz rahat olsun.yorucu bir süreç ama geçiyor uyku eğitiminin verimli olacağı dönemde degilsiniz bence 4.ay bile erken.dis asi aataklar hastaliklari saymıyorum hepsi egitikq surecini baltalar.ilk 4 ay ağlamadan uyanık kalıyorsa öp başına koy demisti oğlumun doktoru.nitekim uyumayan ama zırt pirt ağlamayan huzurlu bebekti
Uyumayan, sürekli ağlayan hatta bundan dolayı göbek fıtığı olan, asla kucaktan inmeyen ve emmeyen bir bebek annesi olarak, doktorunuza kocaman alkış😍

Bizimki gaz+uykusuzluktan olsa gerek genelde huysuz. Kucağa alınıp gezdirilince sakinleşiyor. Oyun halısı siparişi verdim, umarım gündüz onunla oyalanabilir. Öyle örnekler görüyorum ki çevremde, artık son çare bu seçeneği düşündüm. Diş, aşı, atak dönemlerini dikkate alacağım. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Bizimki gaz+uykusuzluktan olsa gerek genelde huysuz. Kucağa alınıp gezdirilince sakinleşiyor. Oyun halısı siparişi verdim, umarım gündüz onunla oyalanabilir. Öyle örnekler görüyorum ki çevremde, artık son çare bu seçeneği düşündüm. Diş, aşı, atak dönemlerini dikkate alacağım. Tavsiyeniz için teşekkürler.
O örnekleri hayatınız boyunca göreceksiniz maalesef ki.
Bazen derdim ki hala diyorum ‘bunlar bebekse bendekiler ne acaba’ diye.
Zor bebek, zordur.
Yaşamayan bilmez sadece ahkam keser.
Ama zamanla düzeliyor lafı da yalan, sadece rayına girer, bazı şeyler.
Düzeldi dediğinizde yeniden bozulabilir.
Yani çevrenizdekiler gibi olmasını beklemeyin, sizin çocuğunuzun bir karakteri hatta baskı bir karakteri var annesi:)
İnsan yetiştirmek, insanüstü efor gerektiriyor.

Ay beni de deli ediyor dışarıda gördüğüm ya da çevremde muhattap olduğum çocukların düzeni😂gece gece içlendim gene konunuza günahım neydi ya😂😍

bunlar bebekse bendekiler ne acaba
İşte bugünkü iç sesim ahsjahdjhs.
Misafir olduğumuz evde bugün iki bebekli akraba daha vardı. Bizim oğlanın ağlayıp haykırmalarına rağmen istiflerini bozmadan uyudular (Maşallah). Ben de habire uyku rutinleriyle uğraşıyorum. Duvara uygulasam uyurdu, bizimki hala uyanık.

Sizde ne zaman geçmişti? :KK43: Büyüme hormonlarının salınımı uyku sırasında aktifleştiği için bu dönemde bebeklerde uyku, beslenmeden daha önemli diye okumuştum. Bebeğim bu ay diğer aylarına göre çok az kilo aldı. Sebebini ister istemez buna yoruyorum. Tükenmek bir yana dursun, bu durum aynı zamanda beni üzüyor da...
Bebeğim prematüre doğdu ilk altı ay kolik bir bebekti. Sonrasında diş sancıları falan derken 1 buçuk yaşından sonra düzene girdi o da tam olarak değil. 3 yaşında şimdi gece kendi odasında yatıyor tek sıkıntımız ara sıra gece terörü yaşıyıp uyanıyor. Yanına gidip ışığı açıp aslında neden korktuğunu gösterip yatırıyorum. Sıze tavsiyem bol bol kucağınıza alın. Çok rahatlatıyor bu onları :)

Bebeğim prematüre doğdu ilk altı ay kolik bir bebekti. Sonrasında diş sancıları falan derken 1 buçuk yaşından sonra düzene girdi o da tam olarak değil. 3 yaşında şimdi gece kendi odasında yatıyor tek sıkıntımız ara sıra gece terörü yaşıyıp uyanıyor. Yanına gidip ışığı açıp aslında neden korktuğunu gösterip yatırıyorum. Sıze tavsiyem bol bol kucağınıza alın. Çok rahatlatıyor bu onları :)
Zaten kucağa alışır diyenleri hiç önemsemedim, bu dönemde en çok ihtiyacı olan şey o. Sizinki zor bir bebekmiş. Umarım bizimki de bir an önce düzelir, darısı başımıza. :)

Üç aydan fazla. En fazla uyuması gereken dönem ama doğduğundan beri gündüz uyumuyor. Eğitim de en erken dört aylıkken veriliyor.
Dogdugundan beri uykuyu sevmeyen bi bebegim var 19 aylik hala uyumayi sevmiyor gece emmedigi halde hala kalkiyor, agliyor. Demem o ki nasil baslarsa oyle devam ediyor. Beni uyumamaya uykusuzluga alistirdi vallahi

Dogdugundan beri uykuyu sevmeyen bi bebegim var 19 aylik hala uyumayi sevmiyor gece emmedigi halde hala kalkiyor, agliyor. Demem o ki nasil baslarsa oyle devam ediyor. Beni uyumamaya uykusuzluga alistirdi vallahi
“Uykuyu sevmeyen bebek” diye bir şey var mı gerçekten? Ben uyutmayı beceremediğimi düşünüyorum hala. Bir gün mutlaka uyumaya başlayacakmış gibi geliyor. Belki de bu ümit beni ayakta tutuyor. :D

Merhaba hanımlar. Aranızda bebeğine uyku eğitimi vermek için bir uzmandan danışmanlık hizmeti alan, işbirliğiyle bu eğitimi verip memnun kalan var mı? Bebeğimin uyku düzeni oluşsun diye ne yaptımsa olmadı, her şeyi denedim. İnatla da denemeye devam ediyorum, olmuyor. Özellikle gündüz yarım saat bile uyumuyor. Sizce son çare bu eğitimi verenlere başvurmalı mıyım?
İnstagramda hemşirebiranne sayfasına bakınız.
Çok çok memnunlar

4 ayda uyku eğitimi olmaz ki, çok erken. Verseniz bile diş çıkarma falan döneminde yine bozulur. En güzeli zamana bırakmak. Ağladığı halde almamak gibi katı şeyler yapmak anlamsız. Sonra bu bebek halleri çok özleniyor. Almadan belki biraz sırtını subaylar konuşur rahatlamazsa öyle alırsınız. Çocuğu eğitmek yerini etrafınızdaki insanlarda yardım isteyin. Arada sizi dinlendirsinler

Back