tuhaf insanız valla.....

betxuxl18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2007
70
0
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün verileri gösteriyor ki yerli dizilerdeki popüler isimler, ailelerin favorisi. Hiç kullanılmayan isimler, dizilerde sevilen karakterler tarafından canlandırılınca popüler hale gelebiliyor. 'Kurtlar Vadisi'nin baş karakteri Polat ile 'Haziran Gecesi'nin Havin ve Baran isimleri son yılların en popüler isimleri arasında.

1998'de bin 206 çocuğa verilen Baran adı da aynı dizide Özcan Deniz'in canlandırdığı karakterle birlikte 2005'te 4 bin 660 çocuğun ismi oldu. Sevilen karakterlerin isimlerinde artış yaşanırken 'kötü' karakterlerin isimlerinde azalma oldu. Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) toplum ve ruh sağlığı psikologlarından Gökçen Gökçe'ye göre özellikle eğitim düzeyi düşük kesimde bu tarz eğilimler daha fazla. Memati ismi buna örnek; Memati'nin, 'ölüm, ölüye ait herhangi bir şey' anlamına gelmesi, aileler için pek de bir şey ifade etmiyor.

Betülcüğüm hala ne kadar cahil bir toplumuz görüyor musun.Eğitim şart.

Ya daha da kötüsü var Aleyna.anlamı ne biliyormusunuz?anlamsız bir ek.Yalnızca Kuran'da geçiyor diye saçma sapan manası olmayan isimler konuluyor çocuklara.

valla karekter meselesi insanları anlamak mumkun değil ..

asena kzının adını koymak riskli kızım adın ne..? asena insanın akılna gelen imaj belli ....

hiç bir seyden haberi olamayan çocuklara bunu yapmak gunah yapmayın böyle yaa...

kurandan koymak gerekli ama onuda bilmek gerek mesela kezban kuranda geçiyor ama anlamı yalancı imiş

İsimler gibi popüler olan herşeye bir özenti var memleketimizde,Polat gibi giyinmek,Çakır gibi yürümek,Hülya Avşar gibi popo sallamak,sanırım halkın eğitim düzeyinin düşük olması,eğitim düzeyi derken kimse yanlış anlamasın,illa okul okumak değil,kendini yetiştirmek,eğitmek anlamında kullandım,kişiliklerimizin zayıf oluşu,özenti,merak ve TV programlarında sanatçıların hep basmakalıp olması,misal Hülya Avşara benzeyen bir dünya kadın sanatçı çıkıyor yada Emraha benzerliğiyle ünlenen birileri atılıyor ortaya, bu durum bizleri başkaları gibi yaşamaya,onlar gibi düşünüp,onlar gibi giyinmeye,hatta konuşmalarını taklit etmeye itiyor,bizler özeniyoruz,bu sektörde olanlar üzerimizden ekmek yiyor,Aliye atkısı,Polat yüzüğü,Çakır tesbihi,Miroğlu kazağı,en acısı da ne biliyor musunuz bir katilin taktığı beyaz bere bile moda oluyor ve piyasada beyaz bere kalmıyor.Bilinçli olmayı öğrenemedik,öğrenmeye de pek hevesli olduğumuz söylenemez.Diziler yenilenecek,bizler her yeni dizi furyasında beğenilerimizi yenileyeceğiz,çocuklarımızın isimleri Havin Baran yerine Lamia olacak Rüya olacak,he kötü isimler mi hayır ama özenti duyularak konulmuş isimler:1yes2:

Sevgilerimle...

bir ara usame bin ladin olayından dolayı çocuklarının isimlerini usame bin ladin koymak isteyenlerin haberini okumuştum,ne kadar çabuk etkileniyoruz:KK43:(

ben bir gün evlat sahibi olursam kesinlikle eski TÜRK isimleri koyucam çok hoşuma gidiyor :1yes2:

X