Biliyorum ancak mesela 20 sayfa Her çocuk cizemez. ezbere öğrendiği bilgiden fayda saglayamacagi görüşündeyim yıllardır aynı yöntemler eğitim sistemi yanlış anlatmak istediklerim bunlar tabiki çok başka anlaşılıyor. Çocuğumun evde tepesinde ben dikilerek cizecegi adeta robot gibi biyerden sonra ezbere yapacağı bi harekettense onun daha az yapılıp cocugumun kapasitesine göre bir etkinliğin daha fazla yapılması taraftariyim. Mesela öğretmen 5 sayfa bu odev verip eve not iletebilir çocuğunuzun ilgi alanına göre bir etkinlik yapın gibi tam anlatamıyorum burdan tabi o yüzden yanlış anlasildigimi düşünüyorum. Veya bu benim görüşüm görüşume uygun okullar var çocuğum ilerde orda eğitim alicaktir bu kadar basit :)
Canim o zaman bunu öğretmen müdür eşliğinde bi konuşma yaparak çözebilirsiniz.Biliyorum ancak mesela 20 sayfa Her çocuk cizemez. ezbere öğrendiği bilgiden fayda saglayamacagi görüşündeyim yıllardır aynı yöntemler eğitim sistemi yanlış anlatmak istediklerim bunlar tabiki çok başka anlaşılıyor. Çocuğumun evde tepesinde ben dikilerek cizecegi adeta robot gibi biyerden sonra ezbere yapacağı bi harekettense onun daha az yapılıp cocugumun kapasitesine göre bir etkinliğin daha fazla yapılması taraftariyim. Mesela öğretmen 5 sayfa bu odev verip eve not iletebilir çocuğunuzun ilgi alanına göre bir etkinlik yapın gibi tam anlatamıyorum burdan tabi o yüzden yanlış anlasildigimi düşünüyorum. Veya bu benim görüşüm görüşume uygun okullar var çocuğum ilerde orda eğitim alicaktir bu kadar basit :)
Peki sizce destekleniyormu.benim gözlemlediğim hayır asla desteklenmiyor aksine çocuk dersim bir an önce bitse diye bakıyor.o verilen ödevi anlamak için değil başından savmak için bitirmeye çalışıyor.. ne derseniz deyin ben gördüklerimi söylüyorum ..bunun başka bir yolu olmalı. siz güzel yaklaşımlarla öğrencim geri kalmasın diyorsunuz o yüzden ödevde ödev.. ama allah aşkına öğrenci olan ailelerin evlerine akşamları neler oluyor bir bakınn.. neden öyleyse çocuklar okula gitmek istememekte,,anneler okul açıldığında başlıyor okul kabusumuz demekte.. bir yerde bir eksiklik var o zamanO ödevler kimin iyiliği için Allah aşkına! Öğretmen dersini anlatır çocuk ogrenmezse kimse ona birşey diyemez ama ogrensin diye çırpınırsın ödevle desteklersin kim için
Aslında robot gibi aynı şeyi ezberleyene kadar yapması amaçlardan biri.Biliyorum ancak mesela 20 sayfa Her çocuk cizemez. ezbere öğrendiği bilgiden fayda saglayamacagi görüşündeyim yıllardır aynı yöntemler eğitim sistemi yanlış anlatmak istediklerim bunlar tabiki çok başka anlaşılıyor. Çocuğumun evde tepesinde ben dikilerek cizecegi adeta robot gibi biyerden sonra ezbere yapacağı bi harekettense onun daha az yapılıp cocugumun kapasitesine göre bir etkinliğin daha fazla yapılması taraftariyim. Mesela öğretmen 5 sayfa bu odev verip eve not iletebilir çocuğunuzun ilgi alanına göre bir etkinlik yapın gibi tam anlatamıyorum burdan tabi o yüzden yanlış anlasildigimi düşünüyorum. Veya bu benim görüşüm görüşume uygun okullar var çocuğum ilerde orda eğitim alicaktir bu kadar basit :)
Katılıyorum sizee..Sorumsuz velilerin olduğu gibi baştan savan öğretmenlerde var. Tonlarca ödev verilmesine de karşıyım, hiçbir şekilde kullanılmayan kitapların her gün gelip gitmesine, ilave bir suru kitap alma zorundalığı v.s
Gerçekten durumu olmayan çok kişi var. Neden acındırsınlar kendilerini. Bu sözünüz hoş olmamış.
İstediğiniz çıta yerine o sopa getiren kişide kuklayı öyle yapsın. Buda bir yaratıcılıktır. Bunda yanlış olan ne var ?
Size katılıyorum, ilgisiz çok veli car bu çileden çıkarabilir insanı fakat ilgilenmek isteyip de bunu yapmak için maddi manevi imkanları dar plan kişiler var.
Ev ziyaretlerine gidin isterseniz kendini acındırmaya çalışan o kişilerin.
ancak bu kadar farklı anlasilabilirdi. Benim çocuğum bildiği için sikilabilir diyorum. Sizin dediginizin tam tersini söylüyorum gerçekten anlatmak istediklerim ve anlamak İstedikleriniz çok başka şeylerSizce doğru olan kapasitesi az olan çocuğa daha az yaptırılması mıdır? Oysa benim çocuğum olsa gerekirse diğerlerinden 2 kat daha fazla emek harcasın ama onlarla eşit düzeyde olsun isterdim.. zira kullanılan organ güçlenir.. misal eli olmayan nice çocuklar ayaklarıyla her işlerini halledebiliyorlar. Eminim ki aileleri kapasitelerinin sınırlarını zorlamışlardır o çocukların.. ama onun yerine kapasitelerine uygun etkinlikler yapsalardı başkalarına daha muhtaç bireyler yetiştirmiş olacaklardı..
Peki sizce destekleniyormu.benim gözlemlediğim hayır asla desteklenmiyor aksine çocuk dersim bir an önce bitse diye bakıyor.o verilen ödevi anlamak için değil başından savmak için bitirmeye çalışıyor.. ne derseniz deyin ben gördüklerimi söylüyorum ..bunun başka bir yolu olmalı. siz güzel yaklaşımlarla öğrencim geri kalmasın diyorsunuz o yüzden ödevde ödev.. ama allah aşkına öğrenci olan ailelerin evlerine akşamları neler oluyor bir bakınn.. neden öyleyse çocuklar okula gitmek istememekte,,anneler okul açıldığında başlıyor okul kabusumuz demekte.. bir yerde bir eksiklik var o zaman
Sebep ne oluyor ki?
Peki sizce destekleniyormu.benim gözlemlediğim hayır asla desteklenmiyor aksine çocuk dersim bir an önce bitse diye bakıyor.o verilen ödevi anlamak için değil başından savmak için bitirmeye çalışıyor.. ne derseniz deyin ben gördüklerimi söylüyorum ..bunun başka bir yolu olmalı. siz güzel yaklaşımlarla öğrencim geri kalmasın diyorsunuz o yüzden ödevde ödev.. ama allah aşkına öğrenci olan ailelerin evlerine akşamları neler oluyor bir bakınn.. neden öyleyse çocuklar okula gitmek istememekte,,anneler okul açıldığında başlıyor okul kabusumuz demekte.. bir yerde bir eksiklik var o zaman
ancak bu kadar farklı anlasilabilirdi. Benim çocuğum bildiği için sikilabilir diyorum. Sizin dediginizin tam tersini söylüyorum gerçekten anlatmak istediklerim ve anlamak İstedikleriniz çok başka şeyler
Merkezlerde her seye bir bahane buluyorlar. Yok cocumun sumugunu silmedin, yok cocuma sesini yukselttin rencide ettin, yok benim cocuum ilk 3te yuksek not ver ...
Benim ablam öğretmen. Bir gün bi veli evi aradı çocuğuma otur diye baskı yapıyormuşsunuz, siz nasıl eğitimcisiniz 40 dk nası otursun bi insan diye.. Allah sabırlar versin hepinize
Eğitimci olmayan tüm velilerin eğitim hakkında fikirleri var zaten baksana buradaki arkadaşlarda ödevlerin gereksiz olduğunu düşünüyorlar neye dayanarak anlamıyorum.
Benim ablam öğretmen. Bir gün bi veli evi aradı çocuğuma otur diye baskı yapıyormuşsunuz, siz nasıl eğitimcisiniz 40 dk nası otursun bi insan diye.. Allah sabırlar versin hepinize
Eğitimci olmayan tüm velilerin eğitim hakkında fikirleri var zaten baksana buradaki arkadaşlarda ödevlerin gereksiz olduğunu düşünüyorlar neye dayanarak anlamıyorum.
Aynen bir bakıyorsunuz öğrencinin tek dersi yokki matamatiği var verilen ders 3 sayfa 4 sayfa .türkçesi var verilen sayfa 2 ..3 sayfaBiliyorum ancak mesela 20 sayfa Her çocuk cizemez. ezbere öğrendiği bilgiden fayda saglayamacagi görüşündeyim yıllardır aynı yöntemler eğitim sistemi yanlış anlatmak istediklerim bunlar tabiki çok başka anlaşılıyor. Çocuğumun evde tepesinde ben dikilerek cizecegi adeta robot gibi biyerden sonra ezbere yapacağı bi harekettense onun daha az yapılıp cocugumun kapasitesine göre bir etkinliğin daha fazla yapılması taraftariyim. Mesela öğretmen 5 sayfa bu odev verip eve not iletebilir çocuğunuzun ilgi alanına göre bir etkinlik yapın gibi tam anlatamıyorum burdan tabi o yüzden yanlış anlasildigimi düşünüyorum. Veya bu benim görüşüm görüşume uygun okullar var çocuğum ilerde orda eğitim alicaktir bu kadar basit :)
Yok anlaşamicaz.. ben kendi adıma konuşmadımm cocuklarda gözlemlediklerimi söylüyorum şu sistemde ödevler çok fazla veriliyor. gündüz zaten okulda çocuk evet verilsin tamam ama nedir matematik 2 sayfa türkçe3 sayfa ingilizce 2 sayfa vs vs ve bir gecede isteniyor buu sizce mantıklımı..benim anlatmak istediğim ne sizin anladığınız nee. tutturmuşsunuz üşeniyorsunuz kelimesini ee daha ne diyeyimm..Siz anne baba olarak ödevi gereksiz görüp çalışan insanım saat kaçlara kadar yapıyoruz diye oflanırsanız çocuğunuzdan hevesle yapmasını bekleyemezseniz.
Bence iki tarafta haklı. Her öğretmen aynı değil her velide aynı değil..
Ödev gereksiz değil fakat çok fazla ödev veren öğretmenler var, ödevleri kontrol ederken de veli mi yapmış kendisi mi yapmış bihaber öğretmenlerde var. O ödev yapılsın da nasıl yapılırsa yapılsın mantığı var.
Bu öğrencileri geliştirmez aksine bıktırır.
Ayrıca 3 5 çocuğu olan var , her birine kendi yapamayacağı ödev verilse o anne baba sorumsuz değildir yetemiyordur.
Yetemeyen doğurmasın cümlesi ise havalarda uçuyor. Herkes kendi şartlarıyla sınanıyor.