- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.669
Hmm anladım, sınıf içi yönetim ve işleyiş biçimleri farklı elbette.Ödevler gereksiz demek istemiyorum söylemek istediğim bazı öğretmenlerin aşırı ödev verdiği çok fazla gördüm bunu. MEB belirliyor ama her öğretmenin yetiştirme tarzında farklılıklar var. zaten ayrı ayrı seviyelerdeki çocukların aynı sınavlara aynı eğitimlere tabii tutulmasinida saçma buluyorum dediginiz gibi herkesin algısı yada ilgisi bir değil ki. Ben bu tarz kişilerden yakındım yani özellikle belirttim size demiyorum diye.
Bu da öğretmenin kendini yetiştirmesi, teknolojiyi takip etmesiyle ilgili bir durum.
Eğitim sistemi baştan aşağı çöp zaten.
Bu saçma sistem içerisinde "iyi, doğru insan olmayı" öğretmeye çalışırken; çocuğuna not istemeye gelen, çocuk aç mı tok mu bilmeyen, hiçbir çağrıma dönmeyen, üstüne gelip bana öğretmenliği nasıl yapmam gerektiğini anlatan velilerden bezmiş durumdayım açıkçası.
Lakin ülke geleneğimiz bu. Kahvede herkes başbakan, teknik direktördür ya o hesap: Çocuğunu iki kez okula getiren anne de maşallah pedogojiyi yalayıp yutmuş değme eğitim kuramcılarına taş çıkaran bir eğitimci olmuş.