Tuhaf, ilgisiz velilerden bıktım.

Ödevler gereksiz demek istemiyorum söylemek istediğim bazı öğretmenlerin aşırı ödev verdiği çok fazla gördüm bunu. MEB belirliyor ama her öğretmenin yetiştirme tarzında farklılıklar var. zaten ayrı ayrı seviyelerdeki çocukların aynı sınavlara aynı eğitimlere tabii tutulmasinida saçma buluyorum dediginiz gibi herkesin algısı yada ilgisi bir değil ki. Ben bu tarz kişilerden yakındım yani özellikle belirttim size demiyorum diye.
Hmm anladım, sınıf içi yönetim ve işleyiş biçimleri farklı elbette.
Bu da öğretmenin kendini yetiştirmesi, teknolojiyi takip etmesiyle ilgili bir durum.
Eğitim sistemi baştan aşağı çöp zaten.
Bu saçma sistem içerisinde "iyi, doğru insan olmayı" öğretmeye çalışırken; çocuğuna not istemeye gelen, çocuk aç mı tok mu bilmeyen, hiçbir çağrıma dönmeyen, üstüne gelip bana öğretmenliği nasıl yapmam gerektiğini anlatan velilerden bezmiş durumdayım açıkçası.
Lakin ülke geleneğimiz bu. Kahvede herkes başbakan, teknik direktördür ya o hesap: Çocuğunu iki kez okula getiren anne de maşallah pedogojiyi yalayıp yutmuş değme eğitim kuramcılarına taş çıkaran bir eğitimci olmuş.

Bir bu var değil mi öğretmeni hemen harcama. İlgilenin, sorumluluk alın desin, aa kötü o öğretmen kaka!
Yazdiklarimdan bunu nasıl çıkardiniz bilemiyorum ancak yazdiklarimin hiçbirine cevap veremediginiz çok açık. Onyargilisiniz dedim yine söylüyorum onyargilisiniz bu konuda başka bişey söyleme ihtiyacı duymuyorum başarılar dilerim.

Okula 1 kuruş bile harcamak istemedikleri için, herşeyi devlet versin, parayı öğretmen harcasın diye[/QUO
devlet bi zahmet versin zaten :) sizin okulu bilmem ama ben aidat dışında her dönem 500 kırtasiye ücreti ödüyorum günde 3 saat okula giden oğlum için. bide eve kağıt göndermişler şu gün veli toplantısı var sınıf sayısı kadar poğça börek getirin diye güldüm çok.

geçen okuldan amigurumi ( örgü bebek ) istediler. yapılışınıda fotoğraflayın dediler. benim elimden geldiği için yaptım. tabi bebek gitti. herhalde kermes yapıp satıcaklar :))

Burada çok anne var Allah aşkına çocuğunuzu ihmal etmeyin okulla ilgili. Veli toplantısına gidin. Çocuğunuzun bir probleminde öğretmeni görüşmek istiyorsa bahaneler uydurup gitmemezlik etmeyin. Anasınıfına giden çocuğunuz olduğunda, durumunuz iyiyken yönetmelikçe istenen aidatı vermemek için kendinizi acındırmayın. Örneğin öğretmen kukla yaptırmak için ayrıntılı anlattığı çubuktan satın almak yerine ağaçtan kesip kocaman bir sopa yollamayın dalga geçer gibi. Öğretmen aile katılım çalışması yani ödev verdiğinde bir yıl içinde Allah rızası için bir kere olsun yapın çocuğunuzla. 5 yıldır ilgisiz veliler gördüm meslek hayatımda ama bu yıl ki iki üç velim gibi insanlar görmedim. Aciyorum cocuklara. İlgilenemeyecek kişi çocuk yapmasın!!
Aynen canim haklısın. Veliler çocukları okula bırakarak sanki Kurtulmuş hissediyorlar.Cocuk orda ne yaptı ona ne lazim vs.vs. amannn ben cok doluyum bu konuda o annesinin ilgilenmedigi cocuk ne kadar mutsuz ve bunun bilincinde bi bilseniz ah ah....

Nerede siz gibi veli. İlçedeyim şu an. Sınıf içinde veli katılımı yaptırmak için veli bulamıyorum. Mesela kütüphane gezisi yapmak için eşlik etmesini istiyorum velilerden hep bahane uyduruyorlar iptal oluyor içimden anne olmak bu mu diyorum çocuğum için herşeyi yaparım demez mi insan
Çalışan anneleri ne yapıcaz. ben çalışıyorum babaannesi getirip götürüyor.toplantı yapıyorlar ama yaşlı kadın hepsine gidemiyor..bende çalıştığım için gidemiyorum.. öğretmeni bir çok etkinlik istiyor sağolsun ama bazısına gönderiyorum bazısına göndermiyorum seçiyorum içlerinden yararlı olanları.. mesela tiyatro gibi olanlara gönderiyorum ama müze gezilerine şimdilik izin vermiyorum..Vee biz kayıt parası vermedik ama her ay 60 tl yatırıyoruz birde 200 tllik alışveriş yaptık istenildi..birde 200 tl aile birliği için istenildi onuda verdik..ve ben evlere bu kadar ödev verilmesine karşıyım..şu an bizim böyle bir sıkıntımız yok daha ana okul ama tır dolusu ödev veriliyor çocuklara bir iki okuma tamam ama bu ödev nedir yaa.. okulda olup bitmeli her şeyy..Evet var öyle pişkinlik yapan veliler. ama azınlıktır.Zaten diğer veliler hemen afaroz ederler böyle velileri.. benim gibi çalışan anneler anca telden öğretmenini arayıp bilgi alabiliyoruzz..

Hmm anladım, sınıf içi yönetim ve işleyiş biçimleri farklı elbette.
Bu da öğretmenin kendini yetiştirmesi, teknolojiyi takip etmesiyle ilgili bir durum.
Eğitim sistemi baştan aşağı çöp zaten.
Bu saçma sistem içerisinde "iyi, doğru insan olmayı" öğretmeye çalışırken; çocuğuna not istemeye gelen, çocuk aç mı tok mu bilmeyen, hiçbir çağrıma dönmeyen, üstüne gelip bana öğretmenliği nasıl yapmam gerektiğini anlatan velilerden bezmiş durumdayım açıkçası.
Lakin ülke geleneğimiz bu. Kahvede herkes başbakan, teknik direktördür ya o hesap: Çocuğunu iki kez okula getiren anne de maşallah pedogojiyi yalayıp yutmuş değme eğitim kuramcılarına taş çıkaran bir eğitimci olmuş.
böyle tipler evde çocuğunun psikolojisini bozup öğretmenin düzeltmesini bekleyenler :)

Aynen canim haklısın. Veliler çocukları okula bırakarak sanki Kurtulmuş hissediyorlar.Cocuk orda ne yaptı ona ne lazim vs.vs. amannn ben cok doluyum bu konuda o annesinin ilgilenmedigi cocuk ne kadar mutsuz ve bunun bilincinde bi bilseniz ah ah....

Aynen ya. Ailelerin, ailesiyle ödevini getirip gösteren çocuğun yanında ilgisiz ailelerin çocukları kendilerini ezik hissettirmeye hakları yok. İlgilenmeyeceksen doğurma!

Sorumluluktan kacicak olsam çocuk yapmazdim tavrinizdan ogretmenliginiz belli oldu :) böyle onyargilarla dolu bir öğretmene çocuğumu teslim etmek istemezdim.. Evet çocuğum eve geldiğinde misal 20 sayfa eğik çizgi çizmek yerine benimle eğitici etkinlikler yapabilmeli. Cocuguma ödev veriyosaniz bu çocuğumun sorumluluğunda olmalı ben müdahale etmeden o ödevi yapabilmeli çocuğum orda kendi eğitimi için var benim çocuğum bir "birey" ödevi sorumlulugu kendine aittir. Daha ağırsa ödevi ben yaptiriyorsam oturup o ödevde bi yanlislik var demektir.
O eğik cizgi dediginiz ne kadar önemli biliyormusunuz????

Çalışan anneleri ne yapıcaz. ben çalışıyorum babaannesi getirip götürüyor.toplantı yapıyorlar ama yaşlı kadın hepsine gidemiyor..bende çalıştığım için gidemiyorum.. öğretmeni bir çok etkinlik istiyor sağolsun ama bazısına gönderiyorum bazısına göndermiyorum seçiyorum içlerinden yararlı olanları.. mesela tiyatro gibi olanlara gönderiyorum ama müze gezilerine şimdilik izin vermiyorum..Vee biz kayıt parası vermedik ama her ay 60 tl yatırıyoruz birde 200 tllik alışveriş yaptık istenildi..birde 200 tl aile birliği için istenildi onuda verdik..ve ben evlere bu kadar ödev verilmesine karşıyım..şu an bizim böyle bir sıkıntımız yok daha ana okul ama tır dolusu ödev veriliyor çocuklara bir iki okuma tamam ama bu ödev nedir yaa.. okulda olup bitmeli her şeyy..Evet var öyle pişkinlik yapan veliler. ama azınlıktır.Zaten diğer veliler hemen afaroz ederler böyle velileri.. benim gibi çalışan anneler anca telden öğretmenini arayıp bilgi alabiliyoruzz..

Siz hangi ödevin yararlı hangisinin gereksiz olduğuna nasıl karar verebiliyorsunuz ki! Anasınıfında ne kadar çok uyarıcı verilirse zeka gelişimi o kadar fazla olur, bir de gereksiz görüyorsunuz

Aynen ya. Ailelerin, ailesiyle ödevini getirip gösteren çocuğun yanında ilgisiz ailelerin çocukları kendilerini ezik hissettirmeye hakları yok. İlgilenmeyeceksen doğurma!
Sizi hasasiyetinizden dolayi tebrik ediyorum.Bir çocuğa sadece ogretmenin ogretikleriyle olmuyor alttan aile destegi lagzim.

Siz hangi ödevin yararlı hangisinin gereksiz olduğuna nasıl karar verebiliyorsunuz ki! Anasınıfında ne kadar çok uyarıcı verilirse zeka gelişimi o kadar fazla olur, bir de gereksiz görüyorsunuz
Hımm yazdıklarımın tamamını okumamışsıon belli (şu an bizim böyle bir sıkıntımız yok daha ana okul)okusaydın bu yazımı görürdün şu anda ilkokul 1 re giden çocuklara ne kadar ödev veriliyor biliyormusunuz.. yiğenlerimden biliyorum,,arkadaşımdan biliyorumm ,anne işten geliyor yatana kadar oğluyla ödev peşinde .ve dediği şu kelimee inan bende yeni baştan okul okuyorumm..yıldık bu kadar ödevlerden diyor..sizin okulunuzda bir kaç azınlık şu yukarıda saydıklarınız kadardır genelleme yapmanız ilginç olmuşş.

Burada çok anne var Allah aşkına çocuğunuzu ihmal etmeyin okulla ilgili. Veli toplantısına gidin. Çocuğunuzun bir probleminde öğretmeni görüşmek istiyorsa bahaneler uydurup gitmemezlik etmeyin. Anasınıfına giden çocuğunuz olduğunda, durumunuz iyiyken yönetmelikçe istenen aidatı vermemek için kendinizi acındırmayın. Örneğin öğretmen kukla yaptırmak için ayrıntılı anlattığı çubuktan satın almak yerine ağaçtan kesip kocaman bir sopa yollamayın dalga geçer gibi. Öğretmen aile katılım çalışması yani ödev verdiğinde bir yıl içinde Allah rızası için bir kere olsun yapın çocuğunuzla. 5 yıldır ilgisiz veliler gördüm meslek hayatımda ama bu yıl ki iki üç velim gibi insanlar görmedim. Aciyorum cocuklara. İlgilenemeyecek kişi çocuk yapmasın!!
ben bir veli olarak serzenişine hak veriyorum.
daha geçen hafta veli toplantısındaydım.oğlum 3. sınıf.
çok ta özverili,ilgili bir öğretmenimiz var.
velimizin bir kalkıp kadına dedi ki"siz de ödevleri hergün kontrol etmiyormuşsunuz o sebeple ben kızıma ödev yaptıramıyorum".
öğretmenimiz bozuldu haliyle,kendince açıklamaya çalıştı filan.
ama velinin yaptığı ayıp oldu.
sonra ben söz aldığım sırada konuya değindim ve ben oğlumun ağzından böyle bir bahane daha 3 senedir hiç duymadım dedim.başka duyan var mı diye de sınıfa sordum.velimiz haksız bir suçlama yaptı çünkü.
en sonunda aidatlara değinirken öğretmen bu çok bilinçli! hanım velimiz aaa evet ben vermedim geçen dönem dedi ve demesiyle sınıftan kaçışı bir oldu.
e be arkadaşım ya çocuğun için bir 60 tl yi de veremiyorsan üstelik bu para ile öğrencilerin temizlik hizmetinin yaptırıldığını bile bile vermiyorsan -bence diğer söylediklerinin bir anlamı yok,şikayetlerinin de.
ben eğriye eğri doğruya doğru derim.
öğretmenimizin bir yanlış tutumu olsa aynı şekilde ben de tepki veririm.ama kadın elinden gelen özveriyi gösteriyorken ve okul aidatlarını ezile büzüle hatırlatırken-beni müdür bey le karşı karşıya getirmeyin demek zorunda kalırken-ben benim gibi veli olan bu hanıma sinirlendim açıkcası.
ben oğlumun öğretmeninin insaniyetliğini ilgisini ve çocuklara sevgisini gördüğüm bildiğim için haliyle öğretmenimizden yana oldu tavrım.
o verilmeyen aidatlara ben de sizin kadar kızıyorum ayrıca.

Hiç tatil olmasa da çocuklar başımızdan gitse diyen velisi var öğretmen arkadaşın, bugün veli toplantısı yaptım çok doluyum Hoppa

O eğik cizgi dediginiz ne kadar önemli biliyormusunuz????
Biliyorum ancak mesela 20 sayfa Her çocuk cizemez. ezbere öğrendiği bilgiden fayda saglayamacagi görüşündeyim yıllardır aynı yöntemler eğitim sistemi yanlış anlatmak istediklerim bunlar tabiki çok başka anlaşılıyor. Çocuğumun evde tepesinde ben dikilerek cizecegi adeta robot gibi biyerden sonra ezbere yapacağı bi harekettense onun daha az yapılıp cocugumun kapasitesine göre bir etkinliğin daha fazla yapılması taraftariyim. Mesela öğretmen 5 sayfa bu odev verip eve not iletebilir çocuğunuzun ilgi alanına göre bir etkinlik yapın gibi tam anlatamıyorum burdan tabi o yüzden yanlış anlasildigimi düşünüyorum. Veya bu benim görüşüm görüşume uygun okullar var çocuğum ilerde orda eğitim alicaktir bu kadar basit :)

Hımm yazdıklarımın tamamını okumamışsıon belli (şu an bizim böyle bir sıkıntımız yok daha ana okul)okusaydın bu yazımı görürdün şu anda ilkokul 1 re giden çocuklara ne kadar ödev veriliyor biliyormusunuz.. yiğenlerimden biliyorum,,arkadaşımdan biliyorumm ,anne işten geliyor yatana kadar oğluyla ödev peşinde .ve dediği şu kelimee inan bende yeni baştan okul okuyorumm..yıldık bu kadar ödevlerden diyor..sizin okulunuzda bir kaç azınlık şu yukarıda saydıklarınız kadardır genelleme yapmanız ilginç olmuşş.

O ödevler kimin iyiliği için Allah aşkına! Öğretmen dersini anlatır çocuk ogrenmezse kimse ona birşey diyemez ama ogrensin diye çırpınırsın ödevle desteklersin kim için

Kesinlikle size katılıyorum. Aileler sorumluluk.almak istemiyorlar. Oturduğum yerde bütün çocuklar okuldan gelince kıyafet bile değiştirmeden saatlerce sokakta oynuyorlar. Bugün ne yaptın, ne ödwvin var diyen yok. Ama iş öğretmene söylenmeye gelince onlardan ilgilileri yok. Bu arada herkes eğitimci olmuş maşaallah. Boş yere eğitim almışsınız onca sene. Komşu sohbetlerinde, tv programlarında ta da internet başlarında öğreniliyor bu işler.

X