Tuğkanım ve benim hikayemiz

leadangel

Tuğkanın annesi
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2009
2.007
5
Eşimle iş münasebetiyle tanışmış ve 2 yıl flörtten sonra evlenmeye karar vermiştik 5 ay gibi kısa bir nişanlılıktan sonra evlenmiş malüm düğün borçları biraz evliliğin keyfini çıkaralım derken eşimin de yaşı münasebetiyle bebek için 1 yıl geçmesini uygun görmüştü ve 2 ay gibi kısa bir sürede Allah’ım bize istediğimiz gibi gönlümüzden geçeni nasip etmişti . O sabah eşimi işe geçirdikten sonra koşa koşa ezc. Gitmiş test almış ve denemiştim sonuç pozitifti hemen eşimi arayıp akşama gelirken test almasını geciktiğini söyledim tmm deyip sanırım inanmadı bende zor ttuum kendimi onunla öğrenmiş gibi yapmak ifadesini görmekti amacım.
Derken almış eve gelir gelmez yatım sonuç pozitifti uçtuk resmen sarıldık sımsıkı ağladık .

Derken 9 aylık maratona başladık çok zor bir hamilelik değildi drumuzunda kontrolünde çok güsel keyifli bir hamleleik geçirdim tek sıkıntım ilk aylarda bulantılarım 8 ay boyunca her sbh aç karna istifra edişim ama alışmıştım artık zor gelmiyordu ve son 20 gün hareketlerdeki zorluktu yatıp kalkmak yatakta dönmek sıkıntıydı 7,5 kg almıştım toplamda ve her işimi koştura koştra yapıyordum hafifliğimden ama kilolu hamile kalmıştım ve cidden benden beklenmiycek bir performans göstermiştim. Eşimin sonsuz desteği yatsınmaz tabi oğlum beni hiç üzmedi şükürler .

Derken 39+4 gnlük hamileydim ve sbh dr kontrolümüz vardı 9,30 da saçlarımı bile düzlemiştim o gece eşimle tv izlerkençok gülmüş gülen çabuk doğururmuş diyip inadına gülüyordum yattık ve sbh 4,5 ta wc ye diye kalkmıştım eşimde benimle wc kapısında anladımki suyum gelmişti. Üzerimi değiştirip hastaneye giderken giyiceklerimi hazır etmiştim çünkü giyindim ve gelip eşime giyin hayatım gitmemiz gerek dediğimde eşimin telaşını görmeliydiniz erkekler cidden çok panik sakinleştirdim eşimi iyiyim acele etmene gerek yok ama eşimi bir telaş almıştı.ben evi dağınık bırakmam derdinde yatakları topluyor eşim kzıyordu .dağınıklığı pek sevmemde. Hazır olduk çantalarımızı kapıya çıkardım şarzlarımızı ve foto maknamızı alıp taksiye binip gittik yol bana uzunu uzun ve sancım hafiften bağlamıştı artık .hastaneye ulaştık ve nöbetçi dr ölçüt doğum başlamış 1 cm açıklık dendi beni odaya gönderdiler yatış verdiler evrakları imzaladık ben bütün güler yüzümle herkesle şakalaşıyor keyfini çıkarıyordum o anların ve tartılayım son kez deyip gidip tartıldım toplamda 75 deyip nöbetç, dr bile güldürmüştüm .neyse odaya yattık 5 te sancılarım başladı ve ben annemi aramak için sbh olmasını bekledim telaşlanmasınlar die hava karanlık ben ve eşim odada tıspıs bekliyorduk havanın aydınlanmasını ve oğluma kavuşmayı hayal ediyordum.uyumak istiyor ama heyecandan uyuyamıyordum.derken sbh oldu bende kasılıyorum açılıyom diye çünkü sancılarım iyidi yani drumuz geldi saat 10 du ölçtü ve yine 1 cm hiç ilerlemiyor dedi suni takıcam dedi suyum azalıyordu çünkü sürekli suni takıldı allahım sancılar artık dayanılmaz oldu ben yine kalısılıyorum açılıyom die gelip ölçüyolar 2 cm 3 cm saat 3 te geldi dr bir ölçtü 3,5-4 dedi daha dedi 10 saat sürücek dedi hemşireler getirdi sezeryan kağıtlarıı alalım hemen dedi dr imzala dedi bende eşim hayır dedik bukadar sancı çektik normal olucak dedi ama ben artık feci haldeyim eşim 1 saat daha bekliyelim ve sezeryan olalım dedi. bana bu arada epudral yapıldı çünkü dayanamıyordum artık sancılar çok sıklaşmıştı ama epudral bilmiyorum ama faydası oldumu açılmamı çok hızlandırdı yalnız bide artık en yoğun sancıları galiba biraz daha hafifi hissettim saat 4 te geldiler ve inanamadı hemşireler 8-9 santim açılmışım 1 saatte. yarım saatte tmm doğumhanedeyiz çok destek oldular sağolsunlar annem yanımda bu arada eşim herkes benim sancılardan soğuk ter dökmemi izliyorlar ellerinden bişey gelmiyor bende sesizce dua edip sabrediyor kensımı sıkıyordum ağzımdan birkere bile ay çıkmadı hemşireler dr um bu durumuma inanamıyor güleryüzüme hayran kalıyorlardı .derken saat 4.5 ve ben artık tam açılmış durumdayım odada herkesi çıkarttılar ve eşim kaldı yanımda sadece ıkınmaya odamda başladım 5e kadar ıkın bakalım ıkın ne gelen ne giden :)
sonra haydi doğumhaneye eşime dr giyin gel dedi eşine destek olucan çünkü bebek çok yukarda ve sağdaydı zor bir doum olucaktı derken sancılar artık çok sıklaştı ıkın bakalım ıkın 2 hemşire üzerimde bebeği dirsekleriyle aşşağı itmeye çalışıyoar ben artık kaburgalarımın ezikliğinden ıkınmayı sancımı unutuyorum çürüdü resmen bi süre sonra hissetmemeye başladım dedim kaburgalarım kaç kırık olucak bakalım doğum sonrasında derkenn dr geldi bebeği ortaya çekiyor eliyle dr gidip bebeğe müdahale edene kadar sağa geri kaçıyor saat 6ydı ve artık bitsin diye dua ediyorum eşim elimi sımsıkı tutuyor ve bidaha hamile kalmak yok diyor benim halimi görüp ve derken bir telaş oldu bebek dru bekliyor doğum olmasını doğumhanede tam 10 kişi var 2 de eşimle biz 12 derken eşime çıkarmısın dedi dr ve ortalık karıştı bebeğin kalp atışları çok yavaşladı ve anladımki yolunda gitmeyen bişeyler var bana artık it bebeğini lütfen diye yalvarıyorlar bütün hemşireler drum hadi kızım nolur bize yardımcı ol diyor bak sezeryana almak zorunda kalmıyalım diyor ama ben tüm gücümle itiyorum meğer rahim yeterli sertliğe ulaşmıyormuş ondan derken ben yarı baygın oksijene bağlıyım zaten eşim çıktı tabi veee vakumla alıcaklarmış ondanmış meğer ve bebeğim kakasını yapmış derken doğum gerçekleşti 6 yı 5 geçe okadar hafifiledimki o an anlatamam gözlerimi açtım ve oğlumu gördüm işteeee herşeye değer bir andı o ağlıyordu ve bana bakıyordu resmen sonra dr al bebeğini dedi ve öylece göğsüne verdi kuzumu o arada göbek bağını kesti ve ben alın kayıyor felan kanlı çünkü herşey bitmişti ellerimi sildiler oğlumu temzilemek için dr kontrollerine başladı bu arada benim plesenta çıktı ve hemşireler vardıya bittiği halde 5 te beni beklediler herkes öptü beni gitti hepsinden helallik istedim tek tek derken bebek hazır deiler bende eşimin oğlumu gördüğündeki ifadesini görücem dedim çıkartırmadım birlikte çıkalım dedim ve dikiş faslı çünkü konple kesilmişim doğum olmayaınca ve drum başladı artık gerisi gülüş cümbüş çok acıdı dikişler ama epudralci geldi acımıza diyor vallhi çok acıyor diyorum doz yaptılar ama tek tek hisettim ve dr artık işi şakaya vurdu çünkü 1 saat 20 dk sürdü gülüş cümbüş ben acıyor derken tuğkana laf attık falan dr su gibi ter oldu 3 kere önlük değiştirdi etim çok hassasmış kestiğine pişman oldu adamda 2 saat 20 dk doğumhanede kalma rekorunu kırdım ve ebeler hemşireler drum son yılarda yaşadığımız en zor doğumlardansın diye bana baya bir kızdılar sezeryan olucaktın tutturdun normal die diye ama hep sabrettim çok güleryüzlü pozitiftim herkes doğumdan sonra sarıldı resmen ya doğum hikayem böyle oldu iyi tecrübe eşimede banada. eşim kesinlikle tek çocuk yeter diyor :) :)

işte tuğkanımla bizim hikayemiz böyle arkadaşlar allahım herkese hayırlı doğumlar nasip etsin her şeye rağmen ben çok ama çok mutluyum oğlum yanımda ve sağlıklı şükürler olsun .

Doktorum Recep Doğanlar’ a yeşim hemşiremize adını bilmediğim diğer hemşirelerimize bebek dr umuz Selçuk beye bebek hemşirelerimize anestezi uzmanımıza hastanede bize emeği geçen herkese annecime sevgili arkadaşım yaşanura ve sevgili eşime sonsuzzzzz teşekkürler. Hakları ödenmez vallhi hepinizi çok seviyorum .
:Saruboceq:

tebrikler zor doğum olmuş ama üstesinden gelmişsin rabbim bu yolda kimseyi bekletmesin,hayırlısını nasip etsi oğluşunla bir ömür boyu mutluluklar....

Canım çok zor bir doğum olmuş gerçekten.Allah analı babalı büyütmeyi nasip etisn evladını...

allah analı babalı büyütsün tuğkan ı. zor bir doğum olmuş, ben olsam asla riske atamazdım. geçmiş olsun

tuğkan da gelmiş hoş gelmiş...yeşim anlatmıştı biraz doğumunu zor olduğunu ama bayağı zormuş:KK43:(...vayyy yeşim hemşirem o çıtı pıtı halinle neler yapmışsın kızcağıza :))))

aman canım ya zor olmuş evet ama olsun oan evet o kadar güzel anlatmışsınki oan herşeye değer,şanslıymışsınki eşinin ve bebeğinin buluşma anını görmüşsün ben o anı göremedim ama annemin anltamsıyla tabi bazı şeyleri öğrendim,allah sana eşine bebeğinizi bağışlasın üçünüz hiç ayrılamayın sağlık dolu bir hayat diliyorum sizlere opuyorumnanaktan

canım hayırlısıyla sağ salim almışsın oğluşunu kucağına allahım senin eşini ve oğluşunuzu birbrinizden hiç ayırmasın:Saruboceq::Saruboceq:

canım gerçekten zor bir doğum ama bravo o kadar çekipte son anda sezeryan demediğin için. ahhh ah zor olaydıda normal doğaydı ama şükür yanında ya şimdi ikinizde iyisiniz ya çok şükür. Allah bağışlasın canım.

ya bu kadar pozitif anlatılır cidden hemşerimi tebrik edıyorum.ben olsam bas bas bagırmıstım sezeryan diye bende oğlumu çok zor dogurdum fakat dogumhanede fazla kalmadım.annelik kolay şey değil .kimisi cok kolay doguruyor kimisi zor.onun için kimse kimseye benzetmesin kendini.

X