Bir konu açtım ne hallere geldi
Aslında konuyu uzatmak istemiyorum ama fikrimi söylemek istedim. Ben buradaki iki taraf gibi de düşünmüyorum. Anlamadığım bir şey var, neden bir kadının evlenmeden çocuk sahibi olunca kadın ayıplanıyor da, meselenin asıl kökü olan evlilik öncesi hem kadının hem erkeğin cinsel ilişkisi olmasına laf edilmiyor? yani bana bu tutarsız geliyor. toplum olarak hem "erkektir elinin kiridir, evlenmeden erkek gezsin, çapkın olsun" gibi şeyler savunuyoruz, eh toplumdaki erkek başına düşen hayat kadını sayısı tüm bu "gezmesi mübah erkekler"in sayısına yetişemeyeceği için bu erkekler kızlarımızla birlikte olacaklar elbette ki, ondan sonra da vay bir kız hamile kalınca onu yuhalıyoruz.
aslında iki seçenek var. tutarlı bir toplum olacağız ve evlilik öncesi ilişkiyi tüm toplum yani kızlar ve tabi ki erkekler için ayıp kabul edip evlilik yaşını 20lerin başlarına çekeceğiz ve ekonomik hayatımızı vs.de buna göre düzenleyeceğiz
bunu yapmıyorsak da, cinsel ilişkinin en kolay sonucu olan çocuk oluyor diye kimseyi ayıplamayacağız.
ben kendi hayatımda birinci seçeneği uygulamış bir insan olmama rağmen, insanların evlilik öncesi ilişkisi olmasını anlıyorum. sonuçta evlilik yaşı çıkmış 30a, e ne yani insanlar gelenek-görenek diye o yaşa kadar cinsel yaşamdan mahrum mu kalacaklar? erkekler gezecek, birlikte olacak da kiminle olacak, erkekler olacaksa tabi ki kadınlar da olacak, ben arada bir fark göremiyorum.
ayıplayacaksan erkekleri de ayıplayacaksın, yoksa kadına da laf etmeyeceksin bence. hamile kalınmasına kızıyorsan, evlilik öncesi cinsel ilişkiye de kızacaksın, ama öyle olacak ki erkek için de kızacaksın, sonuçta çocuk tek başına yapılmıyor...