TTTS--Tek yumurta ikizlerimden biri melek oldu 😔

Nsnr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2020
8
2
34
Hepinize merhaba, ben sizlerle hikayemi paylaşmak için yazıyorum. Monokoryonik diamniyotik tek yumurta ikiz gebeliğin en büyük riski olan lanet olası sendrom ikizden ikize transfüzyon sendromu Benim hamileliğimi zindana çevirdi. En büyük korkumdu ve kötüyü çağırdım başıma geldi. 13.haftada aralarındaki gelişim farkı ve su farkı ile tanı koyuldu. Tek yerden besledikleri için aralarındaki damarlar sebebiyle Biri çok gelişirken biri geri kaldı biri birinin kanıyla besleniyordu çünkü. Küçükte su çok çok az büyükte de tam tersine çok fazlaydı. Çaresi vardı lazerle aralarımdaki damarlar kapatılabiliyordu. Ama evre 1 de takip gerekiyordu. Balıkesirden İstanbula gittik hep, haftalık olarak takip edildim. Bir sürü risk vardı küçüğün kalbi aniden durabilir diğerine de ani tansiyon düşüklüğü ile zarar verebilirdi, küçüğün kordonu kapatıp diğerini kurtaralım ddiler kabul etmedik Rabbime sığındım sadece dua ettim sabrettim, 21.haftaya kadar sıkı takip ile evre1 de ilerledi. Bi anda evre 3 oldu yani akımı boxuldu ve acil lazer ameliyatı oldum. Aralarındaki ortak damarlar kapatıldı anne karnına giren ince Bi mille ve kamerayla. Maddi açıdan çok zorlandık bu süreçte, tek istediğimiz kurtulmasıydı. Ama olmadı 3 hafta sonra kalbi durdu miniğimin. Rabbim bu vebali bize bırakmadı kendi aldı yanına. Lazer olduğum için de çok şükür ki diğerine zarar vermedi. Diğer bebeğimle 30.haftadayım Rabbime şükrediyorum onu bana bağışladığı için. Çok ağır TTTS vakası oldu benimkisi. Genelde lazer ameliyatı ile kurtulan bir sürü ikiz var ama bizim durumun tek farkı sıkışmış durumda kaldı beslenemedi. İşte böyle benim hikayem. Sizlerin de aranızda bu durumdan korkan varsa tek tavsiyem korkularınızı atın kenara hamileliğin tadını çıkarın araştırmayın konuşmayın bu konudan, kötüyü çağırmayın. Ben bu hatayı yaptım siz yapmayın.

Başınız sağolsun Allah diğerini kucağınıza hayırlısıyla sağlıkla almayı nasip etsin. Ben de çapada takip ediliyorum aynı konu nedeniyle. Aralarındaki fark yüzde kaçtı kaça ulaştı acaba

Geçmiş olsun Allah diğer bebeğe sağlık versin inşallah.
Benimkiler çift yumurta ikizi şimdilik iyi gidiyorlar daha çok yeni zaten. Insan ister istemez korkuyor kafamda sürekli olumsuz düşünceler dönüyor engel olamiyorum

Benimki çok erken başladı fark 1 gündü 12.haftaya kadar plesenta oluşumunu tamamladığı zamanlar bu zamanlardı, plesenta Bi bebeğime az yerden bağlanmış o yüzden çok ama çok az besleniyordu biri haftasından önde giderken öbürü hep geri kaldı önce 1 hafta sonra 10 gün 15 20 derken aradaki fark lazerden önce 5 haftaydı yüzde olarak 50den çok yani, şöyle diyim SAT a göre biri haftasıyla uyumlu 21.haftada 400 gr diğeri 17.haftada 200 gr altındaydı net hatırlamıyorum yani çok az besledi küçük olan, TTTS sebebiyle diye düşündüm hep umut ettim lazerle düzelir ddm ama doktorlar zaten hiç umut ettirmedi kalbinde zorlanma oluştu 3 hafta dayanabildi kalbi, suyu hiç yoktu zara yapışmış haldeydi beslenebilseydi artıracaktır suyunu ama olmadı işte olmayınca olmuyor. İnşallah sizn bu kadar ağır durumda değildir Rabbim bu acıyı hiç Bi anneye yaşatmasın sizin kaçıncı haftada tanı koyuldu

Allah razı olsun inşallah sağlıkla kucağıma alırım.
Çift yumurta ikizi olduğu için şansınız yüksek, risk çok yüksek değil,tek yumurtanın daha çok rsiki var ben en kötüsüne yakalandım. Sizde sadece erken doğum olma riski var bildiğim kadarıyla rahim ağzı uzunluğuna göre o da onu da sıkı takiple engeller doktorlar Allahın izniyle, iyi Bi perinatologa giderseniz sizin için daha iyi olur. Bence hiç kötü düşüncelerle kafanızı yormayın kötüyü çağırmayın hep bunu söylüyorum yaşadıklarımdan sonra. Herşey Rabbimden yaşanacak ömür verirse yaşarlar bolca dua ve sabır Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Allah sabır versin Allah en hayırlısını
Merhaba, ilk once size bol sabir diliyorum Allah en hayırlısını bilir daha fazla üzülmeyin faydası yok yolun devamı İcin bol dua bu sendromu hissettiniz mi başlangıcını? gözle görülür birseyler oldu mu yada belirti, bende tek yumurta ikiz hamileyim hayırlısıyla benide cok korkuttular bu konuda kafama takmamaya başladım degılse zarar. olur mu acaba derken kotyu cagırır gibi dedıgınız gibi

Hiç bir belirti vermiyor başından sonuna hiç belirtisi yok tamamen amniyon kesesinin içinde çocukların gelişimi ile ilgili birşey, doktorlar çok korkutuyor insanı başından beri ben hep yüreğim ağzımda yaşadım, ama hiç sorunsuz Bi şekilde ikizlerini kucağına alan bir sürü kişi ile konuştum sosyal medya üzerinden, sadece tam tamına kiloları aynı olmuyor biri illa küçük oluyor, bebekler beslenebildiği sürece hiç Bi sorun olmaz Allahın izniyle. Ben %10luk dilime girdim tek yumurtaların %90ı gayet normal ilerliyor. Bu sendromun da çok aşamaları var evre1de ilerleyip daha da kötüleşmeyen, damar olduğu halde hiç kan geçişi başlamayan, sendrom olsa dahi lazerle kurtulup bebeklerini kucağına alan bir sürü anne var. Siz de kötüyü çağırmayın tadını çıkarın.

Aynı durum benim de başıma geldi bende bir bebeğimi kaybettim sizdeki gibi alıcı yani büyğk olan bebek yaşıyor ama kalp problemleri var sizin bebeğiniz şimdi nasıl

Aynı durum benim de başıma geldi bende bir bebeğimi kaybettim sizdeki gibi alıcı yani büyğk olan bebek yaşıyor ama kalp problemleri var sizin bebeğiniz şimdi nasıl
Siz lazer operasyonu oldunuz mu nasıl geçti sürecinin benimde aynı sorun var ttts teşhisi kondu lazer yapalım dediler ne yapacağımı bilmiyorum

Merhabalar bende tek yumurta ikizlerine hamileydim, 22. Haftada ikizimin birinin kalbi durdu dediler diğerinde de fazla su varmış , sürekli kontrol edilecek dedi perinatolog ,beyin hasarı oluşma ihtimalı olabiliyormuş , ölen bebeğin alınma durumu da olmuyormuş , 2 gündür sancım ve önce kahverengi sonra pembe kan şeklinde akıntılarım oluyor sizde böyle şeyler oldu mu

Şu an nasılsınız? Bende aynı durumu yaşıyorum nolur konuşalım desteğe ve tecribeye ihtiyacım var

herkese merhaba;
Ben de zamanında, çok umut aradım.. buralarda herkesin yazdıklarını okudum. Şimdi ben de hikayemi yazıyorum ki hepinize umut olsun...
bebek sahibi olmak istediğimde genel kontrollere girdim ve amh:0.6 çıktı. Gittiğim bir kaç doktor normal yolla gebe kalmamın çok zor olduğunu dolayısı ile ile tüp bebek tedavisinin daha uygun olduğunu söyledi. (yaşım da 36'ydı bu arada). tüp bebek için tedaviye başlayacağım sırada adetim gecikti ve çok çok acılı bir regl dönemi yaşadım. meğer düşük yapmışım. Daha sonra doktorum sen bunu yaptıysan bana bir 6 ay gelme (yani tüp bebek tedavisi için), tekrar yapabilirsin dedi. 3 ay sonra tekrar reglim gecikti ve bu sefer test yaptığımda hamileydim. ilk kontrole gittim bebeğin kalp atışını duyduk, her şey harika... ikinci kontrole gittiğimizde bir baktık ki bir bebek daha var... yani ikizler. monokoryonik mono amniyotik ikiz bebeklere hamile olduğum söylendi. yalnız biri diğerine göre oldukça küçüktü. hem suyu çok azdı hem kendisi küçüktü. muhtemelen ikinci bebeğin devam edemeyeceği hatta o devam edemezse diğerinin de büyük ölçüde devam edemeyebileceği söylendi. bu kabus 5 ay devam etti. hep bir umut hep bir hikaye aradım bana yol gösterecek ama çoğu hikayeler hep üzücü sonla bitiyordu. 5. ayda kontrole gittim ve küçük bebeğim büyüğünü yakalamıştı. ne kadar sevindim anlatamam. beşinci ve altıncı aylar bu moralle çok iyi geçti. 33. hafta kontrolümde doktorum ntsye bağladı ve çok ufacık bir sancı gördü. seni yatırmak istiyorum bu hoşuma gitmedi dedi (sayın doç. dr. sühha bostancı, Allah ondan bin kere razı olsun, hepimizin hayatını onun bu öngörüsüne borçluyuz) nitekim hastanede yatışımın üçüncü günü ikizlerden birinin kalp atışları yavaşladı. beni atar topar doğuma aldılar. kalp atışları yavaşlayan bebeğime kordon dolanmış. Allah'ıma şükürler olsun sağ doğdular ve küvete girdiler. yaklaşık iki hafta sonra da kucağımdaydılar. şimdi kızlar 1.5 yaşında oldular bile. doktorum bu kadar öngörülü olmasaydı bizi yatırmasaydı nereden bilecektim kalp atışlarının yavaşladığını, düşünmek bile istemiyorum.
Lakin demek istediğim bütün bu kötü, moral bozucu durumlara rağmen bebeklerim sağlıkla doğdu. sakın umudunuzu kaybetmeyin. siz inanmazsanız olmaz bunu unutmayın. İnançlı olun ve bolca dua edin. Rabbim bu yazıyı okuyan ihtiyacı olan herkesin yanında olsun ve sizleri sağ sağlim yavrularınıza kavuştursun.
Hepinize sevgiler ve selamlar...

Merhaba benim de ikiz ve kan çalma olayı var ttts 3. evre lazer oldum şu an ikisi de yaşıyor ama sıkıntıları var sizin olmuş muydu kan çalma olayı gerçekten moralim hiç iyi değil iyi bişeyler okumak istiyorum ama insan bu durumda moralini çok da iyi tutamıyor

Merhaba inşallah görürsünüz. Kardeşimin de aynı sizin gibi şuan durumu. Tek yumurta tek plasenta ve 22 haftada kalbi durdu. Doğum yaptınız mı

Merhaba yazalı bayağı olmuş ama tttsden sonra sizin vajinal kanamanız oldu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…