Tsh'ın Düşük Olması

baby1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
27
0
0
Diğer
Merhaba ben 25 yaşındayım ve 6 yıllık evliyim.
Yaklaşık 3 yıldır babak sahibi olmak istiyoruz.
Daha öncede dr.a gittik ve birtakım testler yapıldı
Fakat bir sorun görülmediğinden doğal yoldan deneyerek biraz daha bekleme kararı almıştık.

Şimdi 2 aydır farklı bir hastaneye gidiyorum ve artık tedaviye başlayıp gebelik elde edene kadar devam etme kararı aldık.

Gittiğim infertilite merkezinde yapılan testlerimde herşey normal çıktı.Spermiogramda, rahim filminde, yumurtlamada, adet düzenimde hiçbirinde problem çıkmadı.Kanda hormonlarla ilgili yapılan testte tsh düşük çıktı. Onun dışında herşey normal.Fakat tsh düşük (0.30) çıkınca bu ay başlanacak olan yumurta takibine başlamadı dr. um.Sende guatr var önce onun için dahiliyeye git o sorun çözüldükten sonra gel dedi. Ve başka hiçbir bilgi vermedi.

Bende oradan çıkıp dahiliyeye gittim.Yapılan kan tahlilini gösterdim.Oda tsh düşük olduğu için guatr var sende dedi.Farklı iki ayrı kan tahlili daha istedi kan verdim fakat sonucu henüz çıkmadı birde ultrasona girmem gerektiği için onada randevu aldım.Şimdi kan tahlilinin sonucuna ve ultrason sonucuna bakılarak bir teşhis konulacak.Fakat ben çok korkuyorum.
Benim sormak istediğim;
Guatr gebe kalmayı engellermi?
Acaba her tsh ı düşük çıkanda gerçekten mutlaka guatr mı vardır ?
Eğer guatr varsa ameliyatmı olacağım?
İlaçla tedavi olacak gibiyse bu ilaç tedavisi ne kadar sürer?

Daha önce tsh ı düşük çıkıpta dr. a giden varsa ve ne gibi durumlar bekliyor beni bilgilendirirse çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.....

Sanırım hiper tiroidi var sende..Yani tiroid bezin fazla çalışıyor..Endokrin uzmanına gitmen gerekir....

Sanırım hiper tiroidi var sende..Yani tiroid bezin fazla çalışıyor..Endokrin uzmanına gitmen gerekir....

İlk önce dahiliyeye gitmem gerekiyormuş sanırım o yönlendirecek hastane içindeki ilgili bölüme.Onun içinde tahlil sonucunu bekliyorum ve ultrason için randevu tarihimin gelmesini...Cevap için teşekkürler şimdi araştırıcam hipertroidi.

endokrin dahiliye de üst ihtisastır canım...ben 14 yıldan beri tiroid hastası olduğum için gayet iyi biliyorum bu işleri...

tiroid hastalıkları ile endokrinoloji bölümü ilgilenir............

Endokrinoloji her hastanede bulunmayan ancak kapsadığı alan itibarı ile çok önemli bir branştır. Çünkü hormonlar ve metabolizma ile ilgilenir. Hormon sistemi vucudumuzu doğumdan itibaren etkiler ve beyin ve böbrek üstü bezi gibi birbirinden yer olarak uzak farklı organların ahenk içinde çalışmasını sağlar. Endokrinolojinin konusuna aşağıdaki hastalıklar girer:

Tiroid ve Guatr Büyüme ve Gelişme
Obezite Boy Kısalığı
Metabolizma Diyabet, Şeker Hastalığı
Hormon Dengesizlikleri Böbrek Üstü Bezi
Osteoporoz Polikistik Over Hastalığı
Hipoglisemi (Düşük Şeker) Adet Düzensizlikleri
Hipofiz Hastalıkları Kıllanma
Prolaktin Erkekte Yumurtalık Bozuklukları
Erken Ergenlik Gut Hastalığı
Aşırı Boy Uzaması Nodul
Multipl Endokrin Neoplazi Tiroid Kanseri
Multipl Endokrin Yetmezlik Paratiroid Hastalıkları
Hormon Tedavisi Endokrin Hipertansiyon
Terleme

Verdiğiniz cevaplar beni oldukça bilgilendirdi çok teşekkürler.Hemen endokrinoloji merkezi bulunan en yakın hastaneyi araştırıp gidicem...
14 yıldır troid hastası olduğunuzu yazmışsınız geçmiş olsun. Fakat bu hastalık tamamıyle iyileşmiyormu?Birde dr eğer bana ilaç verirse ben bu ilacı kullandığımdönemde infertilite merkezine gitmeye devam edebilirmiyim gebeliğe yardımcı yöntemleri denememde sakınca olurmu yada faydasını görürmüyüm yoksa ilaçlar bitene dek korunacakmıyım.Yada bu rahatsızlık uzun yıllar kalıcak ve hiç bebek sahibi olamayacakmıyım...

Tahlil sonucunmdan biri çıkmış şimdi baktım.Eğer anlıyorsanız değerlendirebilirmisiniz.

TSH 0.30
T3 2.83 pg/ml
T4 0.52 ng/dl

bende tiroid kanseri başlangıcı vardı.tiroid bezim tamamen alındı..14 yıldır ilaç kullanıyorum...sorun yaşamıyorum..hamileliğimde 3 haftada 1 ilacın dozunu ayarladık...her eczanede olan ucuz bir ilaç :)
neden bebek sahibi olamayasın ..bak avatarımda ben ve ikizlerim var..demek çocuk sahibi olmakta sorun yokmuş :) yeterki takiplerini düzenli yaptır...

Tahlil sonucunmdan biri çıkmış şimdi baktım.Eğer anlıyorsanız değerlendirebilirmisiniz.

TSH 0.30
T3 2.83 pg/ml
T4 0.52 ng/dl

dr un değerlendirmesi daha doğru olur canım...T3 ve T4 referans aralıkları şu an aklımda değil..Zaten her merkeze göre değişiyor..Ama TSH düşük..O da tedavi edilebilir..Moralini hiç bozma ;-)

Allah evlatlarını sana bağışlasın senide onlara çok çok geçmiş olsun.İnşallah bir günmbende anne olurum.
dr un değerlendirmesi daha doğru olur canım...T3 ve T4 referans aralıkları şu an aklımda değil..Zaten her merkeze göre değişiyor..Ama TSH düşük..O da tedavi edilebilir..Moralini hiç bozma ;-)

Tiroid bezleri fazla çalışınca yani hipertroidi de tsh düşük olup t3 t4 yüksek oluyormuş benim t3 t4 normal değerlere göre t3 normal t4 normal değerinde altında yani biraz karışık geldi ondan sordum neyse artık bekleyip görücem inşallah kısa sürede ilaç tedavisine başlanır ve bende bebek için tedavime devam edebilirim.

Çok teşekkürler sağlıcakla kalın iyi geceler...

Evet doğru..benim de tiroid bezlerim artık olmadığı için hipotiroidi var...ancak ilaç kullandığım için normal tiroid bezi olan insanlar gibi şu an hormonlarım....

Canım cok gecmıs olsn sende hıpertroıd var bendede tam tersı hıpo troıd var ben suan hamıleym ama cok sıkı takıp gerektııyor eger boyle bır sonc cıktysa hıc dahılıyeyle ugrasma dırek endokrıne basvr ben hamıle oldugumu bılmeden basvurmustum ztn hamılelık dusundugum ıcın Rabbıme sukrler olsun ılk denememde nasıp ettı bana o yuzden kendını hıc sıkma tedavıını sakın ıhmal etme ALLAH ın ıznıyle alırsın bebekını kucagına ınsallah

Evet doğru..benim de tiroid bezlerim artık olmadığı için hipotiroidi var...ancak ilaç kullandığım için normal tiroid bezi olan insanlar gibi şu an hormonlarım....

Ablacımmmmmmmmm sende bıraz bana moral ver :))) bnımde troıdım calısmıo cok endıselenıyorum en son ayn 1 nde gttıgmde 5 tı refrans aralıgndydı lakın 2 sevıyelrınde olması gerktıgını bılıorum gnde 1 tane ıcıorum sımdılk bakalım pazrtesı bellı olck ne oldugu yrn dr gtcm ayrıca kanda vercm bana onerecgn bısey varmı tecrubelı ınsan :)))

Çok şükür sevindim herşeyin normal olmasına....

Allah bebeğini sana bağışlasın uzun ömürler versin...Gidicem en yakın zamanda çünkü hiç zaman kaybetmek istemiyorum.

Dr .um bana TSH 1,5 ve biraz altında olursa çocuğun zekasını % 10 daha arttırır demişti...Önerim nasıl acemi insan ...

Dr .um bana TSH 1,5 ve biraz altında olursa çocuğun zekasını % 10 daha arttırır demişti...Önerim nasıl acemi insan ...

Harikaaaaaaaaaaa gunde 5 tane ıceym o vakıt :))) yaa aslndaa benm tshm okdr guzl dusmustukı sacma sapan dahılıyeye gttm bana yrm ılac denettı ama kendımdnde anlamstım ıhmale geldı neyse 1 bucuk ay kadr haftaıcı yrm haftasonu 1 kullandm sonra gttm bı baktm anammm 8 olms yaa resmen aglıcktm cunku ılacımı bu seferde cok calısıo dıe dusurmustu kadın :)) neyse ogn tekrar 1 almaya basladm kadına sonucu gstermedm bıle gtmedm bıdaha hemen kendıme bı endokrın buldm ıste son tahlılımı vermeye gttıgmde bıde gebelk testı verdm ogn ogrendm hamıle oldgmu ztn :))) mucıze gıbı ınanamıorum halaa bakalımm pazartesı ola hayrolaa yrn testı tkrarlıcm hayrlısı olr hakkımda ınsallah

BAKIRKÖY DR. SADİ KONUK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
Bana en yakın endokrinoloji merkezi olan hastane bu şimdi 23 ağustosta diğer kan tahlilimde çıkacak ve ultrasona giricem başka bir hastaneye randevu almıştım onların sonuçlarını alıp 24 ağustosta bu hastaneye gitmek istiyorum...Yardımcı olduğunuz için tekarar teşekkürler iyi sahurlar :80::80::80:

5 aylık hamileyim ve benimde tsh düşük ulturasona girdim nodül var ama hamile olduğum için birsey yapamayız dediler
yani hamile kalmayı etkiliyo ama tek başına tsh düşüklüğü hç bir anlam ifade etmiyor t3 t4 hormonlarına da baktırman gerekli eğer etkilese ben hamile olmazdım degilmi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…