Gebeliğe Hazırlık Tsh yüksekliği lütfen

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

denizirmakss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2019
535
715
53
29
Bi yıldır evliyim son 7 aydir bebek düşünüyoruz. Gebelik şüphesiyle doktora gittim ve tsh değerim 8.2 çıktı . Doktor mutlaka endokrine gitmelisin dedi. Bu arada gebe değildim . Tsh yüksekliği gebeliği zorlaştırıyormus basına böyle bir şey gelen var mi yada bilen

Ben de bebek istiyorum 3.5 gibi çıktı benim de. Engel olmaz ama ilk 3 ay 2.5 altında olması gerekiyormuş dediler bana.

Ben canım benimde yüksek çıktı ilaç kullanıyorum düşürmek için
Ve gebeliği engelliyormuş

Kızlar çok panik yapılacak bir durum değil size bir gebe olarak yazıyorum ilacınızı düzenli kullanırsanız gayet rahat düşüyor değer benim 5 senedir tiroidim var artı haşimato ve nodülümde çıktı bu yaz. Öğrendiğimde 57 ydi değerim ve daha 16 yasındaydım ama çok şükür düştü birkaç ay demir hapı kullandım meğer arasında 4 saat olması gerekiyormus hap kullandığım halde 14e yükseldi değerim ama hapı kesip ilacımı düzenli alınca değerim 0 oldu doktorum doz fazla gelmiş diye değerimi 2 ye sabitlemeye çalıştı en son 2yken hamile kaldım ilk denemede ve o ay ilaç kullandığım halde 6 ya yükselmiş bebek olunca hemen ama gittim ilaç dozumu ayarlattım şuan geri 2ye düşmüş durumda yani çok sıkıntı yapılacak bir durum değil gebeliğe engel değil aslında bebeğe zararı var çok yüksek olursa düşüğe neden olabiliyor ama onuda hapı içmek sizin elinizde

Ya inşallah düşer ya
Benimde 9 gittim 10 gündür ilacımı düzenli kullanıyorum her sabah 7 de uyanıp içiyorum

Ben bugün aldım sonuçlarımı tsh 43
T4 0.4- t3:5,7 bu değerlerle ölmem inşallah çocuktan geçtim zaten. Kilo bile kontrol edemiyorum değer yüzünden

Benimde gebe olmadan 6ya yakin çıkmıştı doktorum gebeliğe engel ve gebe olunca da bebeğe zararı olur demişti. 2.5 indirdik sonra hamile kaldım her ay düzenli kontrollerime gittim suan gayet iyi düzeyde. Ilaclari düzenli kullaninca hic bi sorun yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…