TSH ve gebelik

Hayırlısı cnm sonuçta Allahın izniyle mutlaka hamile kalacaksın 3 ay önce 5 ay sonra ne farkeder için rahat olsun :) tsh kaç çıkmıştı ilk senin

Peki ilaç dışında dikkat ettiğiniz şeyler varmı arkadaşlar yiyecek içecek...Birde Bu ilacı ömür boyu kullanacak olmak beni ürkütüyor açıkçası

mrb haşimatoyu öğrendikten ne kadar sonra gebe kaldınız acaba

Haşimato olduğumu iki sene önce öğrendim. Tüp bebekten önce 2.15 çıkmıştı TSH değerim. Yalnız bana o zaman test yapan doktor tokken bakmıştı. Belki bu sebeple daha düşük göründü. Üç hafta önce transfer yapıldı ve geçen hafta da hamile olduğumu öğrendim Darısı başına inşallah!

Yok yok panik yapma gitsen daha iyi olurdu aslında oda yaptırabilir test hastane kayıtlarına geçsin diye ben başka yerde yaptirsamda benim doktor kendi hastanede tekrar yaptiriyor

Doktoruma güveniyorum aslında. Tüp bebekte ilk denememde tuttu sağolsun. Aslında bu son testi de o istememişti ben kendim yaptırdım hcg değerine baktırırken. Belki tekrar baktıralım der.

Hayırlısı cnm sonuçta Allahın izniyle mutlaka hamile kalacaksın 3 ay önce 5 ay sonra ne farkeder için rahat olsun :) tsh kaç çıkmıştı ilk senin
Farketmiyor ama iste insan sabirsizlaniyor sanki olmayacak gibi geliyor benim tsh 7cikmisti ilk ogrendigimde suan 1.5 civarinda

Masallah Rabbim saglik sihhatle kucaginiza almayi nasip etsin insaallah amiiiin rabbim banda nasip etsin bende bugun gonalf diye bi igneye basladim ilk dozu doktor yapti bakalim sonuc ne olacak

Kızlar geçen gün 3.19 çıkarak beni korkutan TSH değerim dünkü tahlilde 2.4 çıktı Halbüki daha dozajı bile değiştirmemiştim. Yeni bir Endokrin uzmanına gitmeye başladım ve o da 25lik dozu 50'ye yüksellti. Total T4 diye bir değere baktırdı ve üst limitin altında olduğu için korkulacak birşey olmadığını ama tedbiri elden bırakmamamızı söyledi. Haşimato hastalarında TSH ile birlikte FT3, FT4 ve Total T4e bakılması gerekiyormuş. İçim böylece biraz rahat etti ama bu TSH değeri böyle sürekli dalgalı bir seyir mi izleyecek diye düşünüyorum. Gerçi doktor 50lik Euthyrox'un yeteceğini hatta artacağını, artsa bile fazlasının bebeğe zararı olmayacağını söyledi. İnşallah bebişimin gelişimine bir etkisi olmaz şu baş belası Japonca hastalığın..

İnş cnm nasıl oldu bu hastalık bilemiyorum...yada nekadar zamandır vardıda biz bilmiyorduk

benle aynı durumdasın hamile kaldın mı?

İlacı kullandıktan sonramı hamile kaldınız ?
Değeriniz normla aralıkta görünüyor ama troid hastasıysan 1 kadar düşmeli ve devamlı ilacı kullanmalısın demişti benim doktorum.

kızlarrr yaklaşık 5 haftalık hamileyim, tsh değerim 3.25 çıkmış. . çok mu yüksek doktorum 2.5 altı olmalı dedi bi ilaç verdi çok düşük bir dozda.. onu kullandığım halde düşmemiş değer yine

Merhaba rabbim sağlıkla evladınıza kavuştursun evet benim görüştüğüm doktorlarda tsh 2,5 ve altında olmalı dediler ilaç kullanmanız önemli bebek için dozunu artırabilir doktorunuzdan nasıl beslenmeniz gerektiğini öğrenin iyotlu tuz mu iyotsuz tuz mu kullanmalısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…