Gebeliğe Hazırlık TSH VE GEBELİK PLANLAMASI

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

goldies16

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2020
478
764
27
Kızlar merhaba,

T3 ve T4 değerlerim normaken TSH değerim 4.63 çıktı. Hamileliğe engel midir bu şekilde hamile kalanlar var mı ?

Kızlar merhaba,

T3 ve T4 değerlerim normaken TSH değerim 4.63 çıktı. Hamileliğe engel midir bu şekilde hamile kalanlar var mı ?
Merhaba🙋‍♀️
Benimde T3 ve T4 üm normal
Ancak tsh ım 3,1 çıktı
Doktorum gebelik için 2,5 u geçmemesini öneriyoruz bebeğin zeka gelişimi için özellikle dedi
Düşük dozlu bi tiroid ilacı basladı bana
Gebeliğe engel mi bilmiyorum ama gebelik olussada bebeğin gelişiminde sıkıntı çıkmaması adına sizede baslar muhtemelen
Geçmiş olsun

Merhaba🙋‍♀️
Ancak tsh ım 3,1 çıktı
Doktorum gebelik için 2,5 u geçmemesini öneriyoruz bebeğin zeka gelişimi için özellikle dedi
Gebeliğe engel mi bilmiyorum ama gebelik olussada bebeğin gelişiminde sıkıntı çıkmaması adına sizede baslar muhtemelen
Geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim öncelikle.
Ben zaten şu an kullanıyorum yaklaşık bir 7 8 yıldır fakat bu ay sınırdan yüksek çıktı açıkçası gebeliğe engel mi diye sormak kafamı kurcalıyor, Perşembe gününe randevu aldım hemen gebelik varsa bebeğe risk olmasın diye

Merhaba🙋‍♀️
Ancak tsh ım 3,1 çıktı
Geçmiş olsun
Bu ay itibariyle bebek kararı aldık da inşallah nasip olur bize de 🙂

hamileliğe engel değil ama bebek ölümlerine sebep olduğu için kontrol altına alınması gerekli canım 2,5 altına düşmesi daha sağlıklı olur benim tsh 2,33 te doktor beni ilaca başlattı

hamileliğe engel değil ama bebek ölümlerine sebep olduğu için kontrol altına alınması gerekli canım 2,5 altına düşmesi daha sağlıklı olur benim tsh 2,33 te doktor beni ilaca başlattı
Çok teşekkür ederim 🙂
Normalde ilaç kullandığım için normaldi ama bu aralar arttı işte . En kısa zamanda çözülsün diye Perşembe randevu aldım eğer hamileysem bebek zarar görmesin diye . Kısa zamanda düşüyorlarmis zaten Tsh i

Çok teşekkür ederim 🙂
Normalde ilaç kullandığım için normaldi ama bu aralar arttı işte . En kısa zamanda çözülsün diye Perşembe randevu aldım eğer hamileysem bebek zarar görmesin diye . Kısa zamanda düşüyorlarmis zaten Tsh i
evet canım ilaçla düşüyor senin de çok yüksek değil zaten

Bu ay itibariyle bebek kararı aldık da inşallah nasip olur bize de 🙂
İnsallah =) bende bi senedir istiyorum bebiş, olmayınca bi gelişme hormonlarıma falan baktırım dedim o zaman farkettik gecen hafta idi sanırım
Dünde ilaca basladım
Gebelik bundan olusmamıstır gibi bişey demedi ama o anlamda için rahat olsun sadece olursa gelişimde sıkıntı oluyomus yani bi yönden de epey önemli aslında =) zaten çok yüksek değil sizinkide hemen düzelir 😘

Ay içime su serptin dünden beri aklımdan çıkmıyor bütün gün araştırdım en son bugün üye olup sizinle paylaşmak istedim iyi ki de yapmışım 🥰
korkma canım sadece sürekli içmek zorundayız onun dışında bi sorun olmuyor benim insülin direnci çıktı ben de onu düşürmeye çalışıyorum :KK43:

İnsallah =) bende bi senedir istiyorum bebiş, olmayınca bi gelişme hormonlarıma falan baktırım dedim o zaman farkettik gecen hafta idi sanırım
Dünde ilaca basladım
Gebelik bundan olusmamıstır gibi bişey demedi ama o anlamda için rahat olsun sadece olursa gelişimde sıkıntı oluyomus yani bi yönden de epey önemli aslında =) zaten çok yüksek değil sizinkide hemen düzelir 😘
İnşallah Allah'ım her isteyene verir en kısa zamanda 🥰🤩

X