20 gün önce 3 olan tsh bugün 14 çıktı. Düzenli ilaç da kullanıyorum. Neden artmış olabileceği konusunda bir fikri olan var mı arkadaşlar?
Hamile olma ihtimalin var mı canım?
Hamile olma ihtimalim var çünkü bebek düşünüyoruz ama adete daha 6 gün var. Hamile miyim bilmiyorum yani. Benim de hamilelikten mi acaba diye aklıma geldi. Nette araştırdım. Tatmin edici bi bilgi bulamadım. O yüzden artar mı ki?
Evet canım hamilelik tsh ı artırıyor. Bence bi test yapmalısın çünkü eğer hamile isen ilacının dozunu mutlaka artırman gerekir bebeğe zarar vermemesi için.
benim de son bir ayda bi tık artmış. ben kendim için ilacı içtikten sonra beklemeden kahvaltı ettiğimden şüphelendim. sizin de yükselmesinin sebepleri
1)aç karna içmemiş olabilirsiniz. aç karınla bile içseniz hemen üstüne kahvaltı etmiş olabilirsiniz. (benim son zamanlarda yaptığım gibi)
2)demir hapları troid ilacının etkisini öldürüyor. kullanıyorsanız aynı öğünde almamalısınız
tüm dikkatlere ve eksiz kullanıma rağmen yükselmişse TSH
-) dozaj yetersiz gelmiş olabilir
bir ara piyasada levotrion yoktu toplatılmıştı ilaçlar, yeteri kadar emilim sağlamadığı için. ben kendim için ondan da şüphelendim. eutryx içtiğimde sorun yoktu levotirona döndüm benim de yükselmeye başladı. ben de yeniden dikkatli şekilde içmeye devam deceğim hala etki etmzse ya ilacı değiştirim ya da dozaj artırırım. tabi en doğrusu endokrin uzmanına danışmak ama inş gidebilirim.
eğer bu şekilde kullanıyorsanız yükselmemesi lazım. gebelikte troid ihtiyacı artacağından kontroller ile dozaj artımı yapılması gerektiğini ben de duymuştum. ancak sizin gebelik ihtimaliniz aklıma gelmedi. test yaptırdınız mı merak ettim.Ben iki senedir aç karnına düzenli olarak Euthyrox içiyorum zaten ve düzenli olarak da kan tahlillerimi yaptırıp tsh ımı kontrol ettiriyorum. Hastalığımı öğrendiğimde bile 9 küsürlerdeydi. İlk defa bu kadar çok artıyor.
eğer bu şekilde kullanıyorsanız yükselmemesi lazım. gebelikte troid ihtiyacı artacağından kontroller ile dozaj artımı yapılması gerektiğini ben de duymuştum. ancak sizin gebelik ihtimaliniz aklıma gelmedi. test yaptırdınız mı merak ettim.
20 gün önce 3 olan tsh bugün 14 çıktı. Düzenli ilaç da kullanıyorum. Neden artmış olabileceği konusunda bir fikri olan var mı arkadaşlar?
Ben iki senedir aç karnına düzenli olarak Euthyrox içiyorum zaten ve düzenli olarak da kan tahlillerimi yaptırıp tsh ımı kontrol ettiriyorum. Hastalığımı öğrendiğimde bile 9 küsürlerdeydi. İlk defa bu kadar çok artıyor.
P.tesi test yaptırmayı düşünüyorum. Dr ilacın dozunu arttırdı ama inşallah yeterli gelir. İçim hiç rahat değil. Dahiliyeye gittim çünkü. Endokrinoloji uzmanına gitmem gerekiyor mu bilmiyorum.
Canin ben hasimato hastasiyim doktor gebe kalmak icin tshin 1 ila 2de olmasini oneriyr tsh bebegu zehir olarak tanimlayip dollenmesine izin vermiyrmus doktr ole dedi kikoda yapiyrr bn 20vkilo verdim sirf cocuk istedigimden ama esimin sorunu cikti sonrada tsh hastasiysan gebe kalirsan her 2 3haftada kntrl altinda ttman lazim bebegim beyin gelisimi icin cok onemli zaten yediklerinide yag yapiyr hamile iken ilk 3 4 ay onemli tsh sonrasi hayrlisi cnm umarimvyardimci olmusumdur ...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım ben de 25 kilo verdim. Normalde belli bir değerde olurdu tsh ım zaten. İlk defa böyle oldu. Ramazandan belki de. Düzenim bozuldu.
Canin ben hasimato hastasiyim doktor gebe kalmak icin tshin 1 ila 2de olmasini oneriyr tsh bebegu zehir olarak tanimlayip dollenmesine izin vermiyrmus doktr ole dedi kikoda yapiyrr bn 20vkilo verdim sirf cocuk istedigimden ama esimin sorunu cikti sonrada tsh hastasiysan gebe kalirsan her 2 3haftada kntrl altinda ttman lazim bebegim beyin gelisimi icin cok onemli zaten yediklerinide yag yapiyr hamile iken ilk 3 4 ay onemli tsh sonrasi hayrlisi cnm umarimvyardimci olmusumdur ...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bende haşimato hastasıyım 11 aylık bebeğim var dedğiniz gibi gebe kalmadan önce tsh 1 civarıydı 34 lerde oralara düşürmüştüm ama gebe kalmakta sıkıntı çekmedim 3. ay denememde tuttu allah herkese nasip etsin...
Masallh cnm bnm bnm esimde sorun var doktorumda tshmin 1de olmasini istwdi malesef tup bebek yaptrcaz bnde isterdim normal olsun ama olmadi nasip kismet allhtan hayrlisi allh herkesin fagina gore kar verrmis ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?