TSH i benim gibi 272 cikan var mi?

aolzpgeer1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2007
51
11
42
Arkadaslar Merhaba
Komsu tavsiyesi uzerine kilolarim yuzunden endokronolojiye gittim ve TSH im ilk olcumde 272 cikti,ardindan baska yerde bir daha olcturdum 231 cikti ve ardindan ozel hastanede bir daha istedi doktor 199 cikti,serbest T3 um sinirlar icersinde ama Serbest T4 um dusuk 0,4 cikti,hipotiroid teshisim koyuldu ama henuz antitpo sonucum cikmadi,Antitpo sonucuma gore hasimato olupp olmadigim belli olacak,gecmise donersek gecen sene ben 3 aylik hamileyken tsh im 3 imis,ama sebepsiz erken dogum yaptim 36.haftada,sonrasinda bebegim 3 gun kuvezde kaldi,onun dogdugunda tsh i normaldi,ama ben cocuk doktorumuza bahsettim bu konudan ve hemen ogluma da test yaptirdik,FT4 veTSH i normal cikti sukurler olsun.Ailemde su ana kadar bilinen bir tiroid hastasi yok,bende anormal deger cikinca annem,kizkardeslerim bugun kan verdiler,bakalim sonuclari 2 gun sonra cikacak,doktor konusunda da henuz iyi bir doktor bulamadim kendime,ilk bakirkoy sadi konuk hastanesine gittim ve orda degerim 272 cikti,sonrasinda en son medicanaya nesliye hanima(ic hastaliklari) gittim,Levitrona baslatti,ilk 1 hafta yarim icip sonra 1 tane iceceksin dedi,bu arada dogumdan sonra 10 kilo almis,ve su an kilosu abarti olan biriyim malesef,umarim levitron herkese kilo verdirip bana aldirmaz
sonuc olarak formlari cok okudum,hipotiroid olan arkadaslar TSHlarinin 12,15,9,10..... gibi rakamlardan bahsedip yuksek demisler,benim gibi TSH i 200 lerde gezen var mi merak ettim.....

benim tsh 1000 çıkmıştı evet tam 1000 hatta laborant arkadaş yanlıştır diye tekrarlamıştı tahlilimi,inanamazsınız ayakta uyuyordum.benim doğumdan sonra çıktı, ama haplar doğru dozlarda kullanıldığında fayda veriyor.spor metabolizmayı hızlandırdığı için çok faydalı,ilaçlardan sonra spor ve diyetle kolay kilo verilebiliyor.haplarımızı malesef ömür boyu kullanmak zorundayız,1 gün bile ihmal etmek tedaviyi geriletiyormuş,geçmiş olsun rabbim beterinden korusun.
not:neslihan hanım vakıf gurebadayken tavsiye üzerine gittiğim çok iyi bir endokrin uzmanıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…