Tsh hormonu

içime su serptiniz dert ediyordum kendime 2nin altında olması gerekir diyorlardı da üzülüyordum hep bunu okuyunca sevindim :)
eğer hamile değilseniz hamile kalmadan önce tsh değerinizi 2 nin altına düşürün. hatta endokrin uzmanına gidin. size tsh ınızı duşürecek bir ilaç versin. gebeliğin ilk üç ayında tsh ınızın 2.5 un altında olması gerekiyor. çünkü bebeğinizin anne karnına tutunması yani düşük yapmamanız ve bebeğinizin zeka gelişiminin yeterli olması için yeteri kadar troidiniz olmalı. tah ınızın 2.5 un üstünde çıkması troidinizin bebek için yeterli seviyede çalışmadığını gösteriyor. ihmal etmeyin. hamileyseniz de hemen bir endokrin uzmanına gidin.faydalı olması adına size bir link gönderiyorum.

http://www.ztb.gov.tr/saglik-rehberi/gebelik-ve-tiroid-hastaliklari/127

hamile değilim ve sanırım bu sebepten ötürü zaten perşembe gideceğim inşallah bilgileriniz için çok teşekkürler

hamile değilim ve sanırım bu sebepten ötürü zaten perşembe gideceğim inşallah bilgileriniz için çok teşekkürler
Bu sebepten değildir hamilelik ben 7.50 iken hamile kaldım şuan hapla 6.50 düştü umarım bebegime zarar vermez ama senin normal bir değer zaten.

Bu sebepten değildir hamilelik ben 7.50 iken hamile kaldım şuan hapla 6.50 düştü umarım bebegime zarar vermez ama senin normal bir değer zaten.
gerçekten mi burda başka yazılanlarda okudum 2nin altında olması grekiyor diyorlardı Allah nasip etmeyince olmuyor gerçekten yüksekken de olabiliyor demek ki :) Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsşn inşallah bize de tüm isteyenlere de hayırlı evlatlar versin amin :)

Aynen canım Allah nasip ederse hiçbir şey engel olmuyor :)) çok fazla takma kafana ama sık kontrol e devam et Allah gönlüne göre versin en kısa zamanda gönlünden geçeni Rabbim nasip eder İnşaAllah :))

Aynen canım Allah nasip ederse hiçbir şey engel olmuyor :)) çok fazla takma kafana ama sık kontrol e devam et Allah gönlüne göre versin en kısa zamanda gönlünden geçeni Rabbim nasip eder İnşaAllah :))
Amiiiiinnnn canım hamilelerin duası kabul olurmuş çok teşekkür ederim Allah razı olsun :)

Bakin siz hamile kaldiniz diye hanimefendinin de bu degerle hamile kalabilecegi tezi son derece yanlis. Siz kaldiniz ama o kalamayabilir. Hepimizin bedeni birbirinden farkli. Ayrica yuksek tsh seviyesi ile hamilelik cok riskli. Madem risk tasimiyorsunuz siz neden ilac kullaniyorsunuz? Ayrica tsh eksikligi de fazlaligi da tedaviye cok cabuk yanit alinabilen bir hastalik. Herhangi bir universite hastanenin endokrin servisine veya alaninda uzman iyi bir jinekologa giderseniz bunu size soyleyecektir. Iyi bir jinekolog diyorum cunku her jinekolog ne yazik ki bunu fazla onemsemiyor oysa son yillarda yapilan calismalar tsh fazlaliginin ilk uc ayda bebek icin cok riskli oldugunu gosteriyor. 3lerde seyreden tsh normal sinirlar icinde kalsa da bu degerin hamileligin ilk uz ayinda 2 nin altina dusurulmesi gerekli.

evet herkesin vücut yapısı ve kaderi farklı arkadaş da bana başına geleni anlattı tez değil aslında Allah ona öyleyken nasip etmiş :) sizin yazdıklarınızı da okudum burada ikinin altında olması gerekir diye benim merak ettiğim yani benim bu değerim engel mi hamileliğe

tsh'ı gebelik isteyenlerde 2'in altına düşürmeye çalışıyorlar.
hamile kaldığında da ayda 1 kontrol var endokrinde.
arkadaş gebe kaldı diye gebeliğe engel değil diye bir şey yok.
kadın doğumcu ve endokrinologlar 2'nin üstünü istemiyorlar.

teşekkürler bilginizi paylaştığınız için bakalım yarın ne diyecek doktorum

Engel veya engel degil diyemeyiz. Ama sizin tek amaciniz bebegi dogurmak olmamali. Saglikli zeki ve anomalisi olmayan bir bebeginizin olmasini eminim arzu ediyorsunuz. O yuzden sanslisiniz ki gebe kalmadan evvel tsh seviyenizi dusurmeniz gerektigini ogrendiniz. Tsh yuksekliginin gebeligi engelleyebildigi biliniyor. Ama illa engelleyecek diye bi kaide yok. Kaldi ki diyelim hamile kaldiniz yuksek tsh seviyesiyle. Asil o zaman uzulmeniz lazim.cunku bebegin zihinsel gelisimine onun icin en onemli donem olan ilk uc ayda yeterince destek olamayacaksiniz. Sozun ozu bu degeri dusurmeniz sart. Gebe kalamazsaniz hormonlarinizi yumurtaliklarinizi vs arastirirsiniz hatta esinizin sperm analizi de yapılabilir tsh tedavisinden sonra hamile kalamadiginiz takdirde

bunları zaten yaptırdım ve biliyorum da herkes gibi ben de her yönden sağlıklı bebeğim olsun istiyorum tabiki de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…