TSH değerim çok mu kritik

bblau

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2010
6.241
11
Merhaba arkadaşlar,

Şu an 8+6 haftalık hamileyim ve geçen haftaki kan tahlillerimde TSH normal sınırlar içerisinde ama gebeler için istenen sınırın üzerinde çıktı.

Serbest T3:3,09 pg/mL REF: N(2,2-4) ;
Serbest T4: 1,07 ng/dL REF:N(0,96-1,81);
TSH 2,96 mU/L REF:N(0,55-4,82) çıktı.

Doktorum TSH'ı 2,5'un altına düşürmeliyiz dedi ve bir endokrin uzmanına yönlendirdi.Hiç vakit kaybetmeden randevumu aldım yarın gideceğim kısmetse.
Sizlere sorum şu gebeliğinde bu tip sorun yaşamış arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi? Sizce TSH değerim çok kritik mi?
Ben tahlillerimi bir hafta kadar geç yaptırdım, sizce teşhis ve tedavide çok mu geç kalındı,bebeğin gelişiminde bir soruna yol açar mı?

Not: Gebelikten önceki testlerimde tahlillerim normal sınırlar içerisindeydi ve adet düzensizliğim yoktu...Doktorum hipotirodi olduğumu zannetmediğini ama yine de TSH değerine müdahale edilmesini istediğini belirtti.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar,

Şu an 8+6 haftalık hamileyim ve geçen haftaki kan tahlillerimde TSH normal sınırlar içerisinde ama gebeler için istenen sınırın üzerinde çıktı.

Doktorum TSH'ı 2,5'un altına düşürmeliyiz dedi ve bir endokrin uzmanına yönlendirdi.Hiç vakit kaybetmeden randevumu aldım yarın gideceğim kısmetse.
Sizlere sorum şu gebeliğinde bu tip sorun yaşamış arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi? Sizce TSH değerim çok kritik mi?
Ben tahlillerimi bir hafta kadar geç yaptırdım, sizce teşhis ve tedavide çok mu geç kalındı,bebeğin gelişiminde bir soruna yol açar mı?

Not: Gebelikten önceki testlerimde tahlillerim normal sınırlar içerisindeydi ve adet düzensizliğim yoktu...Doktorum hipotirodi olduğumu zannetmediğini ama yine de TSH değerine müdahale edilmesini istediğini belirtti.

TSH değeriniz hiç kritik değil....Fakat evet gebelikte 2-2,5 arasında olmasına önem veriliyor..
Bebeğinizin gelişiminde hiç bir etki olmaz bu değerle meraklanmayın lütfen..
Ben hipotiroid hastasıyım,planlı gebe kaldıgım için zaten tsh değerim 2 sınırlarındaydı fakat arkadaşımın hamileyken 4 civarındaydı..İlaçlarla onunda istenen değere getirildi..
İkimizinde sağlıklı bebekleri var..fakat hamileliğiniz boyunca ayda bir kere tahlil yaptırmanız gerekecektir..Zaten endrok. doktorunuzda bunu söyleyecektir..Sağlıklı bir gebelik dilerim..
Sevgiler..

çok kritik değil,yılların haşimato hastasıyım. ben gebeliğin taaa başındayken 0,50 civarından 5,54'e fırlaıştı bir hafta içinde, ödüm kopmuştu. endokrinoloğum bir haftadan bir şey olmaz, bu düzey bebeğe hemen zarar vermez korkma demişti. hapımın dozu ona göre ayarlandı. tiroid hormonlarını en geç 3 haftada bir kontrol ettirmeni öneririm.en başta haftada bir bakıldı bana,şimdi iki haftada bir ama sen bu kadar sık baktırmak zorunda değilsindir sanırım.

Rahatlayın, hasta olmayan insanların ki bile 3 çıkabiliyor. Ama haşimoto hastası kadınlarda 1-2 arası ayarlıyorlar tedbiren.Hamilelik ilerledikçe değerleriniz tabi ki değişecek ve ayarlanacaktır.Bence gayet normal bir durumdasınız. Yarın iyi haberlerinizi doktordan da alırsınız zaten.

bugün saglık ocagında hemsire kan testimin sonucuna baktı TSH degerimin yüksek oldugunu mutlaka dahiliyeye gitmemi söyledi TSH sonucu 5.7582 referans aralıgı 0.35-4.94 bu sonuctan yola cıktı bunun normali nedir cok mu kötüüü :KK43: biri yazsın

bugün saglık ocagında hemsire kan testimin sonucuna baktı TSH degerimin yüksek oldugunu mutlaka dahiliyeye gitmemi söyledi TSH sonucu 5.7582 referans aralıgı 0.35-4.94 bu sonuctan yola cıktı bunun normali nedir cok mu kötüüü :KK43: biri yazsın

evet yüksek ama t3 t4 antiTPO bunların hepsi önemli.

Merhaba arkadaşlar,

değerleriniz gayet iyi. 2,5un altına almak istemeleri önlem almak zaten 2,96 da öyle yüksek bi değer değil bana göre.

onlem amacli soylemistir doktorunuz, benim de TSH 0.006 ve hipertiroidim, bakalim yrndan sonra belli olacak nasil bir tedavi olacagim , bu arada ben de hastaligimi daha yeni ogrendim farkinda olmadan hamile kalmayi planliyordum bu ay ya da onumuzdeki ay:KK17:

Merhaba arkadaşlar,

yanlış hatırlamıyorsam tsh değerim 4 civarındaydı hamile kaldığımda

2 nin altına düşmeli dedi endokrin uzmanı
hiç düşmedi ama ilacımı düzenli kullandım,son aylarda doktora bile gitmedim
hiç bir sorun olmadan da doğumumu yaptım, çok şükür bebeğim gayet sağlıklı

bazı doktorların fazla pimpirikli davrandığını düşünüyorum .çünkü endokrinci düşmeli derken kadın doğumcum ve dahiliyeciler çok normal dedi
tamam alanları değil ama hiç mi bilmiyorlardı,takma kafana ilacını kullan yeter:KK34:
hayırlı doğumlar şimdiden

X