Tsh değeri düşük olup tedavi olanlar ve olumu sonuç alanlar

Nur_ece

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
621
181
103
hanımlar iyi akşamlar .. ben son zamanlarda adet düzensizliği yüzünden kadın Doğuma gittim . Muayene olduktan sonra bütün kan değerlerime bakıldı. Tsh değerim bayağı düşük çıktı .. kadın doğumcu beni endokrinolojiye yönlendirdi .. baş dönmesi en ufak bir iş yaptıktan sonra yorgunluk saç dökülmesi sinirlilik hali hepsini son Zaman’larda Yaşar oldum ..ve yemek yediğim halde hızlı bir biçimde zayıfladım moralimi en çok bozan da bu 13 kilo verdim istemsiz ..
doktor şikayetlerinin bu değerle alakalı olabileceğini söyledi ..sizlere guatr tedavisine başlamadan önce bu şikayetleri olup sonra iyileşen var mı ..şimdiden teşekkür ediyorum

Bu hastalıkta kesin tedavi yok. İlacınızı düzenli kullanırsanız yaşam standardınız yükselir.

Kontrole gideceğim hafta içi..yaşım 26 ama kendimi o kadar bitkin ve güçsüz halsiz hissediyorum ki .dişer değerlerim normal Çıktı tsh hariç

2015 senesinde çok çok düşük bir tsh ile hipertiroid teşhisi konup , ilaç ile tedaviye başladım . Aradan geçen 7-8 ay sonra değerlerim düzeldi ve doktorlarım ilacı bıraktırdı, aradan 6 ay gibi bir zaman geçti biz çocuk düşündük bu sefer yapılan kan tahlili sonucu tsh değerim çok yüksek çıktı , her 2 güne bir yapılan tahliller sonucu bir yüksek bir düşük çıkan değerlerim ve antikor değerlerime bakılarak haşimato hastası olduğum ortaya çıktı . Eğer başta iyileştin denilip ilaçlarım kesilmemiş , daha detaylı tahlil yapılmış olsaydı 6 aylık süre kaybım olmazdı . Kusura bakmayın uzun oldu ama demem o ki , bir süre sonra değerlerinize tekrar baktırmanızı tavsiye ederim . Şimdi ömrümün sonuna kadar kullanmam gereken bir ilaç ve zaman zaman kortizon desteği ile yoluma devam ediyorum .
Geçmiş olsun , ihmal etmeyin siz de .

Sizin tiroitiniz hızlı çalışyor benimkide az çalışan cinsinden . İlacınızı düzenli kullanırsanız o sıkıntılarının çoğu geçer.
ömür boyu ilaç kullanmak zorundayım ben, muhtemelen sizde kullanacaksınız

Hipotiroid, haşimato ve hipertiiroidin tedavisi yok.Hormonlar değerlerin dışındaysa ilacı hergün içmelisiniz.

Bende de aynisi oldu adet duzensizligi zannedip kadin dogumcuya gittim,aslinda yumurtlama kanamasi imis ve TSH degerim 27 çıktı
Dahiliyeye gittim ve once 14 ,sonra 13,sonra 7 sonra 6,, en sonda 1 di sanirim dusurduk. Ilk etapta her ay kan vermeye gitsen iyi olur doktorun duruma göre ayarlayacaktir ilac dozunu.
Hipotiroidi bendeki sanirim sendeki hipertiroidi
Bendekide halsizlik yapiyor gariptir ki bende zayiflamistim aniden ama hipotiroidi diyorlar taniya. Tiroid insanin tirnagina kadar etkileyen birsey
Ufak bir hormon bogazimizda
Bir de bogaz ultrosonu cekilmen lazim noduller varmi yok mu bakmalari lazim
Beslenmene dikkat etmen lazim,genel olarak bildigim kara lahana,yer fıstığı yemiceksin ve iyotlu tuz
Aslinda tuz olayindan emin degilim yemek mi lazim yememek mi
Sagolsun doktorlarin agzindan zorla laf aldigimiz icin
Sigara iciyorsan birakman lazim sesim kısılıyor benimde herhalde bu tiroid yapiyor
Sesim zaten kalın 40 yasina gelince kalin kısık bi sesim olcak galiba
Gecmis olsun
Hangi ilaci verdi? Canını sıkma ilaclari omur boyu kullancaksin ac karnina sonra yemek yiceksin yarim saat sonra falan.
Sen ama doktora her ay git ayarlasin dozunu falan

Tiroid herseyi etkiliyor yumurtaliklari cildi metobolizmayı ama ilaçlarla kontrol altina alinan birsey tanısı da basitce konuluyor.
Sentetik hormonla kontrol altina alınıyor.
Genel olarak halsizlik ates basmasi sicaklama acıkma falan yapiyor mesela bende
Yani üzülme caresiz birsey degil. Ama ilaçları mutlaka almalisin birde dereotu iyi geliyor diye duymustum offf oda kokuyor ya herkes yiyemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…