Gebeliğe Hazırlık Tsh,D Vitamini,B12 Vitamini

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Monephe

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2012
415
293
303
İstanbul
Selamlar arkadaşlar,

Tsh’ım 2.70 çıktı.Gebelil için yüksek dedi doktorum.B12’m 131, D vitaminim de 24 çıktı bunlar da çok düşük.Sizce bunlar gebeliğime engel olabilir mi ?

Bu doktorlar niye böyle değişik konuşuyorlar. Ben 2 ayrı doktora gittim tsh 3.5 benim. Eğitüm ve araştırmada da özel hastanede de bana öyle bişey söylemediler. Bütün testlerim yapıldı. Ve hatta özeldekine özellikle sordum burda öyle okuduğum içün, hayır 5in altında olması gerekir dedi.
Ayrıca dvit benim de 19du. takviye kullanmaya başladım 40 olmuş. B12 600lerde onu da takviyeyle çıkardım. Takviyeyi bıraktım şimdi kullandığım folik asitin içinde de var b12. Ordan destek alıyorum

Selamlar arkadaşlar,

Tsh’ım 2.70 çıktı.Gebelil için yüksek dedi doktorum.B12’m 131, D vitaminim de 24 çıktı bunlar da çok düşük.Sizce bunlar gebeliğime engel olabilir mi ?
Merhaba, Tsh ile ilgili çok fazla bilgim yok ama sanırım doktorların da farklı görüşleri olabiliyor birbirinden. Ama B12 ve d vitaminini mutlaka yükseltmeye bakın bence. Doktorunuz vitamin vermediyse eğer B12 için dil altı emilen tablet, d vitamini için de ampul olan hemen yükseltiyor.

Tsh niz normal ilaç kullanmayın kesinlikle verirse. Diğer değerleriniz konusunda bir bilgim yok. Geçmiş olsun.

Bu doktorlar niye böyle değişik konuşuyorlar. Ben 2 ayrı doktora gittim tsh 3.5 benim. Eğitüm ve araştırmada da özel hastanede de bana öyle bişey söylemediler. Bütün testlerim yapıldı. Ve hatta özeldekine özellikle sordum burda öyle okuduğum içün, hayır 5in altında olması gerekir dedi.
Ayrıca dvit benim de 19du. takviye kullanmaya başladım 40 olmuş. B12 600lerde onu da takviyeyle çıkardım. Takviyeyi bıraktım şimdi kullandığım folik asitin içinde de var b12. Ordan destek alıyorum

Kadın doğum için özel muayneye gidiyorum.2.5'un altında olmasını isteriz dedi tsh için. Endokrin uzmanı da 2'nin altında olmasını bekliyoruz artık hatta dedi. Doktorlar o kadar farklı yorumlar yapıyorlar ki gerçekten insan kime inanacak şaşırıyor

Selamlar arkadaşlar,

Ben tsh ı bilmiyorum ama diğerleri engel olmasa bile hem sizin hem de eğer gebelik olursa bebek için risk teşkil eder.

Kadın doğum için özel muayneye gidiyorum.2.5'un altında olmasını isteriz dedi tsh için. Endokrin uzmanı da 2'nin altında olmasını bekliyoruz artık hatta dedi. Doktorlar o kadar farklı yorumlar yapıyorlar ki gerçekten insan kime inanacak şaşırıyor
Bunu duyduğum iyi oldu yarın endokrin randevum var ben de sorayım. o hamile arkadaşıma da söyledim o da sordu doktoruna yüksek değil demiş.
Ama d vitamini alacaksanız ben çok araştırdım dil altı 1 fıs şeklinde kullanıyorum. Ampullerde bpa var sanırım. Doktorların yazdığı dvitlerde de bpa var.
B12 nin de metil kobalamin formunda olması gerekiyor.

arkadaşlar ne oldu bu konuyu doktorunuza sordunuz mu? benim 9ay önce 1.9 çıkan tsh değerim tam bebek istemeye başladım bi baktırdım ki 3.48 :( problem mi değil mi emin olamıyorum

Canim gebelik dusunuyorsan tsh 2.5 altinda olmasi gerek. Bende tiroid hastasiyim. Hamile kalinca yukseliyor bebegin gelisimini engelliyor. Gebeligin 6. Ayindan sonra da tsh 2 nin altinda olmasi gerek. Bu yuzden kayip bile yasadim. Senin ki cok yuksek degil. Su an ilac kullanma hamile kaldigini ogrenir ogrenmez tekrar kan testi yaptir ilaca basla.

Canim gebelik dusunuyorsan tsh 2.5 altinda olmasi gerek. Bende tiroid hastasiyim. Hamile kalinca yukseliyor bebegin gelisimini engelliyor. Gebeligin 6. Ayindan sonra da tsh 2 nin altinda olmasi gerek. Bu yuzden kayip bile yasadim. Senin ki cok yuksek degil. Su an ilac kullanma hamile kaldigini ogrenir ogrenmez tekrar kan testi yaptir ilaca basla.
peki hamile kalmama da engel olur mu

kaybın için çok üzgünüm şuan bebeğin var mı canım rahatsızlğn düzeldi mi

peki hamile kalmama da engel olur mu
Engel oldu canim ama benim degerim 7 küsüre cikmisti. 2 bucugun altina inince anca hamile kalabildim. Su an hamileyim bu sefer daha kontrollu gittim. Her ay tahlil yaptirdim. Insallah sag salim kucagima alirim..

kızlar ani dalgalanmanın sebebini öğrendim. demir kalsiyum vb takviyelerin kullanımı tsh değerini yükseltirmiş. ben demir düşüklüğü tedavisi oldum o yüzden böyle çıkmış. ilacı bıraknca hemen düzelirmiş. sizin de belki benzeri bi durumdur diye bilgilendirmek istedim..

Back