Tru-cut biyopsi olanlar destek lütfen!

tikitak

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
150
281
Merhabalar, cuma günü sol memeden tru-cut biyopsi olacağım. Aslında 2015 yılından bu yana kitlelerim var kontrol altında, BIRADS-2 çıkardı,usg sonuçları taaaaki 2 haftaya önceye kadar şuanda BIRADS 4 oldu 2 cm olan kitle şuan 3.10 cm’e cıkmış ve biyopsi yapılacak. Konuyu yanlıs yere mi açtım bilmiyorum, sizlerden ricam bu yöntemle biyopsi olanlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevineceğim.

Öncelikle geçmiş olsun. Dediğiniz biyopsi çeşidi, dokudan daha büyük parçalar alınıp, incelemeyi daha geniş kapsamlı yapabilmek için uygulanan bir yöntem. Lokal anestezi uygulayarak çok acı duymamanız sağlanır. Daha önce sadece iğneli biyopsi yaptırdım. Biraz ağrı sızı oldu. Ama, sizinkinde işlem öncesi lokal uyuşturma yapılır ve ağrınız olmaz. Sonrasında belki biraz ağrı olabilir. Ama, katlanılmayacak kadar olamaz.Her açıdan, dokudan daha çok örnek alabilmek için oldukça konforlu bir yöntem.Kolay geçmesini ve sonuçlarının iyi çıkmasını dilerim. Tekrardan geçmiş olsun.

ben de daha biraz önce meme biyopsisi yapan yerleri araştırırken bu konuya denk gelmem şaşırtıcı oldu.öncelikle geçmiş olsun inşaallah sonuçlarınız temiz çıkar.ben de dün memede kitle olduğunu öğrendim biyopsi ve mr istedi.mrı devlette olacam ama biyopsi için yer araştıracam.size biyopsi yöntemini doktor mu önerdi nerede yaptırıyorsunuz?araştırdığım kadarıyla her tip biyopside lokal anestezi oluyormuş ve acı hissedilmiyormuş.inşaallah sonuçlarımız temiz çıkar çıkmazsa da sağlık sıhhatle atlatırız bu süreci

memede degil ama tukuruk bezinde igne biyopsisi oldum. benim raporumda orada olmamasi gereken bir hucre ismini yazmislardi onkoloji hastanesinde o nedenle bir unv hastanesinde ayni orneklerle (tekrar biyopsi olmadan) tekrar kontrol edildi. yani biyopsi olacaginiz yeri iyi secin lutfen...

ben de daha biraz önce meme biyopsisi yapan yerleri araştırırken bu konuya denk gelmem şaşırtıcı oldu.öncelikle geçmiş olsun inşaallah sonuçlarınız temiz çıkar.ben de dün memede kitle olduğunu öğrendim biyopsi ve mr istedi.mrı devlette olacam ama biyopsi için yer araştıracam.size biyopsi yöntemini doktor mu önerdi nerede yaptırıyorsunuz?araştırdığım kadarıyla her tip biyopside lokal anestezi oluyormuş ve acı hissedilmiyormuş.inşaallah sonuçlarımız temiz çıkar çıkmazsa da sağlık sıhhatle atlatırız bu süreci
Mr dan sonra uygun görülürse yapılmayacak mı bıyopsınız?

Gittigınız hastane devlet mi özel mı bu arada

memede degil ama tukuruk bezinde igne biyopsisi oldum. benim raporumda orada olmamasi gereken bir hucre ismini yazmislardi onkoloji hastanesinde o nedenle bir unv hastanesinde ayni orneklerle (tekrar biyopsi olmadan) tekrar kontrol edildi. yani biyopsi olacaginiz yeri iyi secin lutfen...
Çok geçmiş olsun, tükürük bezinizde ne vardı.
Bir sene önce tükürük bezinde taş var dediler.
Ara ara agriyip, şişiyor.
Ultrasonla bakıldı sadece.

Önümüzdeki hafta tekrar gideceğim.
Sizin biyopsi gerektiren şikayetleriniz neydi acaba..

Çok geçmiş olsun, tükürük bezinizde ne vardı.
Bir sene önce tükürük bezinde taş var dediler.
Ara ara agriyip, şişiyor.
Ultrasonla bakıldı sadece.

Önümüzdeki hafta tekrar gideceğim.
Sizin biyopsi gerektiren şikayetleriniz neydi acaba..
tumor vardi. 3 cm capinda ameliyat oldum.

herhangi bir sikayetim yoktu. agri sizi vs sadece siskinlik ve sertlik vardi.
Allah sağlığınızı daim etsin, tekrar geçmiş olsun.
Bakalim geçen sene taş dediler ama, tekrar gittiğimde ne diyecekler bende merak ediyorum..
Bir de yüz sinirlerine yakın ki, ağrı girdiğinde, sistiginde yüz felci inecek sanıyorum 😕😕

Mr dan sonra uygun görülürse yapılmayacak mı bıyopsınız?
ben muayeneye devlete gittim mr için haftaya gün verdiler ama biyopsi için hazirana verdiler.doktor demişti zaten biyopsiyi aylar sonrasına veriyorlar özelde yaptır diye.yani ikisini de yaptırmamı istedi eğer istanbuldaysanız nerede yaptırdınız bilgi verir misiniz

ben muayeneye devlete gittim mr için haftaya gün verdiler ama biyopsi için hazirana verdiler.doktor demişti zaten biyopsiyi aylar sonrasına veriyorlar özelde yaptır diye.yani ikisini de yaptırmamı istedi eğer istanbuldaysanız nerede yaptırdınız bilgi verir misiniz
Şöyle söyleyim mememde yıllardır sıkıntı cekiyorum ve kıstım malesef alınmıyor.
İlk basladıgı zamanlar, özele gittim. Mr cekıldı en son ve biyopsi dendi.
Ogun cumaydı, pazartesi gel yapalım dediler.
Eve aglayarak dondum, kimbılır ne cıktı mr da emin olmak istiyorlar diye dusundum.
Balkonda aglarken ben komsum gormus Allah tarafından, iyi ki de gormus. Merak edip bana geldi, bende durumu anlattım. Ultrason mr ve simdıde biyopsi yapacaklar dedım.
O da memesımden ameliyat olmus tesaduf ya, onu o gun Allah gönderdi bana.
Hemen biyopsi yaptırma beni ameliyat eden proftan randevu al o gorsun, sonra karar ver dedi.
Neyse ben hocadan randevu aldım ve özel yerine gittim. Mrıma baktı Ultrasonlarıma baktı. Ilaclarımı yetersiz buldu.
Ilaclarını degıstırecegım, eger gerileme olmaz ilerlemeye devam ederse ozaman yeniden konusalım simdı biyopsi asla yaptırma memede iltihap var, iltihaplı yere dokunmamaları Lazım dedi.
Nitekim hocanın ılacları kullandım ve dorduncu gun gectı mememde ki sislik.
Biyopsi yaptırmadım hoca gerek görmedi.
Simdı her sene tekrarlıyor, ama ıgne ve ılacla gecıyor.
Devlet hastanesindekı cerrahım biyopsi hıc istemedi, hoca da.
Özel hastaneye guvenmeyın diyecektim size.
Cihan uras tı prof un ismi.
Acıbademe gecmıstı en son.
Bir kere verin para, gıdın hoca gorsun sızı ıcınız rahat olsun.
Doktorunuza guvenıyor musunuz bu da önemli?

çok teşekkür ederim bilgiler için .iltihap olması durumunda biyopsi önerilmiyor demekki.bana ilk ultrasonla bakılınca kitle tespit edildi iltihap olsaydı çıkardı galiba.devletteki dr hakkında bilgim yokki ama eğitim ve araştırma hastanesi yanlış yapmazlar inşaallah.Allah size de şifa versin inşaallah

çok teşekkür ederim bilgiler için .iltihap olması durumunda biyopsi önerilmiyor demekki.bana ilk ultrasonla bakılınca kitle tespit edildi iltihap olsaydı çıkardı galiba.devletteki dr hakkında bilgim yokki ama eğitim ve araştırma hastanesi yanlış yapmazlar inşaallah.Allah size de şifa versin inşaallah
Amin, ınsallah guzel haberler alırsınız.
Unutmazsanız sonucunuzu bana da yazar mısınız

Bu arada meme basıma yapışık kist var bende de. O kist iltihap yapıyor.

Allah sağlığınızı daim etsin, tekrar geçmiş olsun.
Bakalim geçen sene taş dediler ama, tekrar gittiğimde ne diyecekler bende merak ediyorum..
Bir de yüz sinirlerine yakın ki, ağrı girdiğinde, sistiginde yüz felci inecek sanıyorum 😕😕
ben de yuz felcinden cok korktum ama ameliyati iyi bieine yeptirdim cok yakin ve buyuktu tumor cok sukur bisey olmadi.

Söylediğiniz biyopsiyi oldum. Lokal anestezi ilr oldu ve acı hissetmedim.
O gün mememde hafif bir sızı oldu hatırlıyorum sonra geçti. Asla tedirgin olunacak bir şey değil. Sonucu iyi çıkar umarım.
Benimki 2 haftada sonuçlandı temiz çıktı. Meme kanserinden süphelenmişti doktorum.

Merhaba herkese,
Önümüzdeki hafta memeden tru-cut biyopsi olacağım ve sonucun kötü çıkmasından çok korkuyorum. Raporumda brads-4a görünüyor ve doktor %60 ihtimalle iyi çıkabilir dedi. Meme biyopsisi yaptırıp da sonucu iyi olanlar yorum yazabilir mi lütfen? Biraz rahatlamaya ihtiyacım var :KK43:

X