• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

troid ve epilepsi hastaları yardım

serap1997

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2009
81
0
86
Çanakkale
epilepsi hastasıyım. nöroloji drumun haberi olmadan ilaçlarıma ilk 3 ay kadın doğum drumunda isteğiyle ara verdim.3ayın sonunda kd.drum sorumluluğu bana bıraktı bende hiç nöbet geçirmeyince 27. haftama kadar ilaçlarımı kullanmadım.ama mağlesefki hafif bir nöbet geçirdim ve ilaçlarıma başladım.ve troidlerimde yükseldiği için bunun içinde ilaca başladım morelim çok bozuk.benim durumumda olan veya bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim:uhm:

Şimdi nerden başlayayım bilemedim. bu ne biçim kadın doğum dr ki ilacı nöroloji uzmanına danışmadan kesmiş. hamile iken nöbet geçirmek ilacın yan etkilerinden daha zararlı bunu bilmiyor mu u dr. ayrıca hamile kalmadan önce bebeğe en az zarar veren ilaca geçilmeli hangi ilacı kullanıyorsunuz bilmiyorum gerçi. yine hamilelikte ilaç kullanmayıp nöbet geçirip ilaç kullanmak sakıncalı. sizin açınızdan sevindirici durum 27. hafta da olması sanırım. bende 35. haftalık hamileyim. hamilelik öncesi ilacımı değiştiridim. ve hamilelik boyunca ilaçımı kesmedim.tedirgin oldum korkttum ama şuana kadar herşey iyi gitti. inş bundan sonrada iyi gider.
sanada çok geçmiş olsun herşey iyi olacaktır inş.

Şimdi nerden başlayayım bilemedim. bu ne biçim kadın doğum dr ki ilacı nöroloji uzmanına danışmadan kesmiş. hamile iken nöbet geçirmek ilacın yan etkilerinden daha zararlı bunu bilmiyor mu u dr. ayrıca hamile kalmadan önce bebeğe en az zarar veren ilaca geçilmeli hangi ilacı kullanıyorsunuz bilmiyorum gerçi. yine hamilelikte ilaç kullanmayıp nöbet geçirip ilaç kullanmak sakıncalı. sizin açınızdan sevindirici durum 27. hafta da olması sanırım. bende 35. haftalık hamileyim. hamilelik öncesi ilacımı değiştiridim. ve hamilelik boyunca ilaçımı kesmedim.tedirgin oldum korkttum ama şuana kadar herşey iyi gitti. inş bundan sonrada iyi gider.
sanada çok geçmiş olsun herşey iyi olacaktır inş.

beni anlıyabilecek biriyle konuşabilmek çok güzel.herkez bişey söylüyor kafamın içi nasıl anlatamam.ben hamile kalabilmek için 5 yıl bekledim ve tüp bebek yöntemiyle hamile kalabildim.oyüzden çok korkuyorum bi problem çıkmasından.ilaç ismi vermem nekadar doğru bilmiyorum ama tegratol 400x2 kullanıyorum.sen hangi ilacı kullanıyorsun.35. haftaya kadar hiç ilaçlarını bırakmadınmı?bebeğin ve sende sanırım hiç problem yaşamadınız.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.lütfen beni bilgilendir her konuda.buna gerçekten çok ihtiyacım var.

beni anlıyabilecek biriyle konuşabilmek çok güzel.herkez bişey söylüyor kafamın içi nasıl anlatamam.ben hamile kalabilmek için 5 yıl bekledim ve tüp bebek yöntemiyle hamile kalabildim.oyüzden çok korkuyorum bi problem çıkmasından.ilaç ismi vermem nekadar doğru bilmiyorum ama tegratol 400x2 kullanıyorum.sen hangi ilacı kullanıyorsun.35. haftaya kadar hiç ilaçlarını bırakmadınmı?bebeğin ve sende sanırım hiç problem yaşamadınız.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.lütfen beni bilgilendir her konuda.buna gerçekten çok ihtiyacım var.

bebeğim ve ben çok iyiyiz teşekkür ederim. tegretol da gebelikte kullanılabilecek ilaçlarda biri diyor drlar. bana bunu ve lamictali önermişlerdi. lamictalde karar kıldık ve önceki kullandığım ilaçların göre çok iyi geldi bana.elbette kişide kişiye değişir drlar daha iyisini bilir. bende bu hamileliğim için çok bekledim. ilk nöbetimi 11 yıl önce kızıma hamile iken geçirmiştim. sonra akademik çalışmalar derken ikinci bebek için süre baya uzadı.ikinci bebeğime karar verdiğimde dr um. 6 yıl nöbet geçirmeme dayanarak ilacı kesmemi ama hamile kalmamamı önerdi deneyecektik açıkçası. ne yazıkki 3 ay sonra son derece ağır bir nöbet geçirdim. 1 hafta hafızamı kaybettim sanki hiç bir şey hatırlamıyorum. tekrar ilaca başladım ne büyük bir hayal kırıklığı anlatamam. bu denemeden sonra ömrüm boyunca ilacı bırakamayacağım ortaya çıktı. Tekrar bebek için hazırlandım dr.um depakinle hamile kalamayacağımı ve ilacımı değiştirmem gerektiğini söyledi. ve bilirsin epilepsi hastaları pat diye ilaç değiştiremez bir süreç gerektirir. İki ilacı bir süre beraber kullanırsın birinin dozu artarken diğeri azalır. Yaklaşık 6 ay ilaç değiştirme sürecini bekledim. Tamamıyla lamictale geçince mutlu haber hamile kaldım. Çok mutlu idim ve endişeli. Ancak bir talihsizlikte bu gebelikte yaşadım bebişimin kalbi atmıyordu ve mol gebelik yaşadım. Mol gebeliğin epilepsi ve ilaçla alakası yok. Tamamıyla şansızlık. İki kez kürtaj olmak zorunda kaldım parça kaldığı için. Bir 6 ay sonra tekrar hamile kaldım. Bir kızım olacak 30 günümüz kaldı. Dr.um çok sağlıklı diyor bende aklıma hiç kötü bir şey getirmedim. Hep iyi olacak dedim. Ve hamileliğim sırasında arada sırada olan dalgınlık atağımdan başka bir şey yaşamadım. Ve hiçbir zaman ilacımı bırakmayı düşünmedim. Dr larımda tavsiye etmediler zaten. Çünkü daha öce bahsettiğim gibi hamile iken nöbet geçirmek daha tehlikeli. Anne içinde bebek içinde. Sende moralini bozma kalbini ferah tut emin ol iyi olacak şey. 27 haftalık olmuş bebeğin inş sağ salim kucağına alırsın. Sormak istediklerin olursa özeldende mesaj atabilirsin. Selamlar. opuyorumnanaktan

canım çok sağol.dün çok kötüydüm.inanılmaz bir baş dönmem vardı ve nerdeyse yerimden kalkamıyordum.hem epilepsi hemde guatır ilaçlarıma aynı anda başladım ve uzun zaman sonra başlamak bana ağır geldi sanırım.bugün biraz daha iyiyim.umarım bu ilaçlar bebeğimize zarar vermiycek ve çok daha iyi olucaz.problem yaşarsam seni rahatsız ederim.seninle konuşmak içimi rahatlattıyor.sana ne kadar teşekkür etsem azdıropuyorumnanaktan

Back